Masło shea – lawenda i cytryna

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings

23.00

2 w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Naturalne masełko shea o kuszącym aromacie lawendy i cytryny, wzbogacone tłoczonym metodą “na zimno” olejkiem migdałowym oraz olejkiem makadamia i woskiem pszczelim.

Składniki aktywne masełka

  • masło shea 80%
  • olejek ze słodkich migdałów
  • olejek makadamia
  • wosk pszczeli
  • olejek z pestek grejpfruta – pełni rolę naturalnego konserwantu. Działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo.

Masło shea

Wskazania do stosowania masełka shea:

  • skóra zniszczona działanie słońca, mrozu i promieni UV
  • szorstkie, przesuszone i pękające pięty
  • zrogowaciała skóra kolan oraz łokci
  • zmarszczki i utrata jędrności skóry
  • skłonność do powstawania rozstępów
  • zniszczone działaniem detergentów oraz czynników atmosferycznych dłonie

Masełko shea to kosmetyk niezwykle uniwersalny, który możesz stosować jako:

  • balsam do ciała (usunie zrogowaciały naskórek z łokci oraz kolan)
  • odżywczy krem do twarzy (wspaniale chroni przez mrozem)
  • serum na zniszczone końcówki włosów
  • balsam do ust
  • olejek do masażu (po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej uzyskuje płynną konsystencję)

Waga: 100 g

Nuta zapachowa

zapach cytrusowy, zapach lawendowy

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha, skóra zmęczona

Kraj pochodzenia

Polska

Składnik

masło shea, olejek makadamia, olejek migdałowy, wosk pszczeli

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

rozstępy, zmarszczki

Skład

butyrosperum parki (shea butter), prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, beeswax, cetearylalcohol, macadamia (macadamia ternifolia), hydrogenated seed oil, alcohol glycine soja (sybean) oil, grape seed oil, parfum

  1. Oceniony 5 na 5.

    Cudowne masełko! Wspaniale pachnie i dobrze się rozprowadza na skórze. jest bardzo gęste i wydajne. Dobrze się wchłania i odżywia skórę jak żadne inne. Polecam

  2. Oceniony 5 na 5.

    Bardzo lubię to masło. Niebanalne połączenie lawendy z cytryną to zapach, który bardzo przypadł mi do gustu. Gęsta konsystencja sprawia, że kosmetyk starcza naprawdę na bardzo długo. jest niesamowicie wydajne. Dobrze się rozsmarowuje. natychmiastowo wygładza i zmiękcza skórę.

Dodaj opinię

Wosk pszczeli w kosmetyce

Wosk pszczeli od wieków wykorzystywany jest w medycynie naturalnej. Pełni również ważną funkcję w kosmetyce. Dzięki bogactwu karotenoidów, węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych działa natłuszczająco, ochronnie i przeciwzmarszczkowo. Odżywia, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę oraz tworzy naturalny film ochronny skutecznie zapobiegający utracie wilgoci z naskórka. Wykazuje właściwości regenerujące i bakteriobójcze.

Zobacz kosmetyki z woskiem pszczelim lub poczytaj o zastosowaniu wosku pszczelego w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Możesz lubić także…