Mydełko z olejkami eterycznymi – Jaśminowe

5.00 out of 5 based on 1 customer rating

Waga: 100 g

11.00

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 11.00
3-5 10.45
6+ 10.12

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Naturalne, wytwarzane ręcznie mydełko z olejkami etycznymi o niezwykle kuszącym zapachu kwitnącego jaśminu poprawia nastrój i uwalnia od stresu. Polecane jest szczególnie do codziennej pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej z wyraźnymi oznakami zmęczenia. Mydełko delikatnie oczyszcza i nie wywołuje podrażnień. Dzięki zawartości cennych wyciągów ziołowych i olejków roślinnych nawilża, uelastycznia i łagodzi szorstkość. Zmysłowy, jaśminowy zapach długo utrzymuje się na skórze.

Składniki aktywne mydełka

  • sok z aloesu – nawilża i łagodzi podrażnienia oraz stany zapalne
  • olejek jojoba – niweluje szorstkość oraz odbudowuje naturalny płaszcz hydrolipidowy naskórka
  • olejek z kiełków pszenicy – odżywia i ujędrnia skórę

Waga: 100 g

Skład

Cocos Nucifera Oil (Indian Coconut Oil), Sodium Hydroxide, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinnensis Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate (vitamin E), Fragrance, Aqua.

Waga

100 g

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha, skóra zmęczona

Kraj pochodzenia

Indie

Producent

Song of India

Składnik

aloes, olejek jojoba, olejek z kiełków pszenicy

Nuta zapachowa

zapach jaśminowy

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, tłuszczów zwierzęcych

problematyka

145

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne, kosmetyki naturalne

  1. Oceniony 5 na 5.

    Bardzo kojący zapach, zero wysuszenia skóry, ekstra stosunek ceny do jakości. Jestem zadowolona.

Dodaj opinię

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.

Jaśmin w kosmetyce

Jaśmin to ceniony od wieków afrodyzjak. Pochodzi z Azji, gdzie zdobił cesarskie ogrody. Jego nazwa wywodzi się z arabskiego słowa yasmine, oznaczającego prezent, dar od boga. Jaśmin ceniony jest ze względu na swój cudowny zapach i właściwości aromaterapeutyczne. W wielu kulturach ma także znaczenie symboliczne. W Indonezji towarzyszy często w ceremonii zaślubin, symbolizując czystość i wieczną miłość. Uważany jest za narodowy kwiat Filipin i Pakistanu. Cenne właściwości aromaterapeutyczne jaśmin zawdzięcza obecnym w jego kwiatach olejkom lotnym.

Zobacz jaśminowe kosmetyki lub poczytaj o zastosowaniu jaśminu w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

Możesz lubić także…