Mydełko Chandrika sandałowe

5.00

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

SKU: 048CH Kategoria:

Oryginalne, ajurwedyjskie mydełko Chandrika Glow zostało wzbogacone 7 olejkami roślinnymi, które dzięki odżywczym i rewitalizującym właściwościom przywrócą Twojej skórze zdrowy blask. Kosmetyk polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, w szczególności suchej i dojrzałej, z tendencja do powstawania przebarwień oraz zmarszczek.

Składniki aktywne mydła Chandrika Glow:

  • Olejek sandałowy – odżywia i zmiękcza skórę. Działa przeciwzapalnie. Sprzyja rozjaśnieniu miejscowych przebarwień oraz wygładzeniu blizn. Chroni przed nadmierną utratą nawilżenia. Aromat olejku sandałowego działa relaksująco i uspokajająco.
  • Olejek szafranowy – neutralizuje wolne rodniki. Opóźnia proces powstawania zmarszczek. Wyrównuje koloryt skóry i przywraca cerze blask. Przeciwdziała przebarwieniom.
  • Żywica drzewa Gurjun – ten orientalny, naturalny balsam przyspiesza proces gojenia i regeneracji skóry. Łagodzi podrażnienia oraz zaczerwienienia. Działa przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo i antybakteryjnie.
  • Olejek cedrowy – odświeża i tonizuje skórę. Przeciwdziała rozwojowi chorobotwórczych bakterii.
  • Olejek paczuli –  wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Działa anty-zapalnie oraz ściągająco. Pobudza proces regeneracji skóry. Neutralizuje negatywny wpływ wolnych rodników. Łagodzi egzemy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry. Reguluje pracę gruczołów łojowych. Wykazuje działanie aromaterapeutyczne – niweluje napięcie nerwowe, poprawia nastrój i ułatwia zasypianie.

Zalety kosmetyku:

  • czynne właściwości aromaterapeutyczne
  • składniki aktywne pochodzenia naturalnego
  • ajurwedyjska receptura
  • hand made

Waga: 75 g

Składnik

drzewo sandałowe, olejek paczulowy, szafran

Problematyka

blizny, przebarwienia, zmarszczki

Kraj pochodzenia

Indie

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra zmęczona

Nuta zapachowa

zapach sandałowy

Skład

Sodium Cocoate, Aqua, Sodium palmate, Glycerine, Talc, Paraffin Wax, Perfume, Sandalwood oil, saffron oil, Gurjum Balsam Oil, Himalayan Cedarwood Oil, American cedar wood oil, Patchouli Oil, Oil Guaicwood, CI 12150.

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Mydełko Chandrika sandałowe”

Olejek paczulowy w kosmetyce

Olejek paczulowy zawiera ok. 70 substancji, które decydują o jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. Przyspiesza gojenie się ran i regenerację skóry, działa również ściągająco, antyoksydacyjnie i tonizująco. Olejek paczulowy wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łupieżu, grzybicy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry, zwiększając jej odporność na szkodliwe działanie wolnych rodników.

Zobacz kosmetyki z olejkiem paczulowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku paczulowego w kosmetyce.

Szafran w kosmetyce

Szafran coraz częściej pojawia się w kosmetykach. Zastosowanie to wynika z obecności unikalnych składników, takich jak krocyna i safranal, należących do karotenoidów. Krocyna odpowiada za kolor szafranu, safranal natomiast za jego gorzkawy aromat. Szafran zawiera również likopen i zeaksantynę, także zaliczane do karotenoidów, oraz kemferol i kwercetynę, należące do flawonoidów. Obecne są też liczne minerały, m.in. wapń, magnez, fosfor, potas, kwas foliowy.

Zobacz kosmetyki z szafranem lub poczytaj o zastosowaniu szafranu w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.