Mar 8, 2017

Prawoślaz w kosmetyce

Kategorie:
Prawoślaz w kosmetyce

Ekstrakt z prawoślazu lekarskiego to ceniony w kosmetyce składnik aktywny o działaniu osłaniającym i zmiękczającym, który regeneruje skórę oraz przyśpiesza gojenie się ran. Wygładza, napina i delikatnie ujędrnia. Wykazuje właściwości antybakteryjne. Zmniejsza widoczność zmarszczek. Przeciwdziała tzw. „kurzym łapkom” pod oczami. Przyczynia się do zachowania prawidłowego poziomu kwasu hialuronowego w skórze. Redukuje suchy łupież i koi swędzącą skórę głowy.

czytaj więcej →