Mydło na bazie 5 olejów z węglem drzewnym

5.00 out of 5 based on 5 customer ratings

18.00

6 w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Naturalne mydło z aktywnym węglem drzewnym jest polecane do codziennej pielęgnacji skóry poszarzałej, zmęczonej, tłustej oraz trądzikowej. Wspomaga walkę z przebarwieniami oraz nadmiernie rozszerzonymi porami. Dzięki zawartości cennego olejku laurowego działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Obecny w nim aktywny węgiel doskonale absorbuje toksyny oraz wszelkie zanieczyszczenia i nadmiar sebum. Dogłębnie oczyszcza pory,  łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie drobnych ran oraz zadrapań. Mydło z węglem może być stosowane do każdego rodzaju skóry. Sprawdza się świetnie zarówno w oczyszczaniu ciała jak i twarzy.

Zalety kosmetyku:

  • wytwarzane ręcznie, według starej, sprawdzonej, nieulepszanej chemicznie receptury
  • na bazie olejów roślinnych nierafinowanych, tłoczonych metodą “na zimno”, z zachowaniem wszystkich, cennych składników aktywnych oraz właściwości pielęgnacyjnych
  • nie zawiera SLES, SLS, alkoholu i aluminium
  • wolne od olejów mineralnych, parabenów oraz parafiny,
  • bez PEG, silikonów, składników pochodzenia zwierzęcego
  • produkt odpowiedni dla wegan

Składniki aktywne mydła:

  • Oliwa z oliwek
  • Olejek kokosowy
  • Masło shea
  • Olejek słonecznikowy
  • Olejek laurowy
  • Aktywny węgiel drzewny

Waga: 100 g

Skład

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Nut Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Aqua (Purified Water), Sodium Hydroxide, Laurus Nobilis (Laurel) Fruit Oil, Parfum (Fragrance), Activated Charcoal (Activated Carbon).

Składnik

masło shea, olejek kokosowy, olejek laurowy, oliwa z oliwek

Problematyka

podrażnienia, przebarwienia, rozszerzone pory, trądzik

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Pojemność

100 g

  1. IdkaSce

    Polecam, mydło cudowne, bardzo aromatyczne, orientalne. Nie brudzi na czarno umywalki, czy wanny, co wg mnie jest jedna z jego zalet.

  2. hanihani

    Mydło jest kojące, nie ostre. Zapach obłędny, orientalny. Nawilża jakby olejkiem buzię, a szczególnie czuć to na suchych dłoniach. Moje pierwsze tak drogie mydło, ale za to jakie!

  3. Miro39

    Bardzo, ale to bardzo polubiliśmy to mydło z węglem i olejami. Przypomina zapachem mydło laurowe aleppo. Nie wysusza po umyciu buzi i skóry rąk. Moja żona jest również z niego zadowolona, a szczególnie z puszystej piany jak to nazwała i doskonałego oczyszczania jej cery tłustej. Mydło cechuje też idealny wręcz skład. Polecamy.

  4. Mika Ł.

    Super mydło z węglem. Przyjemnie się pieni i orientalnie pachnie. Odtłuszcza skórę i oczyszcza z nadmiaru sebum. Nawilża jak mydło laurowe. Nie pozostawia efektu suchości ani na policzkach, ani w okolicy ust, ani nawet na dłoniach. Nie brudzi na czarno armatury i umywalki!!! Bardzo mi się spodobało.

  5. Micky011

    Mydło z węglem przypomina mydła syryjskie, czy aleppo. Jest świetne. Ma orientalny, lekko kadzidłowy zapach. Wytwarza pianę jakby “tłustą”, dzięki czemu nie przesusza. Polecam.

Dodaj opinię

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Bestseller

    Głęboko oczyszczające plastry na nos z aktywnym węglem

  • Bestseller

    Mydło z aktywnym węglem drzewnym