Naturalne, czarne mydło z olejkiem rokitnikowym i syberyjskimi ziołami

Naturalne, czarne mydło z olejkiem rokitnikowym i syberyjskimi ziołami
5 z 5 na podstawie oceny 1 klienta

26.00

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 26.00zł
3-5 24.70zł
6+ 23.92zł

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

Naturalne, syberyjskie mydło Bania Agafii o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych. Jego receptura oparta jest na 37 leczniczych ziołach oraz tłoczonych na zimno olejkach. Kosmetyk doskonale sprawdza się zarówno do pielęgnacji skóry jak i włosów. Ma postać łatwego w aplikacji żelu. Jest bardzo wydajne.

Składniki aktywne czarnego mydła syberyjskiego Bania Agafii:

  • Krwawnik pospolity (Achillea Millefolium) – łagodzi podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Tonizuje skórę.
  • Pokrzywa zwyczajna (Urtica Dioica) – dzięki bogactwu witamin i składników mineralnych doskonale odżywia skórę. Chroni przed nadmiernym wypadaniem włosów oraz stymuluje porost. Działa przeciwłupieżowo. Ogranicza przetłuszczanie skóry i włosów.
  • Rumianek pospolity (Chamomilla Recutita) – redukuje stany zapalne. Łagodzi podrażnienia.
  • Szałwia (Salvia Officinalis) – tonizuje i ujędrnia skórę. Niweluje przetłuszczanie oraz nadmierne wypadanie włosów. Łagodzi stany zapalne.
  • Melisa (Melissa Officinalis) – działa odświeżająco i tonizująco. Wykazuje właściwości antybakteryjne oraz przeciwzapalne. Neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za powstawanie zmarszczek. Redukuje łojotok skóry. Wspomaga gojenie drobnych ran i zadrapań. Dzięki zawartości olejków eterycznych działa relaksująco oraz uspokajająco.
  • Miodunka plamista (Pulmonaria Officinalis) – wzmacnia cebulki włosowe i pobudza porost.
  • Owies (Avena Sativa)– zmiękcza i wygładza skórę oraz włosy. Ułatwia rozczesywanie.
  • Mącznica lekarska (Arctostaphylos Uva-Ursi) – stanowi źródło arbutyny, która zwalcza przebarwienia, łagodzi stany zapalane oraz trądzik.
  • Hyzop (Hyssopus officinalis) – dzięki cennemu olejkowi eterycznemu i wysokiej zawartości witaminy C, regeneruje skórę i wzmacnia włosy.
  • Oman wielki (Inula Helenium) – oczyszcza pory, wyrównuje koloryt i wygładza skórę.
  • Różeniec górski (Rhodiola Rosea) – działa wygładzająco i zmiękczająco. Wykazuje właściwości antyseptyczne.
  • Prawoślaz lekarski (Altaea Officinalis) – redukuje stany zapalne. Działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo.
  • Mydlnica lekarska (Saponaria Officinalis) – zawiera naturalne saponiny, które oczyszczają skórę oraz włosy.
  • Lukrecja (Glycyrrhiza Glabra) – działa oczyszczająco i przeciwzapalnie. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym chroni przed przedwczesnym starzeniem się skóry oraz włosów. Przywraca cerze promienny wygląd.
  • Olej sojowy i lniany (Glycine Soya Oil, Linum Usitassimum) – dzięki wysokiej zawartości witaminy E działają regenerująco na skórę oraz włosy.
  • Tarczyca bajkalska (Scutellaria Baicalensis) – działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie.
  • Olej z rokitnika ałtajskiego (Hippophae Rhamnoides Altaica) – ma działanie gojące, odżywcze i odmładzające.
  • Olej pichtowy (Abies Siberica) – wygładza i dezynfekuje.
  • Olej z szarłatu zwisłego (Amaranthus Caudatus) – zwalcza wolne rodniki i wygładza skórę.
  • Olej z łopianu (Arcticum Lappa) – wzmacnia włosy i chroni przed łupieżem.
  • Olej z dzikiej róży (Rosa Canina) – regeneruje i odżywia skórę. Chroni przed przedwczesnym powstawaniem zmarszczek.
  • Olej z jałowca pospolitego (Juniperus Communis) – działa antyzaplanie i przeciwgrzybiczo. Przeciwdziała trądzikowi oraz łupieżowi.
  • Modrzew syberyjski (Larix Sibirica) – redukuje przebarwienia i stany zapalne.
  • Wosk pszczeli (Cera Alba) – pomaga odbudować naturalną warstę ochronna skóry oraz włosów. Przeciwdziała utracie nawilżenia. Zwalcza chorobotwórcze bakterie. Nadaje włosom połysk i miękkość. Chroni przed rozdwajaniem i łamliwością końcówek. Ułatwia ułożenie fryzury.
  • Kora dębu (Quercus Robur Bark Extract) – jest cennym źródłem garbnikow, flawonoidów, pektyn oraz żywic. Skutecznie łagodzi stany zapalne. Przeciwdziała swędzeniu skóry głowy. Wzmacnia włosy.

