Krem do twarzy Receptura 172 – wzmocnienie dla skóry naczynkowej i suchej – WYPRZEDAŻ

Sale!

68.00 38.50

1 w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Kategoria:

WYPRZEDAŻ – kosmetyk ważny do końca 11.2018 r.

Naturalny krem do twarzy Make Me Bio Receptura 172 został stworzony z myślą o potrzebach skóry naczynkowej, dojrzałej i suchej, z tendencją do powstawania zaczerwienień oraz podrażnień. Działa nawilżająco, wzmacniająco i uelastyczniająco. Jego bazę stanowią dobrze tolerowane przez skórę, wysokiej jakości olejki roślinne.

Zalety kosmetyku:

  • naturalny skład
  • składniki aktywne pochodzenia organicznego
  • bez parafiny i parabenów
  • nie zawiera sztucznych barwników oraz syntetycznych substancji zapachowych

Składniki aktywne kremy Make Me Bio Receptura 172:

  • Olej z rokitnika – zawiera bogactwo karotenoidów, które intensywnie regenerują i odżywiają skórę. Działa przeciwzmarszczkowo. Wpływa korzystnie na proces gojenia się drobnych ran, podrażnień i zadrapań.
  • Olej ze słodkich migdałów – wygładza i zmiękcza szorstki naskórek. Koi podrażnioną, łuszczącą się skórę. Zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia. Dzięki bogactwu witamin i składników mineralnych, poprawia elastyczność i jędrność skóry. Jest bardzo dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą i skłonną do podrażnień skórę.
  • Olejek sezamowy – uzupełnia niedobory w płaszczu lipidowym naskórka. Chroni przed utrata nawilżenia. Wykazuje działanie oczyszczające oraz przeciwbakteryjne. Pobudza procesy regeneracyjne w naskórku.
  • Olejek arganowy – dzięki wysokiej zawartości naturalnej witaminy E działa przeciwstarzeniowo. Pomaga spowolnić proces powstawania zmarszczek. Neutralizuje szkodliwy wpływ wolnych rodników oraz zanieczyszczeń środowiska. Poprawia elastyczność skóry.
  • Olejek z orzechów makadamia – wykazuje dużą biozgodność ze skórą, co sprawia że nie powoduje podrażnień i dobrze się wchłania. Nie zapycha porów. Wygładza, regeneruje i zmiękcza szorstki naskórek. Chroni przed utratą nawilżenia. Wzmacnia odporność skóry na negatywny wpływ czynników atmosferycznych.
  • Olejek jojoba – posiada strukturę zbliżoną do ludzkiego sebum. Jest dobrze tolerowany przez wszystkie typy skóry. Nie zapycha porów i szybko się wchłania. Uszczelnia płaszcz lipidowy naskórka. Działa wygładzająco, regenerująco i zmiękczająco. Normalizuje wydzielanie sebum. Zwiększa odporność skóry na podrażnienia. Działa pośrednio nawilżająco.
  • Masło shea – koi podrażnienia i łagodzi stany zapalne. Redukuje szorstkość. Uelastycznia i zmiękcza skórę. Wzmacnia barierę ochronną naskórka, dzięki czemu chroni przed utratą nawilżenia oraz szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych.

Sposób użycia: Nałożyć krem na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu, a następnie delikatnie wmasować. Stosować codziennie rano i wieczorem.

Pojemność: 50 ml

Skład

Aqua (Woda), Prunus Amygdalus Dulcis (Słodkie Migdały) Oil*, Sesamum Indicum (Sezam) Seed Oil*, Glycerin (Gliceryna), Cetearyl Glucoside, Argania (Argan) Kernel Oil*, Cetyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Macadamia Ternifolia (Makadamia) Nut Oil*, Butyrospermum Parkii (Masło Shea) Butter*, Hippophae Rhamnoides (Rokitnik) Oil, Tocopherol (Witamina E), Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aroma Essential Oil Blend, Limonene**, Linalool**, Geraniol** *z upraw organicznych **naturalnie występujący w olejkach eterycznych

Producent

Make Me BIO

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

masło shea, olejek arganowy, olejek jojoba, olejek makadamia, olejek migdałowy, olejek rokitnikowy

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników

Kraj pochodzenia

Polska

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra naczynkowa, skóra sucha

Problematyka

podrażnienia, zmarszczki

Pojemność

50 ml

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem do twarzy Receptura 172 – wzmocnienie dla skóry naczynkowej i suchej – WYPRZEDAŻ”

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Olejek makadamia w kosmetyce

Olejek makadamia zadba o skórę włosy i paznokcie. To niezwykle uniwersalny, naturalny kosmetyk do pielęgnacji wszystkich typów cery, niezależnie od wieku. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Stanowi doskonałą bazę domowych kosmetyków, a jego zastosowanie jest niezwykle wszechstronne. To cenne źródło witamin m.in. A, B i E. Zawiera także fenole, lecytynę oraz liczne składniki mineralne. Posiada wysokie stężenie niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Znajdziemy w nim kwas oleinowy (67%), kwas oleopalmitynowy (24%) oraz kwas palmitynowy (10%).
Zobacz kosmetyki z olejkiem makadamia lub poczytaj o zastosowaniu olejku makadamia w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Krem do twarzy Receptura 173 - sprężystość dla każdego rodzaju skóry

    Krem do twarzy Receptura 173 – sprężystość dla każdego rodzaju skóry