Przy zakupie wody Your Natural Side otrzymasz od nas glinkę Your Natural Side GRATIS. Promocja nie wymaga użycia kodu. Glinki są wysyłane losowo.

Czarne mydło z olejkiem sandałowym 100g

17.70

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

W 100% naturalne, tradycyjne, marokańskie mydło Savon Noir (czarne mydło) na bazie oliwy z oliwek doskonale oczyszcza, odżywia i nawilża skórę. Sprawdzi się świetnie w pielęgnacji wszystkich typów cery. Działa niczym peeling enzymatyczny, dzięki czemu usuwa martwy naskórek, nadmiar sebum i toksyny ze skóry. Zapewnia wygładzenie cery. Mydło delikatnie oczyszcza, chroni i łagodzi nawet wrażliwą i skłonną do podrażnień skórę. Idealne zarówno dla cery tłustej i trądzikowej (reguluje produkcję sebum, usuwa zanieczyszczenia i zapobiega powstawaniu wyprysków) jak i suchej (delikatnie oczyszcza, ujędrnia, odżywia). Mydło sprawdzi się również na włosach – oczyści je z sebum i zanieczyszczeń, nada blask i puszystość.

Czarne mydło to naturalny produkt roślinny. Wytwarzane jest w Maroko, tradycyjnymi metodami z oliwek i oleju oliwnego. Dogłębnie oczyszcza skórę, usuwa martwy naskórek. Normalizuje wydzielanie sebum, zwęża pory, zwalcza niedoskonałości. Skutecznie odżywia i przyspiesza regenerację. Mydło wytwarza przyjemną pianę, dzięki czemu golenie i mycie staje się wyjątkowo komfortowe. Pozostawia skórę gładką i przyjemną w dotyku.

Składniki aktywne czarnego mydła sandałowego:

  • Olejek sandałowy – działa kojąco i łagodząco. Nadaje orientalny zapach, który relaksuje i odpręża.
  • Oliwa z oliwek – dzięki bogactwu witaminy E, chroni przed oznakami starzenia skóry i powstawaniem zmarszczek.

Zastosowanie mydła Savon Noir:

Czarne mydło służy do codziennego mycia i do golenia.

  • Na twarz: nałóż niewielką porcję mydła na zwilżoną twarz i masuj przez 1-2 minuty. Następnie spłucz wodą i osusz twarz ręcznikiem. Unikaj kontaktu mydła z oczami.
  • Do ciała: na rozgrzaną skórę ciała nałóż warstwę mydła, pozostaw na kilka minut. Następnie wykonaj masaż kolistymi ruchami przy użyciu rękawicy, spłucz wodą. Dla najlepszego efektu wmasuj w ciało po kąpieli naturalny olejek, np. arganowy lub migdałowy.
  • Na włosy: od czasu do czasu zastąp szampon czarnym mydłem – niewielką ilość czarnego mydła spień najpierw w dłoniach, następnie wmasuj we włosy i spłucz. Użyj swojej ulubionej odżywki.

Waga: 100 g

Kraj pochodzenia

Maroko

Składnik

drzewo sandałowe, oliwa z oliwek

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Skład

Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Potassium Hydroide, Amyris Balsamifera Oil.

Problematyka

podrażnienia, rozszerzone pory, trądzik

Rodzaj

kosmetyki hammam SPA, kosmetyki naturalne

Producent

Arganove

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Czarne mydło z olejkiem sandałowym 100g”

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Czarne mydło w płynie - lawendowe

    Czarne mydło w płynie – lawendowe

  • Afrykańskie czarne mydło

  • Mydło Savon Noir eukaliptusowe w płynie