Masło shea 100% nierafinowane

masło shea

24.00

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

100% naturalne, nierafinowane, organiczne masło shea (olej z afrykańskiego masłosza) z produkcji posiadającej certyfikat Fair Trade.

Sposób produkcji masła shea

  • Tłoczone tradycyjną metodą „na zimno”.
  • Wytwarzane ręcznie w sposób mechaniczny, bez użycia środków chemicznych.
  • Produkowane w żeńskiej spółdzielni, posiadającej certyfikat sprawiedliwego handlu Fair Trade.
  • Surowiec pozyskiwany z ekologicznej uprawy posiadającej certyfikat Soll Association.

Właściwości masła shea

  • Nie zawiera perfum, alkoholu, barwników ani konserwantów.
  • Bardzo dobrze rozprowadza się na skórze.
  • Posiada gęstą konsystencję.
  • Wspomaga walkę z łuszczycą i egzemą.
  • Uelastycznia skórę i niweluje zmarszczki.
  • Regeneruje uszkodzony naskórek oraz przyspiesza proces gojenia.
  • Odbudowuje naturalny płaszcz hydro-lipidowy naskórka.
  • Zwiększa funkcje obronne skóry.
  • Chroni przed niekorzystnym działaniem promieni UV, wiatru i niskich temperatur.

 

Masło shea

Zastosowanie masła shea

  • pielęgnacja twarzy
  • pielęgnacja ciała
  • pielęgnacja włosów
  • pielęgnacja ust

Przeznaczenie:

  • skóra sucha, łuszcząca się i odwodniona
  • cera wrażliwa ze nieskłonnością do podrażnień
  • alergie skórne

Waga: 100 g

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

podrażnienia, rozstępy, zmarszczki

Składnik

masło shea

Kraj pochodzenia

Ghana

Rodzaj skóry

skóra alergiczna, skóra atopowa, skóra dojrzała, skóra sucha, skóra zmęczona

Skład

Butyrospermum parkii (shea butter).

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Be the first to review “Masło shea 100% nierafinowane”

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Możesz lubić także…