Przeciwzmarszczkowe serum do twarzy

44.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249011128 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Lekkie serum olejowe, stworzone na bazie zimnotłoczonych olejów z pestek winogron, malin, truskawek, oleju arganowego i skwalanu roślinnego z oliwek. W połączeniu z witaminą E i koenzymem Q10 tworzy doskonały preparat chroniący przed fotostarzeniem, niweluje drobne zmarszczki mimiczne i zdecydowanie poprawia jędrność i elastyczność skóry. Po zastosowaniu serum skóra nabiera miękkości, ma wyrównany koloryt i nabiera zdrowego blasku.

Pojemność: 30 ml

Skład

Vitis Vinifera Seed Oil, Fragaria Ananassa Seed Oil, Rubus Idaeus Seed Oil, Squalane, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone, Parfum.

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

zmarszczki

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała

Składnik

skwalan, koenzym Q10, olejek arganowy, olejek winogronowy, witamina E

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Przeciwzmarszczkowe serum do twarzy”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Koenzym Q10 w kosmetyce

Koenzym Q10 wpływa korzystnie na poziom odżywienia oraz dotlenienia skóry. Oddziałuje na syntezę kolagenu i elastyny. Odpowiada za szybkie gojenie uszkodzeń naskórka (drobnych ran i zadrapań). Wspólnie z witaminą E, zapobiega syntezie enzymu o nazwie kolagenaza, który odpowiada za rozkład kolagenu w skórze. Chroni przed utartą kwasu hialuronowego – naturalnego czynnika nawilżającego. Po 25 roku życia produkcja koenzymu Q10 maleje, co bezpośrednio wpływa na proces starzenia się.
Zobacz kosmetyki z koenzymem Q10 lub poczytaj o zastosowaniu koenzymu Q10 w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.