Aromaterapeutyczny olejek ze 110 ziół

5.00 out of 5 based on 10 customer ratings
Bestseller

16.90

6 w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Dostawa już od 10,50 zł

Darmowa dostawa powyżej 99 PLN

Olejek do ciała oraz masażu Kräuteröl 110 o czynnym działaniu aromaterapeutycznym relaksuje i wzmacnia. Stanowi kompozycję starannie dobranych ekstraktów ziołowych oraz naturalnych olejków eterycznych. Bogaty skład zapewnia wszechstronne zastosowanie tego ziołowego eliksiru.

Dzięki ekstraktowi z kłącza tataraku, arcydzięgla litwor, jałowca, cynamonu oraz rozmarynu olejek rozgrzewa, łagodzi stany zapalne skóry, a także ból mięśni i stawów. Olejek amyrisowy pobudza krążenie i wzmacnia organizm. Lawenda, melisa oraz olejki cytrusowe ułatwiają zasypianie. Olejek z drzewa herbacianego i oregano działa antybakteryjnie oraz przeciwgrzybiczo. Szałwia, mięta i tymianek tonizują ciało.

Zastosowanie olejku ze 110 ziół:

  • Pielęgnacja ciała – wmasuj olejek w rozgrzane ciało po kąpieli lub wcieraj w kark, ramiona oraz stopy. W przypadku uczucia zmęczenia i znużenia rozetrzyj kilka kropli w okolicach czoła oraz skroni.
  • Masaż – dodaj kilka kropli olejku do olejku bazowego do masażu i wymieszaj w zagłębieniu dłoni.
  • Kąpiel – wlej nakrętkę olejku do wanny z ciepłą wodą.
  • Kąpiel stóp – wlej nakrętkę olejku do miski z ciepłą wodą i mocz stopy przez kilka minut.

Wskazania do stosowania olejku ze 110 ziół

  • stres i przemęczenie
  • obolałe mięśnie oraz stawy
  • problemy z zasypianiem
  • ból głowy związany ze stresem
  • osłabienie odporność w okresie jesienno-zimowym

Pojemność: 100 ml

Skład

CIRTUS DULCIS; LIMONEN; PARAFFINUM LIQUIDUM; ABIES ALBAE FRUCT; ABIES BALSAMEA; ACHILLEA MILLEFOLIUM; ACORUS CALAMUS; ALLIUM CEPA; ALLIUM SATIVUM; ANETHUM GRAVEOLENS; ANETHUM GRAVEOLENS E HERB; ANGELICA ARCHANGELICA; ANIBA ROSAEDORA; ANTHEMIS NOBILIS; APIUM GRAVEOLENS; ARTEMISIA ABSINTHIUM; ARTEMISIA DRACUNCULUS; ARTEMISIA VULGARIS; BAROSMA BETULINA; BOSWELIA SERRATA; CANANGA ODORATA FORMA GENUIANA; CANANGA ODORATA FORMA MACROPHYLLA; CARUM CARVI; CHAMOMILLA RECUTITA; CINNAMOMUM CAMPHORA; CINNAMOMUM CAMPHORA VAR: LINALOLIFERA; CINNAMOMUM CASSIA; CINNAMOMUM ZEYLANICUM; CINNAMOMUM ZEYLANICUM EX FOL.; CITRUS AMANA; CITRUS AURANTIFOLIA; CITRUS BERGAMIA; CITRUS DULCIS EX FOL.; CITRUS GRANDIOS; CITRUS LIMON; CITRUS NOBILIS; COMMIPHORA MYRRHA; CORIANDRUM SATIVUM; CUMINUM CYMINUM; CYMBOPOGON MARTINI; CYMBOPOGON MARTINI VAR. SOFIA; CYMBOPOGON NARDUS; CYMBOPOGON SCHOENANTHUS; CYPRESSUS SEMPERVIRENS; DAUCUS CAROTA; DIPTEROCARPUS; ELETTARIA CARDAMOMUM; EUCALYPTUS CITRIODORA; EUCALYPTUS GLOBULUS; EUGENIA CARYOPHYLLUS; EVERNIA PRUNASTI; FERULA GALBANIFLUA; FOENICULUM VULGARE; FOKIENIA HODGINSII; GAULTHERIA PROCUMBENS; GERANIUM MACRORHIZUM; GUAJACUM OFFICINALIS; HELYCHRISUM ANGUSTIFOLIUM; HUMULUS LUPULUS; HYSSOPUS OFFICINALIS; ILLICIUM VERUM; JUNIPERUS COMMUNIS; JUNIPERUS OXYCEDRUS; JUNIPERUS VIRGINIA EX FOL.; JUNIPERUS VIRGINIANA EX LIGN.; LAVANDULA ANGUSTIFOLIA; LAVANDULA HYBRIDIA; LAVANDULA LATIFOLIA; LEVISTICUM OFFICINALE; LITSEA CUBEBA; MAJORANA HORTENSIS; MELALEUCA ALTERNIFOLIA; MELALEUCA LEUCADENDRA; MELALEUCA VIRIDIFLORA; MENTHA ARVENSIS; MENTHA PIPERITA; MENTHA PULEGIUM; MENTHA VIRIDIS; MYRISTICA FRAGRANS; MYRISTICA FRAGRANS E. SEM.; MYROCARPUS FRONDOSUS; MYROXYLON PEREIRAE; MYRTUS COMMUNIS; OCIMUM BASILICUM; ORIGANUM VULGARE; PETROSELINUM SATIVUM E. VOL.; PETROSELINUM SATIVUM E. SEM.; PIMENTA ACRIS; PIMENTA OFFICINALIS; PINUS MONTANA; PINUS PINASTER; PINUS SILVESTRIS; PIPER NIGRUM; POGOSTEMON CABLIN; PROTINUM CARANA; PRUNUS DULCIS; RHAMNUS PURSHIANA; ROSA CANINA; ROSMARINUS OFFICINALIS; RUTA GRAVEOLENS; SALVIA OFFICINALIS; SALVIA SCLAREA; SANTALUM ALBUM; SATUREIA HORTENSIS; TAGETES ERECTA; THUJA OCCIDENTALIS; THYMUS VULGARIS; VALERIANA OFFICINALIS; VETIVERA ZIZANIODES; VITIS VINIFERA; ZINGIBER OFFICINALIS; LINALOOL; EUGENOL; CINNAMAL; CITRONELLOL; GERANIOL;

