Krem na noc do cery wrażliwej

Certyfikat – Wild Harvested
Nowość

29.85

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

SKU: 011267 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 99 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Formuła kremu oparta jest na pochodząym z Syberii, adaptogennym różeńcu górskim, bogatym w aktywnie działające substancje czynne takie jak rozawina, rozyna i rozaryna, które skutecznie spowalniają procesy starzenia się skóry. Zawarty w składzie naturalny bisabolol zmniejsza łuszczenie się skóry i przywraca jej naturalną jędrność, a VITAGENYL wyrównuje powierzchnię skóry i stymuluje procesy jej regeneracji. SYN-AKE pobudza syntezę naturalnego kolagenu, dzięki czemu działa intensywnie wygładzająco i przeciwzmarszczkowo. Ekstrakt z pozyskiwanej metodą dzikich zbiorów syberyjskiej jarzębiny koi i łagodzi podrażnienia, podczas gdy organiczna melisa uspokaja i zmniejsza zaczerwienienia.

Krem przeznaczony jest do skóry wrażliwej. Dobrze sprawdzi się w przypadku cery suchej, skłonnej do podrażnień oraz starzejącej się.

Działanie kremu do twarzy na noc z różeńcem Natura Siberica:

  • nawilża, odżywia i regeneruje
  • wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry
  • chroni przed przedwczesnym powstawaniem zmarszczek

Składniki aktywne kremu na noc do cery wrażliwej Natura Siberica:

  • Masło shea (Butyrospermum Parkii Butter) – działa kojąco i przeciwzapalnie. Odbudowuje naturalny płaszcz ochronny naskórka. Zwiększa odporność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych. Odżywia, zmiękcza oraz regeneruje. Chroni przed przedwczesnym powstawaniem zmarszczek. Jest delikatne nawet dla wrażliwej i skłonnej do podrażnień cery.
  • Panthenol – koi podrażnienia i redukuje towarzyszący im świąd oraz zaczerwienienia. Zmniejsza trans-epidermalną utratę nawilżenia. Aktywizuje podziały komórkowe w skórze.
  • Olej z awokado (Persea Gratissima Oil)
  • Olejek ze słodkich migdałów (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) – – jest doskonale tolerowany nawet przez bardzo wrażliwą i skłonną do podrażnień skórę. Pełni funkcję emoliacyjną. Zmiękcza szorstki naskórek i poprawia jego elastyczność. Dzięki zawartości naturalnej witaminy E łagodzi wszelkie podrażnienia oraz chroni przed niszczycielskim wpływem wolnych rodników. Uzupełnia niedobory w warstwie lipidowej naskórka, dzięki czemu skutecznie wzmacnia barierę ochronną skóry i zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia. Przeciwdziała przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek. Zapobiega utracie elastyczności oraz jędrności skóry. Chroni przed drażniącym działaniem czynników zewnętrznych.
  • Olej jojoba (Simmondsia Chinensis Seed Oil) – stanowi wartościowe źródło witaminy A, E i F. Reperuje uszkodzenia w płaszczu lipidowym naskórka, dzięki czemu chroni przed drażniącym wpływem czynników zewnętrznych oraz utratą nawilżenia. Doskonale wygładza i zmiękcza skórę. Normalizuje wydzielanie sebum. Łagodzi stany zapalne oraz wykazuje działanie przeciwbakteryjne.
  • Witamina E (Tocopherol) – skutecznie i szybko wnika w głąb naskórka. Neutralizuje wolne rodniki, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się komórek, w tym fotostarzeniu. Wzmacnia i odbudowuje naturalną barierę ochronną skóry. Zmniejsza wrażliwość komórek naskórka na działanie drażniących czynników zewnętrznych. Wpływa korzystnie na poprawę gospodarki wodnej skóry. Spowalnia proces parowania wody poprzez naskórek. Zapewnia skórze miękkość i elastyczność.
  • Olejek z kiełków pszenicy (Triticum Vulgare Germ Oil)
  • Ekstrakt z liści brzoskwini (Prunus Persica Leaf Extract)
  • Kwas hialuronowy (Sodium Hyaluronate) – składnik naturalnie występujący w ludzkiej skórze. Posiada niezwykłą zdolność wiązania wody w naskórku. Pobudza produkcję kolagenu.
  • Olej z nasion sosny syberyjskiej (Pinus Sibirica Seed Oil)
  • Olejek lniany (Linum Usitatissimum Seed Oil)
  • Bisabolol
  • Ekstrakt z aralii mandżurskiej (Aralia Mandshurica Extract) – zwalcza stany zapalne i szorstkość skóry. Działa tonizująco, rewitalizująco oraz ujędrniająco. Poprawia elastyczność skóry. Sprawia, że cera odzyskuje miękkość i jedwabistą gładkość.
  • Hydrolat z kwiatów rumianku (Chamomilla Recutita Flower Water) – łagodzi podrażniania, zaczerwienienia i stany zapalne skóry.
  • Ekstrakt z melisy (Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract) – posiada czynne działanie aromaterapeutyczne. Dzięki obecności cennych olejków eterycznych wykazuje pozytywny wpływ na skórę. Koi podrażnienia i stany zapalne. Działa przeciwłojotokowo oraz antybakteryjnie. Wspomaga walkę z wolnymi rodnikami.
  • Ekstrakt z korzenia arcydzięgiela litwor (Angelica Archangelica Root Extract) – działa antyseptycznie i zmiękczająco. Przywraca skórze aksamitna gładkość.
  • Ekstrakt z korzenia różeńca górskiego (Rhodiola Rosea Root Extract)
  • Ekstrakt z owoców jarzębiny (Sorbus Sibirica Extract)

Pojemność: 50 ml

Skład

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Ether, Butyrospermum Parkii Butter, Panthenol, Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Cetearyl Glucoside, Persea Gratissima Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Octyldodecanol, Tocopherol, Triticum Vulgare Germ Oil, Prunus Persica Leaf Extract, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Hyaluronate, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Xanthan Gum, Palmitoyl Tripeptide-5, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 Esters, Linum Usitatissimum Seed Oil, Bisabolol, Aralia Mandshurica Extract, Chamomilla Recutita Flower Water, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Angelica Archangelica Root Extract, Rhodiola Rosea Root Extract, Sorbus Sibirica Extract, Aquilegia Sibirica Extract, Caramel, Sodium Benzoate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Parfum, Zea Mays Starch, CI 75125, CI 75810, Citric Acid, Caramel, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldexyde, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Alpha Isomethyl Ionne.

Składnik

kwas hialuronowy, masło shea, melisa, olejek awokado, olejek jojoba, olejek migdałowy, olejek z kiełków pszenicy, panthenol, rumianek

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników

Problematyka

podrażnienia, zmarszczki

Producent

Natura Siberica

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem na noc do cery wrażliwej”

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.

Olejek awokado w kosmetyce

Olejek awokado dzięki bogactwu witamin i cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych pielęgnuje skórę oraz włosy. Znajdziemy go w kremach do twarzy, balsamach do ciała, szamponach i odżywkach do włosów. Występuje jako składnik serum, peelingów i maseczek. Stanowi naturalne remedium na zmarszczki, utratę jędrności oraz odwodnienie skóry. Przynosi również pożądane rezultaty w walce z trądzikiem i atopowym zapaleniem skóry. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami występującymi w skórze. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki czemu transportuje substancje odżywcze w głąb naskórka.

Zobacz kosmetyki z olejkiem awokado lub poczytaj o zastosowaniu olejku awokado w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.