Intensywnie wzmacniająca maska do włosów

31.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249010923 Kategoria:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Intensywnie działająca maska do włosów osłabionych i zniszczonych, bogata w składniki wzmacniające (hydrolizowane proteiny pszenicy i owsa). Zawiera ekstrakt z żywokostu, który wykazuje działanie łagodzące podrażnienia skóry głowy, powlekające i wygładzające. Gliceryna i ekstrakt z aloesu nawilżają, a odżywczy olej ze słodkich migdałów zmiękcza, nadaje połysk i zapobiega rozdwajaniu końcówek.

Sposób użycia: Nanieś równomiernie maskę na umyte włosy i pozostaw na 3-5 minut, a następnie dokładnie spłucz. Lepsze efekty można uzyskać stosując maskę przed myciem, nakładając ją na min. 30 minut i owijając włosy ręcznikiem.

Pojemność: 150 ml

Skład

Aqua, Cetyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Panthenol, Isoamyl Laurate, Isoamyl Cocoate, Hydroxystearic Acid, Symphytum Officinale Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hydrolyzed Oats, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Wheat Protein, Lactic Acid, Cyamopsis Tetragonoloba Gum, Cocamidopropyl Betaine, Coco-glucoside, Glyceryl Laurate, Sodium Benzoate, Pinus Sylvestris Leaf Oil, Potassium Sorbate, Parfum, Hexyl Cinnamal,

Kraj pochodzenia

Polska

Składnik

kwas mlekowy, sosna, żywokost, aloes, olejek migdałowy, panthenol, witamina E

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

wypadanie włosów

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj włosów

Włosy osłabione, Włosy zniszczone

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Intensywnie wzmacniająca maska do włosów”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Właściwości żywokostu

Żywokost lekarski (Symphytum officinale) wspomaga leczenie chorób skórnych, a także przynosi ulgę przy urazach i kontuzjach. Zawiera garbniki, substancje śluzowe, krzemionkę, kwas rozmarynowy i alantoinę. Skład zioła decyduje o jego działaniu przeciwzapalnym, łagodzącym podrażnienia i regenerującym skórę. Zmniejsza opuchliznę i obrzęki, przynosząc ulgę przy urazach i stłuczeniach.

Zobacz kosmetyki z żywokostem lub poczytaj więcej o właściwościach żywokostu.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.