Kraj pochodzenia

Niemcy

Nie zawiera

parabenów, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

ból głowy, ból mięśni i stawów, stres

Rodzaj

kosmetyki aromaterapeutyczne

Składnik

olejek miętowy, cynamon, cytryna, czosnek, drzewo sandałowe, jałowiec, melisa, olejek lawendowy, olejek z dzikiej róży, rozmaryn, szałwia

  1. Aaaaaa (zweryfikowany)

    Przystępna cena, ładne opakowanie. Wlewam do wanny nakrętkę, co mnie relaksuje i odstresowuje. Natłuszcza i nawilża skórę. Ładnie, pachnie, ziołowo. Przy lekkim przeziębieniu smaruję nim skronie, szyję, działa jak aromaterapia czy inhalacja. Fajny produkt.

  2. Kora (zweryfikowany)

    Za taką cenę dostałam bardzo przyjemny, kojący olejek do aromaterapii. Spróbowałam dodać do kąpieli i rzeczywiście, odpręża i natłuszcza. Ale nie należy przesadzić.

  3. HD66 (zweryfikowany)

    Jeden z lepszych olejków aromaterapeutycznych do inhalacji. Polecam.

  4. Adam K. (zweryfikowany)

    Całkiem przyjemny olejek aromaterapeutyczny. Kilka kropel na skroń i ulga natychmiastowa.

  5. ks zabrze (zweryfikowany)

    Olejek aromaterapeutyczny używamy do kąpieli i masażu po treningu. Jest tani i bardzo aromatyczny. Poprawia nastrój i działa relaksująco i uspokajająco.

  6. Weronek (zweryfikowany)

    Bardzo ładnie pachnie. Smaruję nim skronie przed zaśnięciem i rano czuję się bardziej wypoczęta. Polecam

  7. Janinka Sopot (zweryfikowany)

    Olejek aromaterapeutyczny jest podobny do amola. Pachnie ziołowo. Wg mnie odpręża i łagodzi bóle głowy czy migreny.

