Mydełko z olejkami eterycznymi – Neem Basil

5.00 out of 5 based on 1 customer rating

Waga: 100 g

11.00

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 11.00
3-5 10.45
6+ 10.12

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Mydełko z olejkami eterycznymi z Neem (miodli indyjskiej) i bazylii dogłębnie oczyszcza pory, odświeża i rewitalizuje. Dzięki naturalnym składnikom aktywnym pozyskiwanym z ajurwedyjskich ziół, łagodzi zmiany trądzikowe oraz działa antyseptycznie. Jest bardzo łagodne dla skóry nie wysusza i nie wywołuje podrażnień.

Właściwości Neem

Składniki aktywne mydełka:

  • olejki eteryczne (neem, basil) – działają antybakteryjnie i antyseptycznie
  • sok z aloesu – nawilża oraz niweluje stany zapalne
  • olejek jojoba – chroni przed wysuszeniem skóry, nie zatyka porów
  • olejek z kiełków pszenicy – łagodzi podrażnienia, nawilża i uelastycznia skórę

Waga: 100 g

Skład

Cocos Nucifera Oil (Indian Coconut Oil), Sodium Hydroxide, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinnensis Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate (vitamin E), Fragrance, Aqua.

Waga

100 g

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Kraj pochodzenia

Indie

Producent

Song of India

Składnik

aloes, neem, olejek jojoba, olejek z kiełków pszenicy

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, tłuszczów zwierzęcych

problematyka

176, 125, 122

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne, kosmetyki naturalne

  1. Oceniony 5 na 5.

    Mydło z neem kupiłem córce – 19 lat – aby coś pomóc na jej trądzikową i przetłuszczającą się skórę. Mówi, ze jest bardzo pachnące, delikatne i pomaga w zamykaniu porów. Ma mniej pryszczy. Dobrze działa.

Dodaj opinię

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.