Antystresowy olejek do ciała z jaśminem i ashwagandą

21.00

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Naturalny olejek do masażu Lass na bazie olejku sezamowego, oliwy z oliwek i olejku z orzecha włoskiego, wzbogacony ashwagandhą (Withania somnifera) oraz jaśminem odstresowuje i przynosi chwilę upragnionego relaksu.

Składniki aktywne olejku antystresowego Lass:

  • Ashwagandha – zwiększa odporność na stres, ułatwia zasypianie i wzmaga libido.
  • Jaśmin – działa kojąco na układ nerwowy. Odstresowuje  i przywraca optymizm. W aromaterapii uważany jest za silny afrodyzjak. Wpływa korzystnie na elastyczność skóry. Przeciwdziała stanom zapalnym, rozstępom oraz zmarszczkom. Pobudza ukrwienie. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu niweluje negatywny wpływ wolnych rodników na skórę.
  • Olejek sandałowy – odżywia i wygładza skórę. Przeciwdziała zmarszczkom. Wpływa korzystnie na koloryt skóry.

Zalety olejku antystresowego Lass:

  • ajurwedyjska formuła
  • 100% składników aktywnych pochodzenia naturalnego
  • kosmetyk hipoalergiczny
  • bez parafiny i pochodnych ropy naftowej
  • wolny od parabenów i ftalanów
  • nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów oraz substancji zapachowych

Zastosowanie olejku:

  • masaż
  • codzienna pielęgnacja ciała po kąpieli

Pojemność: 100 ml

Skład

Sesame Seed Oil (Sesamum Indicum), Olive Oil (Olea Europaea), Sunflower (Helianthus Annus), Walnut Oil (Juglans Regia Seed), Coconut Oil (Cocos Nucifera), Juniper Berry Oil (Juniperus Communis Fruit), Night Blooming Jasmine (Cestrum Nocturnum), Winter Cherry/Ashvagandha (Withania Somnifera ), Olivem® 300 (Olive Oil Ester), Sandalwood Oil (Santalum Album), Vetiver Oil (Vetiveria Zizanoides), Grape Seed Oil (Vitis Vinifera), Almond Oil (Prunus Amygdalus), Wheat Germ Oil (Tritcum Vulgare).

Producent

Lass Naturals

Kraj pochodzenia

Indie

Nuta zapachowa

zapach jaśminowy

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne, kosmetyki naturalne

Problematyka

stres

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra sucha, skóra tłusta, skóra zmęczona

Składnik

drzewo sandałowe, oliwa z oliwek

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Antystresowy olejek do ciała z jaśminem i ashwagandą”

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Jaśmin w kosmetyce

Jaśmin to ceniony od wieków afrodyzjak. Pochodzi z Azji, gdzie zdobił cesarskie ogrody. Jego nazwa wywodzi się z arabskiego słowa yasmine, oznaczającego prezent, dar od boga. Jaśmin ceniony jest ze względu na swój cudowny zapach i właściwości aromaterapeutyczne. W wielu kulturach ma także znaczenie symboliczne. W Indonezji towarzyszy często w ceremonii zaślubin, symbolizując czystość i wieczną miłość. Uważany jest za narodowy kwiat Filipin i Pakistanu. Cenne właściwości aromaterapeutyczne jaśmin zawdzięcza obecnym w jego kwiatach olejkom lotnym.

Zobacz jaśminowe kosmetyki lub poczytaj o zastosowaniu jaśminu w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.