Przy zakupie wody Your Natural Side otrzymasz od nas glinkę Your Natural Side GRATIS. Promocja nie wymaga użycia kodu. Glinki są wysyłane losowo.

Naturalna pasta do zębów z mineralną solą z Bajkału 85g

12.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Prezent do zamówienia powyżej 145 zł

gra domino gratis

Jeśli wartość Twojego zamówienia w Oily.pl wyniesie więcej niż 145 zł otrzymasz od nas PREZENT w postaci gry domino.

SKU: 102290 Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Pasta do zębów Mineralna Sól z Bajkału Babuszki Agafii zawiera 5 unikalnych olejków syberyjskich oraz sól mineralną. Składniki te pomagają wygładzić niedoskonałości na powierzchni zębów, przywracając im naturalny połysk i zapewniając promienny uśmiech. Pasta do zębów Mineral Salt of Baikal – Radiant Smile posiada certyfikaty: Ecocert Cosmos Natural i Vegan. Certyfikat ECOCERT oznacza, że w produkcie nie ma syntetycznych substancji zapachowych i barwiących, silikonów, parafiny i innych składników ropopochodnych. COSMOS Natural oznacza, że w produkcie znajduje się minimum 95% składników naturalnego pochodzenia. Produkt posiada oznaczenie Vegan nadawane przez Towarzystwo Wegańskie. Oznacza to, że w produkcie nie ma składników pochodzenia zwierzęcego – nawet mleka lub miodu. Oprócz tego produkt ani jego składniki nie były testowane na zwierzętach.

Zalety kosmetyku:

  • produkt naturalny, wegański
  • 99% składników pochodzenia naturalnego
  • kosmetyk certyfikowany przez Ecocert Cosmos Natural i Vegan Society
  • nie zawiera SLS, SLES i parabenów

Składniki aktywne pasty do zębów:

  • Sól morska (Maris Sal)
  • Sasa kurylska (Sasa Kurilensis Leaf/Stem Extract)
  • Olejek z owoców rokitnika (Hippophae Rhamnoides Fruit Oil)
  • Olej z nasion sosny syberyjskiej (Pinus Sibirica Seed Oil)
  • Olejek z amarantusa (Amaranthus Spinosus Seed Oil)
  • Olejek szałwiowy (Salvia Officinalis Oil)
  • Olejek miętowy (Mentha Piperita Oil)
  • Olejek eukaliptusowy (Eucalyptus Globulus Leaf Oil)

Sposób użycia: Nałożyć małą ilość pasty na szczoteczkę do zębów. Dokładnie wyszczotkować zęby po każdym posiłku lub minimum dwa razy dziennie. Nie połykać. Trzymać z dala od dzieci.

Waga: 85 g

Skład

Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Sodium Chloride, Sodium Coco-Sulfate, Cellulose Gum, Maris Sal, Zinc Citrate, Sasa Kurilensis Leaf/Stem Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Pinus Sibirica Seed Oil*, Amaranthus Spinosus Seed Oil*, Salvia Officinalis Oil, Mentha Piperita Oil*, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Menthol, Menthyl Lactate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Aroma, Citric Acid, Limonene. (*) – Składniki pochodzenia organicznego. 99% składników pochodzenia naturalnego.

Składnik

olejek eukaliptusowy, olejek miętowy, olejek z amarantusa, olejek rokitnikowy, szałwia

Producent

Babuszka Agafia

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Certyfikat

Vegan

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalna pasta do zębów z mineralną solą z Bajkału 85g”

Vegan

Kosmetyki wegańskie

Certyfikat Vegan jest nadawany przez Towarzystwo Wegańskie (ang. The Vegan Society) – utworzoną w 1944 roku organizację charytatywną, zarejestrowaną w Wielkiej Brytanii. Twórca organizacji, Donald Watson jest również autorem samego słowa “vegan“, które powstało z pierwszych trzech i ostatnich dwóch liter od słowa “vegetarian” (ang.). Znak towarowy Vegan jest zarejestrowany w Europie, USA, Kanadzie, Australii i Indiach. Oznaczenie to widnieje na ponad 22 000 produktów na całym świecie. Vegan Society jest jednym z najbardziej zaufanych instytucji certyfikujących produkty wegańskie.

Wybierając kosmetyk z oznaczeniem Vegan możesz mieć pewność, że:

  • produkt jest wolny od składników pochodzenia zwierzęcego
  • produkt, ani żaden jego składnik nie był testowany na zwierzętach
  • składniki produktu nie posiadają modyfikacji GMO z użyciem genów zwierzęcych

Poznaj pozostałe certyfikowane kosmetyki wegańskie »

Olejek eukaliptusowy - własciwości

Eukaliptusy należą do najwyższych drzew na świecie, a z ich liści otrzymywany jest jeden z najpopularniejszych olejków eterycznych. W jego składzie dominuje eukaliptol (inaczej cyneol). Substancja ta ma silne działanie przeciwbakteryjne oraz pobudzające wydzielanie śluzu, a więc ułatwiające wykrztuszanie. Oprócz cyneolu w olejku znajdują się również seskwiterpeny o właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwzapalnych, a także monoterpeny o działaniu wykrztuśnym, przeciwzapalnym i rozkurczowym.

Zobacz kosmetyki z olejkiem eukaliptusowym lub poczytaj więcej o właściwościach olejku eukaliptusowego.

Olejek miętowy w kosmetyce

Olejek miętowy jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną liści mięty. Na świecie uprawia się kilka odmian tej aromatycznej rośliny z rodziny jasnowatych. Najpopularniejszą jest mięta pieprzowa – Menthae piperitae. Ziele posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii, ziołolecznictwie, przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Zobacz kosmetyki z olejem miętowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku miętowego w kosmetyce.

Olej z amarantusa w kosmetyce

Olej z amarantusa zyskuje coraz większe uznanie nie tylko w diecie, ale również w kosmetyce. Jest chętnie stosowany w wielu formułach kremów, szamponów, maseczek i balsamów. Posiada bardzo dobre właściwości emoliencyjne. Doskonale pielęgnuje zarówno skórę jak i włosy. Wspomaga łagodzenie wielu dolegliwości skórnych.

Zobacz kosmetyki z olejem amarantusowym lub poczytaj o zastosowaniu oleju amarantusowego w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.