Maska w płachcie z peptydem Syn-Ake

4.44

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
SKU: 8809087938327 Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Maska w płachcie doskonale dopasowuje się do twarzy, dzięki czemu po użyciu skóra staje się bardziej elastyczna i wygląda zdrowo. Peptyd SYN-AKE ujędrnia i napina skórę, utrzymuje optymalny poziom nawilżenia oraz pomaga zredukować zmarszczki i inne oznaki starzenia.

Sposób użycia:

  1. Oczyść skórę tonikiem.
  2. Wyjmij maskę z opakowania, rozłóż i nałóż ją na twarz.
  3. Po 15-20 minutach zdejmij maskę i delikatnie wklep pozostałości esencji w skórę.

Pojemność: 21 g

Skład

Water, Glycerin, Butylene Glycol, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sorbitol, Methylparaben, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Panthenol, Carbomer, Triethanolamine, Xanthan Gum, Alantoin, Disodium EDTA, Fragrance, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate (0,01%), Dipotassium Glycyrrhizate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Anthemis Nobilis Flower Exract, Centella Asiatica Extract, Portulaca Oleracea Extract, Camelia Sinensis Leaf Extract, Houttuynia Cordata Extract.

Składnik

peptydy, alantoina, aloes, centella asiatica, zielona herbata

Problematyka

zmarszczki

Producent

Baroness

Rodzaj

kosmetyki azjatyckie

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra normalna, skóra sucha

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Maska w płachcie z peptydem Syn-Ake”

Peptydy w kosmetyce

Peptydy to białka składające się z krótkich łańcuchów aminokwasów (maksymalnie stu). Stanowią podstawowy element budulcowy tkanek. Sprawują ważną funkcję we wszystkich procesach fizjologicznych, gdzie pełnią rolę regulatorów oraz przekaźników. Ich ilość w skórze z wiekiem maleje, co skutkuje powstawaniem zmarszczek.

Zobacz kosmetyki ze peptydami lub poczytaj o zastosowaniu peptydów w kosmetyce.

Wąkrota azjatycka (Centella Asiatica) w kosmetyce

Centella Asiatica zawiera niezwykle cenione w kosmetyce triterpenowe saponiny; madekasozyd i azjatykozyd. Madekasozyd skutecznie zwalcza stany zapalne skóry, które towarzyszą m.in. podrażnieniom, infekcjom i trądzikowi. Wspomniane reakcje zapalne, według teorii inflammaging, przyczyniają się bezpośrednio do powstawania zmarszczek oraz degradacji włókien kolagenu i elastyny. Madekasozyd pomaga zmniejszyć nadreaktywność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych takich jak detergenty czy zanieczyszczenia. Łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia oraz towarzyszący im uporczywy świąd. Działa stymulująco na fibroblasty, czyli komórki skóry właściwej, odpowiedzialne za produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego.

Zobacz kosmetyki z centellą asiatica lub poczytaj o zastosowaniu centelli asiatica w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Liftingujący krem na dzień z ekstraktem z cladonii śnieżnej SPF 15, SYN-AKE i SYN-COLL

  • Przeciwzmarszczkowo-wybielająca emulsja do twarzy SYN-AKE

    Przeciwzmarszczkowo-wybielająca emulsja do twarzy SYN-AKE

  • Odżywczy krem na noc z aralią mandżurską, SYN-AKE i SYN-COLL

    Odżywczy krem na noc z aralią mandżurską, SYN-AKE i SYN-COLL

  • Przeciwzmarszczkowo-wybielający tonik do twarzy SYN-AKE

    Przeciwzmarszczkowo-wybielający tonik do twarzy SYN-AKE