Płyn do demakijażu w kostce

44.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Płyn do demakijażu w kostce, Cosmos Organic, 30 ml, Lamazuna

Oto prawdziwa pielęgnacja oczyszczająca w stylu zero waste do twarzy i oczu! Oleje roślinne i masło shea usuwają najbardziej uparty makijaż, pielęgnując wrażliwe miejsca, takie jak rzęsy i powieki.

Efekt? Czysta, ukojona i odżywiona skóra. Całość zebrana w półkulę, którą rozprowadzasz na twarzy, zapewniając przyjemny, delikatny demakijaż bez jednorazowych wacików!

  •  Wykonane ręcznie we Francji.
  •  Zero waste.
  •  Certyfikaty COSMOS Organic i Slow Cosmetics.
  •  Wegańskie.

Jak mnie używać?

Płyn do demakijażu w kostce potrzebuje tylko odrobiny letniej wody. Zwilż kostkę pod wodą i bez obaw nałóż bezpośrednio na zwilżoną twarz, oczy lub usta, masując kostką skórę. Następnie masuj rękami, aby uzyskać jeszcze większą skuteczność, a następnie spłucz!

Ciesz się uczuciem czystości i ukojenia bez tłustego filmu na skórze. Demakijaż można uzupełnić naszymi wacikami wielorazowymi.

Środki ostrożności i konserwacja:

Aby zapewnić długą żywotność kostki do demakijażu, podobnie jak wszystkich innych naszych produktów, przechowuj go w suchym naczyniu, na mydelniczce, w słoiku lub w woreczku po każdym użyciu.

Produkt nie zawiera olejków eterycznych, jest idealny dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 3 lat.

Moje składniki:

Ten produkt jest w 100% organiczny. Posiada certyfikat COSMOS Organic.

4 składniki, które dbają o Twoją skórę:

  • Masło shea (masło Butyrospermum parkii * – Fairtrade) ma właściwości odżywcze i ochronne.
  • Dziewiczy olej jojoba (olej z nasion simondsii chinensis *) ma skład bardzo zbliżony do naszego sebum, dzięki czemu ma duże powinowactwo do skóry, dzięki czemu bardzo łatwo wnika, łagodzi i zmiękcza naskórek.
  • Olej z pestek winogron (Vitis vinifera seed oil *) to silny przeciwutleniacz, idealny do pielęgnacji wrażliwych obszarów, takich jak oczy.
  • Różowa glinka (kaolin, illit, montmorylonit) to mieszanka glinki czerwonej i białej, bogatej w minerały o właściwościach oczyszczających, zmiękczających i łagodzących.

2 składniki, które usuwają makijaż:

  • Niejonowy środek powierzchniowo czynny (poliglieryl-4-oleinian), który nie pieni się, ale usuwa tłuszcz, a tym samym makijaż. Jest bardzo miękki i nie szkodzi skórze ani środowisku.
  • Skrobia kukurydziana (zea mays skrobia) sprawia, że ​​kostka do makijażu jest miękka, a jednocześnie wchłania tłuszcz, dzięki czemu nie pozostawia nic na skórze.

3 składniki, które gwarantują przyjemne i długotrwałe użytkowanie:

  • Stearynian glicerolu, pochodzący z oliwek i rzepaku, nadaje kremową konsystencję i ułatwia stosowanie płynu do demakijażu.
  • Wosk Carnauba (Copernica cerifera cera *) zapewnia twardość i odporność produktu.
  • Tokoferol, olej z nasion helianthus annuus (słonecznik) jest roślinnym przeciwutleniaczem (witamina E), który zapobiega jełczeniu olejów roślinnych. Zawarty jest w oleju słonecznikowym i jest bardzo ważny dla trwałości produktu.

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Mój wpływ na środowisko:

Ten solidny płyn do demakijażu pozwala uniknąć zbędnych butelek płynu do demakijażu i tysięcy jednorazowych wacików. Jest wydajniejszy niż jego płynna alternatywa dzięki starannie dobranym składnikom pod kątem trwałości i twardości produktu. Więc nie topi się jak masło, daleko mu do tego!

W Lamazuna wszystkie nasze produkty są bezodpadowe, a wszystkie etapy ich cyklu produkcji i użytkowania zostały zaprojektowane tak, aby były jak najbardziej przyjazne dla środowiska. Nasze opakowania są z tektury nadającej się do recyklingu.

Pojemność: 30 ml

Skład

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, GLYCERYL STEARATE, POLYGLYCERYL-4 OLEATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, COPERNICIA CERIFERA CERA*, ZEA MAYS STARCH*, MONTMORILLONITE, VITIS VINIFERA SEED OIL*, ILLITE, KAOLIN, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL.

* z upraw ekologicznych

57,8% wszystkich składników pochodzi z upraw ekologicznych.

Składnik

biała glinka, masło shea, olejek jojoba, olejek winogronowy, witamina E

Certyfikat

Cosmos Organic

Kraj pochodzenia

Francja

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Producent

Lamazuna

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Płyn do demakijażu w kostce”

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.