Przeznaczenie czarnego mydła z syberyjskimi ziołami Bania Agafii:

Mydło przeznaczone jest do pielęgnacji ciała i włosów. Wspomaga walkę z łojotokiem, łupieżem, nadmiernym wypadaniem włosów, trądzikiem, egzemą oraz  łuszczycą. Można je stosować jako żel pod prysznic i jako szampon do włosów.

Sposób użycia:
Nakładamy niewielką ilość mydła na gąbkę, spieniamy i masującymi ruchami nanosimy na skórę ciała i włosy. Zmywamy wodą.

Objętość: 500 ml

Skład

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Cocamide DEA, Dimethiconol, Polyquaternium-44, TEA-dodecylbenzenesulfonate, Cortusa Sibirica Extract* (zarzyczka syberyjska), Achillea Millefolium Flower Water*(krwawnik pospolity), Urtica Dioica Extract*(pokrzywa), Chamomilla Recutita Flower Water*(rumianek), Salvia Officinalis Leaf Extract*(szałwia), Betula Alba Juice*(sok brzozowy), Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water*(melisa), Pulmonaria Officinalis Extract*(miodunka plamista), Avena Sativa Kernel Extract*(owies), Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract (mącznica lekarska), Hyssopus Officinalis Extract*(hyzop lekarski), Inula Helenium Root Extract (oman wielki), Festuca Altaica Extract*(kostrzewa ałtajska), Rhodiola Rosea Root Extract*(różeniec górski), Cetraria Islandica Extract(płucnica islandzka), Humulus Lupulus Flower Extract (kwiaty chmielu), Scutellaria Baicalensis Root Extract (tarczyca bajkalska), Pinus Sibirica Seed Oil (olej nasion sosny syberyjskiej) , Quercus Robur Bark Extract*(kora dębu) , Glycine Soja Oil* (olej sojowy), Linum Usitatissimum Seed Oil (olej lniany), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil (olej rokitnikowy), Abies Sibirica Needle Oil (olej pichtowy), Amaranthus Caudatus Seed Oil (olej amarantusowy), Arctium Lappa Root Extract (łopian), Rosa Canina Fruit Oil* (olej z dzikiej róży), Juniperus Communis Fruit Oil (olej jałowcowy), Sodium Shale Oil Sulfonate, Cera Alba*(wosk pszczeli), Malva Sylvestris Flower Extract*(malwa), Abies Sibirica Needle Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (olejek rozmarynowy), Althaea Officinalis Leaf Extract*(prawoślaz lekarski), Larix Sibirica Wood Extract*(modrzew syberyjski), Gypsophila Paniculata Root Extract (gipsówka wiechowata), Saponaria Officinalis Root Extract* (mydlnica lekarska), Glycyrrhiza Glabra Root Extract*(lukrecja), Agrostis Sibirica Extract*(mietlica syberyjska), Crepis Sibirica Extract* (pępawa syberyjska), Citric Acid, Parfum, Geraniol, Hexyl Сinnamal, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Сarboxaldehyde, Methylisothiazolinone, CI 19140, CI 42090, CI 77492, CI 7749, CI 77499.
(*) składniki organiczne

Producent

Babcia Agafja

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

lukrecja, melisa, olejek rokitnikowy, olejek z dzikiej róży, pokrzywa, prawoślaz, rumianek, wosk pszczeli

