Pasta do zębów Dant Kanti

21.90

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

SKU: 0386471PT Kategoria:

Ajurwedyjska pasta do zębów z ekstraktem z neem, meswak, kurkumy, mięty, goździków i akacji arabskiej zapewni Twoim zębom kompletną ochronę. Skutecznie zwalcza chorobotwórcze bakterie. Wykazuje własciwości przeciwzapalne i ściągające. Wzmacnia dziąsła oraz zapobiega ich krwawieniu. Przeciwdziała przebarwieniom szkliwa. Zapewnia długotrwałe uczucie świeżości.

Składniki aktywne pasty Dant kanti:

  • Anacyclus pyrethrum root (Akarkara),
  • Azadirecta indica bark (Nimb)
  • Acacia arabica bark (Babool)
  • Zanthoxylum alatum seed (Tejpal)
  • Metha spicata leaf (Pudina)
  • Curcuma longrhizome (turmeric),
  • Syzgium aromaticum flower bud (clove),
  • Piper sylvatium (long pepper),
  • Salvadora persica stem bark (Pilu)
  • Barleria prionitis whole plant (Vajradanti)
  • Mimusops elengi stem bark (Bakul)
  • Embelia ribes seed (Vidang)
  • Tachyspemum amni oil (ajwain)

Pojemność: 200 g

Skład

Anacyclus pyrethrum, Azadirachta indica, Acacia arabica, Xanthoxylum alatum, Mentha spicata, Syzygium aromaticum, Piper longum, Barleria prionitis, Mimusops elengi, Embelia ribes, Curcuma longa,Salvadora persica, Quercus infectoria, calcium carbonate (baza), konserwant: sodium benzoate.

Kraj pochodzenia

Indie

Nie zawiera

parabenów, SLES, SLS, tłuszczów zwierzęcych

Producent

Patanjali

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie

Składnik

kurkuma, neem

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Pasta do zębów Dant Kanti”

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.