  8. Halina (zweryfikowany)

    Na pewno kupię olejek aromaterapeutyczny Krauterol za miesiąc, jak mi się skończy. Ładnie pachnie, nie tak alkoholowo jak … . Odpręża, relaksuje, ułatwia zasypianie, pomaga na dokuczliwe migreny. Wcieram go nawet w kark i barki, kiedy mnie bolą po pracy za biurkiem. Polecam.

  9. JulaJulia (zweryfikowany)

    Bardzo fajny olejek aromaterapeutyczny. Wysmarowałam się i od razu poczułam się lepiej haha, odprężenie natychmiastowe. Więc jak najbardziej polecam.

  10. anna morawinska (zweryfikowany)

    Olejek do aromaterapii i masażu wcieram wieczorami w kark i obolałe ramiona. Poza tym, że przynosi ulgę mięśniom i stawom, to jeszcze przyjemnie inhaluje i odpręża. Łatwo się przy nim zasypia, ponieważ – przynajmniej na mnie – działa uspokajająco i relaksująco.

Dodaj opinię

Olejek miętowy w kosmetyce

Olejek miętowy jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną liści mięty. Na świecie uprawia się kilka odmian tej aromatycznej rośliny z rodziny jasnowatych. Najpopularniejszą jest mięta pieprzowa – Menthae piperitae. Ziele posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii, ziołolecznictwie, przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Zobacz kosmetyki z olejem miętowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku miętowego w kosmetyce.

Jałowiec w kosmetyce

Jałowiec jest nie tylko cenioną przyprawą. Pełni także ważną rolę w medycynie ludowej oraz ziołolecznictwie. Jest stosowany w formie odwarów, naparów oraz nalewek. Ze względu na swe cenne właściwości oraz przyjemny, leśny aromat, coraz częściej wykorzystuje się go również w kosmetyce. Jałowiec znajdziemy w kosmetykach do twarzy, ciała oraz włosów. Stanowi składnik aktywny preparatów na porost włosów, przeciwłupieżowych i antygrzybicznych. Występuje w kosmetykach przeznaczonych do walki ze zmarszczkami, cellulitem i rozstępami. Jest wykorzystywany w maściach, olejkach i balsamach przeciwreumatycznych (na ból mięśni i stawów), a także w kosmetykach wyszczuplających i modelujących ciało. Tak szerokie zastosowanie jałowca w kosmetyce wynika z jego bogatego składu.

Zobacz kosmetyki z jałowcem lub poczytaj o zastosowaniu jałowca w kosmetyce.

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Olejek z dzikiej róży w kosmetyce

Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion znajdujących się w owocach rośliny. To naturalny eliksir piękności, który doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Spełni oczekiwania zarówno skóry suchej i dojrzałej, jak i mieszanej oraz tłustej. Wspomaga walkę ze zmarszczkami, przebarwieniami, rozstępami oraz trądzikiem. Jest lekki i dobrze się wchłania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży lub poczytaj o zastosowaniu olejku z dzikiej róży w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Czosnek w pielęgnacji włosów

Czosnek wzmacnia cebulki włosów, a to właśnie od stanu cebulek uzależniona jest kondycja pasm. Wyciągi czosnkowe nie tylko dostarczają niezbędnych minerałów, ale również ułatwiają ich wchłanianie, bowiem obecna w ząbkach allicyna ma działanie rozgrzewające, pobudzające mikrokrążenie, wspomaga więc odżywienie i dotlenienie cebulek. Z uwagi na swój skład i właściwości czosnek szczególnie polecany jest w przypadku kosmyków osłabionych, wypadających, a nawet przy łysieniu plackowatym

Zobacz kosmetyki z czosnkiem lub poczytaj o zastosowaniu czosnku w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.

Cytryna w kosmetyce

Cytryna posiada właściwości złuszczające i rozjaśniające, które są zasługą witaminy C i kwasu cytrynowego. Hamując aktywność wolnych rodników, minimalizuje wywoływane przez nie uszkodzenia w obrębie struktury kolagenowo-elastynowej. Tym samym opóźniają proces fotostarzenia się skóry i tworzenia się zmarszczek. Ściągające, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze działanie cytryny sprawia, że jest surowcem powszechnie stosowanym w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ograniczając przetłuszczanie się włosów. Odświeża pasma, nadaje im blask, łagodzi świąd skóry.

Zobacz kosmetyki z cytryną lub poczytaj o zastosowaniu cytryny w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.