Łagodzący olejek do masażu twarzy z bisabololem

Sale!

55.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Łagodzący olejek do masażu twarzy z bisabololem, SMART B, 30 ml, Hagi

Poznaj łagodzący olejek do masażu twarzy z bisabololem Hagi SMART B

Olejek do masażu twarzy Hagi SMART B to kompozycja oparta na łagodzącym i przyśpieszającym procesy gojenia bisabololu, który pochodzi z rumianku. Jego siłę połączyliśmy z kojącym i odżywczym olejem bawełnianym oraz olejem z baobabu. Formuła olejku przyczynia się do zwiększenia jędrności skóry.

W składzie olejku do masażu twarzy znajdziesz:

  • Łagodzący bisabolol
  • Odżywczy olej z bawełny i baobabu
  • Ujędrniające sezaminy

Znajdź swój rytuał: przed nałożeniem olejku pamiętaj o dobrym nawilżeniu skóry jedną z naszych esencji-toników. Dzięki temu w jednym rytuale nawilżysz i odżywisz skórę.
Olejki możesz również stosować codziennie jako regenerujące serum, używając 3 kropelek wymieszanych z kremem.

Więcej o składnikach

  • Ekstrakt z rumianku – działa przede wszystkim przeciwuczuleniowo i łagodząco. Uzyskuje się go z koszyczków rumianku pospolitego występującego w całej Europie popularnego ziela. Zawiera flawonoidy, śluzy, karotenoidy, związki mineralne i jako substancję czynną charakterystyczną dla tej rośliny, chamuzalen hamujący działanie histaminy. Polecany szczególnie w kosmetykach dla dzieci.
  • Frakcja z nasion sezamu – nasiona sezamu są bogate w sezaminę. Olej sezamowy odgrywa istotną rolę w indyjskiej medycynie Ajurwedzie. Wciera się go w skórę podczas abhyanga, rodzaju indyjskiego masażu poprawiającego przepływ energii i usuwającego zanieczyszczenia z organizmu. Stosowany w naszych produktach wpływa na redukcję zmarszczek i wyrównanie kolorytu i niedoskonałości skóry. Wyraźnie wypełnia zmarszczki i zagłębienia skóry czego efektem jest odmłodzona, odprężona i atrakcyjna twarz.
  • Olej z baobabu – otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion baobabu drzewa rosnącego w Afryce. Polakom kojarzy się z opisanym drzewem dającym schronienie bohaterom książki „W pustyni i w puszczy”. Bogaty w witaminy olej działa nawilżająco i natłuszczająco na suchą skórę i regeneruje ją, szczególnie gdy jest narażona na silne działanie czynników atmosferycznych. Polecany do masażu, łatwo się wchłania poprawiając elastyczność skóry.

Pojemność: 30 ml

Skład

Caprylic/Capric Triglyceride, Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil, Gossypium Herbaceum (Cotton)Seed Oil, Isoamyl Laurate, C13-15 Alkane, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Squalane, Cococaprylate/Caprate, Parfum, Helianthus Annuus Seed Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Dimethyl Isosorbide, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Extract, Tocopherol (Vitamin E)

Składnik

baobab, bawełna, skwalan, olejek migdałowy, rumianek, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Problematyka

podrażnienia, zmarszczki

Producent

Hagi

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra normalna, skóra sucha, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Łagodzący olejek do masażu twarzy z bisabololem”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.