Olejek Sandałowo-Migdałowy do masażu twarzy i ciała

53.00

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 53.00
3-5 50.35
6+ 48.76

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Ajurwedyjski olejek do masażu twarzy i ciała na bazie wysokiej jakości olejków roślinnych oraz wyciągów ziołowych intensywnie pielęgnuje skórę. Doskonale zmiękcza i wygładza. Wykazuje właściwości przeciwzapalne. Wzmacnia skórę i niweluje zmarszczki. Chroni przed nadmierną utrata nawilżenia. Wspomaga neutralizację wolnych rodników oraz wyrównuje koloryt. Przywraca skórze witalność i zdrowy wygląd. Dzięki wszechstronności zastosowań szybko zastąpi krem do twarzy, serum, balsam do ciała czy mleczko do demakijażu.

Składniki aktywne olejku migdałowo-sandałowego Khadi:

  • Tulsi – działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Chroni przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników na skórę.
  • Drzewo sandałowe – działa przeciwzmarszczkowo. Przywraca poszarzałej cerze blask. Wyrównuje koloryt i niweluje przebarwienia.
  • Neem – działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Łagodzi stany zapalne skóry. Oczyszcza pory.
  • Kurkuma – neutralizuje wolne rodniki i chroni przed przedwczesnym starzeniem się skóry. Rozjaśnia przebarwienia. Niweluje egzemy skórne. Nadaje skórze zdrowy blask.
  • Olejek migdałowy – dogłębnie odżywia i regeneruje skórę. Wzmacnia naturalną barierę ochronną naskórka. Chroni przed utratą nawilżenia. Niweluje szorstkość. Łagodzi podrażnienia.

Zastosowanie olejku migdałowo-sandałowego Khadi:

  • codzienna pielęgnacja skóry
  • masaż
  • demakijaż
  • olejowanie twarzy
  • wzbogacanie kosmetyków np. kremów, balsamów, mleczek.

Zalety kosmetyku

  • naturalne składniki aktywne
  • ajurwedyjska receptura
  • bez sztucznych konserwantów, barwników i substancji zapachowych
  • wolny od parabenów, parafiny oraz pochodnych ropy naftowej
  • nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego – odpowiedni dla wegan
  • konserwowany wyłącznie witaminą E
  • oryginalny produkt indyjski
  • wykazuje właściwości aromaterapeutyczne

Pojemność: 210 ml

Producent

Khadi

Składnik

drzewo sandałowe, kurkuma, neem, olejek migdałowy, tulsi

Skład

Zea mays oil, Ocimum Sanctum , Santalum album, Azadirachta indica , Curcuma longa, Prunus amygdalus dulcis oil, Tocopherol

Kraj pochodzenia

Indie

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

problematyka

151, 275

Rodzaj skóry

normalna, skóra dojrzała, skóra sucha

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne, kosmetyki naturalne

Nuta zapachowa

zapach sandałowy

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Be the first to review “Olejek Sandałowo-Migdałowy do masażu twarzy i ciała”

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Tulsi rośnie naturalnie na terenach tropikalnych. Pochodzi z Indii, gdzie nazywana jest także świętą bazylią. To bardzo cenione w ajurwedzie zioło, które stosuje się w zaburzeniach działania układu odpornościowego, pokarmowego, nerwowego i oddechowego. W medycynie naturalnej ekstrakt z ziela zalecany jest jako środek spowalniający procesy starzenia. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom tulsi zyskało miano „eliksiru życia” i „królowej ziół”. Antyrodnikowe i przeciwstarzeniowe właściwości tulsi potwierdziły badania naukowe prowadzone przez doktora Vaibhava Shinde z Poona College of Pharmacy, których wyniki zaprezentowano w ramach British Pharmaceutical Conference w Manchester.

Zobacz kosmetyki z tulsi lub poczytaj o zastosowaniu tulsi w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.

O kosmetykach KHADI

Kosmetyki KhadiRuch społeczny Khadi powstał w 1920 r. w Indiach z inicjatywy Mahatmy Gandhiego. Zorganizowany jako państwowe przedsiębiorstwo miał za zadanie aktywizować zawodowo ubogie społeczności wiejskie oraz promować samozatrudnienie i zachęcać do rozwoju małych przedsiębiorstw. Idea ruchu Khadi wpisuje się w międzynarodowe zasady Fair Trade, czyli uczciwego handlu.

Receptury kosmetyków Khadi opracowywane są w zgodzie z wytycznymi ajurwedy – indyjskiej nauki o dobrym i zdrowym życiu. Starannie dobrane zioła i naturalne olejki roślinne decyduje o skuteczności tych produktów.

GWARANCJE KHADI

Sięgając po kosmetyki Khadi, można mieć pewność, że:

  • nie są testowane na zwierzętach
  • nie zawierają oleju mineralnego
  • brak w nich syntetycznych barwników
  • użyte oleje są ekologicznego pochodzenia
  • kosmetyki zawierają oryginalne indyjskie zioła, zbierane przez mieszkańców danego rejonu
  • do ich produkcji nie wykorzystano pracy dzieci
  • opakowanie jest zdatne do recyklingu i sprowadzone do minimum
  • proces sprzedaży opiera się na zasadach uczciwego handlu.

Możesz lubić także…

  • Mydło sandałowe z olejkiem migdałowym

    12.00
  • Mydełko z olejkami eterycznymi – Sandałowe

  • Olejek sandałowy

    Olejek sandałowy

  • Bestseller

    Krem z kurkumą i olejkiem sandałowym

    15.9924.50