Dermafex – ajurwedyjskie mydełko na trądzik

8.55

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 8.55zł
3-5 8.12zł
6+ 7.87zł

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

Mydełko Dermafex zostało stworzone z myślą o skórze tłustej i trądzikowej. Jego receptura została wzbogacona o ajurwedyjskie zioła oraz aromaterapeutyczne olejki, które wykazują działanie antyseptyczne i przeciwzapalne. Mydełko łagodzi zmiany trądzikowe i usuwa nadmiar sebum. Dogłębnie oczyszcza pory z wszelkich zanieczyszczeń. Przywraca cerze witalność i blask.

Składniki aktywne mydełka Dermafex:

  • Neem – przeciwdziała chorobotwórczym bakteriom oraz grzybom. Łagodzi stany zapalne. Walczy z niedoskonałościami skóry.
  • Tulsi – działa przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo i antywirusowo.
  • Kurkuma – wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Niweluje negatywny wpływ wolnych rodników na skórę. Poprawia koloryt cery oraz sprzyja rozjaśnieniu przebarwień.
  • Manjishta – tonizuje i oczyszcza skórę. Wspomaga procesy regeneracyjne oraz odnowę komórkową.
  • Olejek cynamonowy – skutecznie zwalcza chorobotwórcze bakterie.
  • Olejek goździkowy – działa przeciwzapalnie, antygrzybiczo i antybakteryjnie. Wspomaga walkę z trądzikiem oraz niedoskonałościami skóry.
  • Olejek karanja -pozyskiwany jest z nasion drzewa Pongam (Pongamia pinnata). Dzięki bogactwu flawonoidów wykazuje właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwbólowe. łagodzi trądzik oraz egzemy. Przyspiesza proces regeneracji skóry.

Wskazania do stosowania mydełka Dermafex:

  • trądzik
  • cera mieszana i tłusta
  • rozszerzone pory
  • przebarwienia po trądziku
  • zaskórniki

Waga: 75 g

Skład

Soap Noodles (80:20 Super White), Titanium Dioxide, EDTA-Disodium, BHT, Talcum Powder, Sodium Chloride, Glycerine, Ethoxylated Lanolin, Propylene Glycol, Sodium Lauryl Sulphate Powder, Perfume, Color Rhodamine B 500 (CI 45170), Coconut Oil, Karanj Oil, Cinnamon Oil, Clove Oil, Brihat Marichyadi Oil, Herbal extract, Kuvadia Beej (Cassia tora), Kali Mirch (Piper Nigrum), Dhamaso (Fagoria Cretica), Haldar (Curcuma Longa), Khas (Vetivera Zizaniodes), Garmalo no gol (Cassia Fistula), Akkalkaro (Anacyclus Pyrethrum), Majith (Rubia Cordifolia ), Neem Chhal (Azadirachta Indica ), Tulsi Panchang (Ocimum Sanctum ), Adusi (Adhatoda Vasica).

Kraj pochodzenia

Indie

problematyka

122

Producent

Ban Lab

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Składnik

cynamon, kurkuma, neem, tulsi

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Be the first to review “Dermafex – ajurwedyjskie mydełko na trądzik”

Tulsi rośnie naturalnie na terenach tropikalnych. Pochodzi z Indii, gdzie nazywana jest także świętą bazylią. To bardzo cenione w ajurwedzie zioło, które stosuje się w zaburzeniach działania układu odpornościowego, pokarmowego, nerwowego i oddechowego. W medycynie naturalnej ekstrakt z ziela zalecany jest jako środek spowalniający procesy starzenia. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom tulsi zyskało miano „eliksiru życia” i „królowej ziół”. Antyrodnikowe i przeciwstarzeniowe właściwości tulsi potwierdziły badania naukowe prowadzone przez doktora Vaibhava Shinde z Poona College of Pharmacy, których wyniki zaprezentowano w ramach British Pharmaceutical Conference w Manchester.

Zobacz kosmetyki z tulsi lub poczytaj o zastosowaniu tulsi w kosmetyce.

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.