Problematyka

łupież, podrażnienia, przebarwienia, trądzik, wypadanie włosów

Rodzaj skóry

normalna, skóra alergiczna, skóra atopowa, skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra sucha, skóra tłusta, skóra zmęczona

Rodzaj włosów

włosy osłabione, Włosy suche, Włosy tłuste, Włosy zniszczone

Nie zawiera

parabenów

  1. 5 z 5

    :

    Polecam to czarne mydło osobom z dolegliwościami łuszczycowymi. Koi, uspokaja skórę, nie wysusza jej nadmiernie, ogólnie poprawa u mnie dość znaczna. Mydło jest pojemne i wystarczy na długo. Pieni się bardzo obficie i ma przyjemny zapach.

Dodaj opinię

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Pokrzywa w kosmetyce

Pokrzywa od wieków stosowana jest w medycynie naturalnej. Właściwości lecznicze wykazuje zarówno korzeń jak i liście rośliny. Ze względu na bogactwo flawonoidów, garbników, witamin oraz składników mineralnych, ziele jest również cenione w kosmetyce. Ekstrakt z pokrzywy znajdziemy w preparatach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów.

Zobacz kosmetyki z pokrzywą lub poczytaj o zastosowaniu pokrzywy w kosmetyce.

Prawoślaz w kosmetyce

Prawoślaz lekarski to ceniony w kosmetyce składnik aktywny o działaniu osłaniającym i zmiękczającym, który regeneruje skórę oraz przyśpiesza gojenie się ran. Wygładza, napina i delikatnie ujędrnia. Wykazuje właściwości antybakteryjne. Zmniejsza widoczność zmarszczek. Przeciwdziała tzw. „kurzym łapkom” pod oczami. Przyczynia się do zachowania prawidłowego poziomu kwasu hialuronowego w skórze. Redukuje suchy łupież i koi swędzącą skórę głowy.

Zobacz kosmetyki z prawoślazem lub poczytaj o zastosowaniu prawoślazu w kosmetyce.

Olejek z dzikiej róży w kosmetyce

Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion znajdujących się w owocach rośliny. To naturalny eliksir piękności, który doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Spełni oczekiwania zarówno skóry suchej i dojrzałej, jak i mieszanej oraz tłustej. Wspomaga walkę ze zmarszczkami, przebarwieniami, rozstępami oraz trądzikiem. Jest lekki i dobrze się wchłania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży lub poczytaj o zastosowaniu olejku z dzikiej róży w kosmetyce.

Wosk pszczeli w kosmetyce

Wosk pszczeli od wieków wykorzystywany jest w medycynie naturalnej. Pełni również ważną funkcję w kosmetyce. Dzięki bogactwu karotenoidów, węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych działa natłuszczająco, ochronnie i przeciwzmarszczkowo. Odżywia, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę oraz tworzy naturalny film ochronny skutecznie zapobiegający utracie wilgoci z naskórka. Wykazuje właściwości regenerujące i bakteriobójcze.

Zobacz kosmetyki z woskiem pszczelim lub poczytaj o zastosowaniu wosku pszczelego w kosmetyce.

Lukrecja w kosmetyce

Lukrecja wykazuje nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne. Zawarte w niej flawonoidy należą do najsilniejszych, obecnie znanych, przeciwutleniaczy naturalnego pochodzenia. Nic więc dziwnego, że kosmetyki z lukrecją zalecane są w profilaktyce anti-aging, ale nie tylko – są też powszechnie stosowane w celu wyrównania kolorytu skóry i rozjaśnienia zmian barwnikowych.

Zobacz kosmetyki z lukrecją lub poczytaj o zastosowaniu lukrecji w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Możesz lubić także…

  • Olejek rokitnikowy BIO

    Olejek rokitnikowy BIO

  • Żel pod prysznic z olejkiem rokitnikowym

    Żel pod prysznic z olejkiem rokitnikowym

  • Szampon do włosów suchych i zniszczonych z organicznym olejkiem rokitnikowym

    13.50
  • Krem do ciała z roktnikiem

    Krem do ciała z rokitnikiem