Żel do mycia twarzy z neem, cytryną i kurkumą

Oczyszczający żel do mycia twarzy z neem i cytryną

17.00

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

Dzięki naturalnym składnikom aktywnym pochodzenia roślinnego, żel dogłębnie oczyszcza pory oraz zapobiega rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie trądziku. Kosmetyk zawiera w swym składzie kurkumę, która dzięki antyoksydacyjnym właściwościom przywraca cerze blask, olejek z liści neem, ceniony za działanie antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze, a także ekstrakt ze skórki cytryny znany ze swej tonizującej mocy. Stosowanie żelu do mycia z neem, cytryną i kurkumą zapewni Twojej skórze świeży, promienny wygląd.

Właściwości żelu do mycia

  • oczyszcza i tonizuje skórę
  • zapobiega rozwojowi bakterii
  • reguluje wydzielanie sebum
  • niweluje zmiany trądzikowe
  • przeciwdziała powstawaniu zaskórników
  • pomaga przywrócić prawidłowe pH skóry
  • stanowi naturalne źródło antyoksydantów
  • pozostawia uczucie świeżości na wiele godzin
  • odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry, szczególnie cery mieszanej i tłustej

Składniki aktywne żelu do mycia:

  • Neem – posiada właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze.
  • Kurkuma – nadaje skórze promienny wygląd oraz przeciwdziała negatywnemu wpływowi rodników.
  • Cytryna – oczyszcza, odświeża i przywraca właściwe pH skóry.

Waga: 120 g

Skład

DM Water, Sodium lauryl Ether Sulphate, Alpha Olefin Sulfonate, Cocodiethanolamide, Cetostearyl Alcohol, Sodium Lauroyl Amino Acids, Acrylates Copolymer, Cetyl Alcohol, Xanthan gum, Perfum, Curkuma longa (Turmeric), Liquid Extract, Citruc Aurantifolia (Lemon) peel juuice liquid extracts, Azadirachta Indica Oil, Diazolidinyl Urea, Methylchloroisothiazolinone and Methylisothiazolinone, Hydoxyethyl Acrylate, Sodium Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, CI-61565.

Producent

Ban Lab

Składnik

cytryna, kurkuma, neem

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta, skóra zmęczona

Kraj pochodzenia

Indie

Problematyka

rozszerzone pory, trądzik

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Be the first to review “Żel do mycia twarzy z neem, cytryną i kurkumą”

Cytryna w kosmetyce

Cytryna posiada właściwości złuszczające i rozjaśniające, które są zasługą witaminy C i kwasu cytrynowego. Hamując aktywność wolnych rodników, minimalizuje wywoływane przez nie uszkodzenia w obrębie struktury kolagenowo-elastynowej. Tym samym opóźniają proces fotostarzenia się skóry i tworzenia się zmarszczek. Ściągające, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze działanie cytryny sprawia, że jest surowcem powszechnie stosowanym w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ograniczając przetłuszczanie się włosów. Odświeża pasma, nadaje im blask, łagodzi świąd skóry.

Zobacz kosmetyki z cytryną lub poczytaj o zastosowaniu cytryny w kosmetyce.

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.