Przeciwzmarszczkowe serum do twarzy z olejkiem rokitnikowym

5.00 out of 5 na podstawie oceny 2 klientów

39.50

Kup więcej, zapłać mniej
1-2 39.50zł
3-5 37.53zł
6+ 36.34zł

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

Serum do twarzy na bazie organicznych olejków roślinnych pozyskiwanych poprzez proces tłoczenia metodą „na zimno”. Kosmetyk polecany do każdego typu cery, w szczególności skóry suchej, z wyraźnymi oznakami zmęczenia i starzenia się.

Właściwości serum rokitnikowego

Kosmetyk zawiera w swym składzie olejek rokitnikowy oraz inne, cenne naturalne olejki roślinne m.in. arganowy, z wiesiołka, granatu, owoców dzikiej róży, nasion czarnuszki i pestek malin. Formuła preparatu została dodatkowo wzbogacona maceratem z nagietka, woskiem jojoba oraz witaminą E (tzw. „witamina młodości).

Bogaty skład serum decyduje o jego silnym działaniu przeciwzmarszczkowym i odżywiającym. Dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i garbników, kosmetyk odbudowuje naturalny płaszcz hydro-lipidowy naskórka oraz wzmacnia skórę i zwiększa jej odporność na działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych takich jak palące słońce czy silny wiatr. Sprawia, że skóra odzyskuje naturalną miękkość i blask.

Zastosowanie serum rokitnikowego

Kilka kropli serum wmasować w oczyszczona skórę twarzy, szyi i dekoltu przed lub po nałożeniu kremu. Kosmetyk można także dodawać do kremów i balsamów.

Bezpieczeństwo

Kosmetyk nie zawiera parafiny, parabenów oraz sztucznych barwinków i substancji zapachowych. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Mimo oleistej konsystencji dobrze się sprawdza także w pielęgnacji cery mieszanej i tłustej, bowiem nie zapycha porów i działa antyseptycznie oraz przeciwzapalnie.

Pojemność: 30 ml

Skład

Oenothera Biennis Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract, Punica Granatum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Moringa Oleifera Seed Oil, Argania Spinosa Fruit Oil, Nigella Saiva Seed Oil, Tocopherol Acetate

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra sucha, skóra tłusta, skóra zmęczona

Składnik

czarnuszka siewna, nagietek, olejek arganowy, olejek jojoba, olejek rokitnikowy, olejek z dzikiej róży

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, tłuszczów zwierzęcych

Rodzaj

kosmetyki naturalne

problematyka

325, 176, 275

  1. 5 z 5

    Serum rokitnikowe to jest mój top one. U mnie zaobserwowałam przede wszystkim znaczną poprawę kolorytu skóry. I to już po kilku aplikacjach na policzki, nos, czoło i szyję. Efekt troszkę jak po opalaniu. Po drugie, skóra się napina i wygładza, a zmarszczki stają się mniej widoczne. Po trzecie, skóra staje się więcej niż dobrze natłuszczona i nawilżona. Ja poprawiam aplikację tego serum jeszcze lekkim kremem. I po czwarte, wszelkie lekkie przebarwienia, stany zapalne, pajączki stają prawie niewidoczne lub znikają. Bardzo dobry olejek.

  2. 5 z 5

    Uwielbiam ten olejek. Ładnie pachnie (to znaczy nie cuchnie :)). Przyciemnia kolor skóry, co zauważyłam już po kilku dniach. Bardzo dobrze nawilża skórę. Stosuję go na noc i rankiem. Ma w składzie – oprócz oleju rokitnikowego – olej moringa, co mnie skłoniło do jego wypróbowania. Nie zawiodłam się.

Dodaj opinię

Olejek z dzikiej róży w kosmetyce

Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion znajdujących się w owocach rośliny. To naturalny eliksir piękności, który doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Spełni oczekiwania zarówno skóry suchej i dojrzałej, jak i mieszanej oraz tłustej. Wspomaga walkę ze zmarszczkami, przebarwieniami, rozstępami oraz trądzikiem. Jest lekki i dobrze się wchłania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży lub poczytaj o zastosowaniu olejku z dzikiej róży w kosmetyce.

Olejek z czarnuszki - kosmetyki

Czarnuszka siewna działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Nawilża i regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia, również te wywołane oddziaływaniem promieniowania UV, przyspiesza gojenie się ran. Działanie czarnuszki nie ogranicza się wyłącznie do poprawy kondycji skóry. Olejek z czarnuszki stosowany jest w pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejszając nadmierne przetłuszczanie się, eliminuje łupież, Wzmacnia i odżywia cebulki.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z czarnuszki lub poczytaj o zastosowaniu czarnuszki w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Możesz lubić także…

  • Krem do rąk i paznokci z olejkiem rokitnikowym

  • Żel pod prysznic z olejkiem rokitnikowym

  • Krem do ciała z rokitnikiem

  • Olejek rokitnikowy BIO

    Olejek rokitnikowy BIO