Krem do twarzy z nawilżającym mocznikiem 5% – do skóry suchej

44.95

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Krem do twarzy z nawilżającym mocznikiem 5%.

Mocznik działa jak naturalny czynnik nawilżający skórę. Z wyjątkowo suchą skórą, atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą zawartość mocznika w skórze jest znacznie zmniejszona, a skóra nie jest w stanie wchłonąć takiej ilości wilgoci, jaką może mieć zdrowa skóra. Dlatego krem ​​mocznikowy uzupełnia brakująca ilość mocznika dostarczanego skórze i razem z naszym kompleksem lakto aktywnym regenerują i nawilżają suchą skórę.

Aplikacja zwiększa wilgotność skóry twarzy, łagodzi swędzenie.

Jest odpowiedni dla alergików.

Opakowanie w systemie bezpowietrznym zapobiega przedostawaniu się powietrza do wnętrza dozownika. W ten sposób można zrezygnować z dodatkowej konserwacji. Dzięki temu systemowi zawartość opakowania może zostać całkowicie usunięta. Aby aktywować system bezpowietrzny, pompuj energicznie kilka razy na początku, aż pojawi się krem.

Zastosowanie:

  • Do szczególnie suchej i odwodnionej skóry twarzy.
  • Wspomagająco w leczeniu atopowego zapalenia skóry i łuszczycy.BEZ perfum, dlatego też nadaje się dla alergików.

Aplikacja:

Stosuj rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy.

Najważniejsze składniki aktywne:

  • Urea – Mocznik to naturalny czynnik nawilżający, który występuje na skórze nawet do 7%. W łuszczycy i atopowym zapaleniu skóry zawartość mocznika w dotkniętych obszarach jest znacznie zmniejszona, w niektórych przypadkach nawet do 3,5%. Produkty zawierające do 10% mocznika mają silne działanie nawilżające. Nie ma naturalnych źródeł mocznika, które byłyby odpowiednie dla produktów kosmetycznych, dlatego mocznik identyczny z naturalnym pochodzi z dwutlenku węgla i amoniaku pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze. Mocznik może na krótko pozostawić uczucie pieczenia na bolącej, otwartej skórze.
  • Skwalan (Squalane) – Jest ekstrahowany z olejów roślinnych, takich jak oliwa, amarant, palma, kiełki ryżu i olej z kiełków pszenicy i uwodorniany do nasyconego skwalanu. Pozostawia miękką, jedwabistą skórę i nie jest tłusty.
  • Lacto-Intensiv Wirkkomplex, Lac – Świeża serwatka organiczna jest fermentowana w specjalnym procesie. Podstawą prawie wszystkich produktów BIOTURM jest fermentowana serwatka organiczna, która powoduje normalizację flory skóry i osłony przed kwasem ze względu na zawarte w niej składniki. Naturalny kwas mlekowy, niezbędne aminokwasy, pierwiastki śladowe itp. są dobrze wchłaniane przez skórę i normalizują zawartość wilgoci.

Pojemność: 75 ml

Skład

Aqua, Glycerin, Sodium Lactate, Octyldodecanol, Urea, Lac*, Squalane, Alcohol, Polyglyceryl-6 Palmitate/ Succinate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Glyceryl Stearate, Dipteryx Odorata Seed Extract, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Copernicia Cerifera Wax, Aframomum Melegueta Seed Extract, Sodium Stearoyl Glutamate, Stearic Acid, Palmitic Acid, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Oryzanol

* z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego

Bez syntetycznych konserwantów, barwników, PEG, oleju parafinowego,wolny od perfum.

Certyfikat

ICEA

Składnik

skwalan, mocznik

Kraj pochodzenia

Niemcy

Problematyka

podrażnienia

Producent

BIOTURM

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra sucha, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem do twarzy z nawilżającym mocznikiem 5% – do skóry suchej”

Mocznik w kosmetyce

Mocznik stanowi naturalny składnik warstwy rogowej naskórka. Występuje w składzie NMF (Natural Moisturising Factor), czyli kompozycji związków odpowiadających za utrzymanie odpowiedniego nawilżenia i elastyczności skóry. Stanowi aż 7% składu NMF. Wraz z wiekiem ilość mocznika w skórze maleje, stąd wskazane jest uzupełnianie jego braku poprzez aplikację kosmetyków i maści z jego zawartością.

Zobacz kosmetyki z mocznikiem lub poczytaj o zastosowaniu mocznika w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.