Olejek z opuncji figowej

Olejek z opuncji figowej
5 z 5 na podstawie oceny 2 klientów

57.00

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 57.00zł
3-5 54.15zł
6+ 52.44zł

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

SKU: NJ863 Kategorie: ,

Olejek tłoczony metodą „na zimno” z nasion opuncji figowej to znany i ceniony, naturalny kosmetyk o właściwościach silnie przeciwzmarszczkowych. Dzięki bogactwu flawonoidów, witaminy E oraz niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (80%) chroni przed wczesnym starzeniem się. Doskonale odżywia skórę i wzmacnia cement miedzy-komórkowy, odbudowując tym samym naturalna barierę ochronna naskórka, która zapobiega utracie wilgoci. Olejek jest bardzo wydajny – wystarczy rozprowadzić kilka kropli na twarzy.

Olejek z opuncji figowej należy do najdroższych olejów na świecie, bowiem proces jego pozyskiwania jest bardzo pracochłonny. Do uzyskania 1 litra olejku potrzeba ok. miliona pestek, wydobytych z ok. 460 kg owoców!

Właściwości olejku z opuncji figowej Najel:

  • wspomaga redukcję zmarszczek
  • delikatnie napina skórę
  • zmiękcza, ujędrnia i uelastycznia
  • odbudowuje barierę hydrolipidową naskórka
  • zwiększa odporność skóry na działanie czynników atmosferycznych.
  • działa antyoksydacyjnie
  • chroni przed destrukcją włókna kolagenowo-elastynowe
  • łagodzi podrażnienia i stany zapalne
  • dzięki dużej zawartości kwasu linolowego nie zatyka porów (pomaga odblokować ujścia gruczołów łojowych w przypadku skóry tłustej) oraz przeciwdziała powstawaniu zaskórników np. na nosie, czole czy brodzie

Wskazania do stosowania olejku z nasion opuncji figowej Najel:

  • zmarszczki i utrata jędrności skóry
  • cera delikatna i wrażliwa
  • pielęgnacja okolic oczu
  • „kurze łapki”
  • cera zniszczona działaniem słońca
  • skóra mieszana i tłusta (zwłaszcza w przypadku trądziku u osób dorosłych)

Zalety olejku Najel:

  • kosmetyk testowany dermatologicznie
  • nierafinowany
  • wolny od parafiny i parabenów
  • bez sztucznych substancji barwiących i zapachowych

Olejek z nasion opuncji jest szczególnie polecany do skóry suchej i dojrzałej, jednak z uwagi na bardzo dużą zawartość kwasu linolowego (ok. 60% wszystkich kwasów tłuszczowych obecnych w olejku), jest niezwykle pomocny w pielęgnacji cery mieszanej, tłustej i trądzikowej. Kwas ten stanowi naturalny składnik sebum, a jego niedobór może przyczyniać się do powstawania trądziku. Brak kwasu linolowego w naturalnej wydzielinie skóry, sprawia że sebum staje się zbyt lepkie i gęste, czopując ujścia gruczołów łojowych i prowadząc do namnażania chorobotwórczych bakterii.

Sposób użycia olejku z opuncji figowej:

Olejek może być stosowany jako serum pod krem lub dodatek do kosmetyków. Sprawdzi się również świetnie w pielęgnacji paznokci. regularne smarowanie specyfikiem skórek oraz płytki paznokciowej redukuje jej łamliwość i kruchość.

Olejek z opuncji Najel ma bardzo poręczną buteleczkę z wygodnym w użyciu dozownikiem.

Pojemność: 80 ml

Problematyka

zmarszczki

Rodzaj skóry

normalna, skóra alergiczna, skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra sucha, skóra tłusta

Producent

Najel

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Kraj pochodzenia

Syria

Skład

100% Opuntia ficus indica seed oil), limonene

Składnik

olejek z opuncji

  1. 5 z 5

    :

    Ten olejek z opuncji stosuję intensywnie, nie żałuję sobie. Łączę z kremem nawilżającym. Wieczorem przemywam twarz wodą z morza martwego, ponoć tak trzeba, albo taka woda, albo tonik, albo woda różana. Sińce pod oczami się zmniejszyły, pajączki i inne niedoskonałości wyraźnie mniej widoczne. Skóra napięta i dobrze nawilżona. Mam 45 lat i olej z opuncji to moje odkrycie zeszłoroczne. Zamawiałam już kilka razy, wysyłka była szybka. Do wszystkich niezdecydowanych, polecam rozmowę z Panią Patrycją. Jestem pod wrażeniem jej wiedzy. Słów, które ona używa nawet nie znałam wcześniej!! To najlepszy doradca na świecie ;] Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie z Gdańska.

  2. 5 z 5

    :

    Olejek z opuncji figowej pomógł mi w redukcji widoczności kurzych łapek. Bardzo dobrze nawilża skórę i ją odżywia. Wyrównuje koloryt skóry. Sprawia także, że goi niewielkie ranki. Do zapachu trzeba się przyzwyczaić. Jak dla mnie, idealny na noc w połączeniu z hydrolatem. Co do ceny, mogla by być niższa, ale po otrzymaniu przesyłki zauważyłam, że ma pojemność 80 ml, a nie jak zwykle 50 ml. Więc odpuściłam z narzekaniem. Zamówię ponownie, ponieważ mi po prostu odpowiada.

Dodaj opinię

opuncja figowa

Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to sukulent pochodzący z Meksyku, obecnie jednak uprawiany w wielu krajach o ciepłym klimacie, m.in. w Ameryce Łacińskiej, południowej Europie oraz południowej i północnej Afryce. Bez wątpienia najważniejszym składnikiem olejku z nasion opuncji są nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią ok. 80% wszystkich zawartych w nim substancji.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z opuncji figowej lub poczytaj o zastosowaniu olejku z nasion opuncji w kosmetyce.

Możesz lubić także…