Regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego

41.98

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego, 100 ml, Hempking

Nasz sztandarowy składnik jakim jest CBD w połączeniu z olejem z drzewa herbacianego i miętą polną zapewniają efekt regeneracji wszelkich ran, podrażnień, otarć czy odcisków, a przy tym działają antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i przeciwzapalnie. Produkt sprawdza się w przypadku normalnej skóry stóp, ale także w problemach grzybicznych, łuszczycy czy nadwrażliwości na niskiej jakości obuwie. Gęsta i treściwa konsystencja sprawia, że krem otula stopy i przez długi czas jest wyczuwalny na skórze – ziołowy zapach ma również właściwości lekko chłodzące, dzięki czemu nasz krem możesz stosować również w trakcie upałów.

Sposób użycia:

Nakładaj na oczyszczone i suche stopy w zależności od potrzeb. Pozostaw do wchłonięcia. Jeżeli
chcesz wzmocnić efekt pielęgnacyjny nałóż na stopy grubą warstwę i ubierz bawełniane skarpetki na noc.

Składniki INCI:

  • Aqua – woda
  • Butyrospermum Parkii Butter – masło Shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.
  • Caprylic/Capric Triglyceride – trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy. Otrzymywany z oleju kokosowego i glicerydu. Jest emolientem zaliczanym go gamy tłustych – tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną, dzięki czemu zabezpiecza przed odparowywaniem wody z naskórka i ma działanie pośrednie w kwestii nawilżenia. Dodatkowo ułatwia poślizg i ułatwia rozpuszczanie innych
    składników. Wyraźnie zmiękcza skórę. Jest dopuszczony do stosowania przez organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne
  • Gliceryn – gliceryna. To inaczej alkohol trójwodorotlenowy. Wpływa na konsystencje kosmetyków i zapobiega ich wysuszaniu. Gliceryna ma bardzo małe cząsteczki, przez co dobrze wnika w naskórek i ułatwia transport innych substancji aktywnych. Gliceryna nie jest w żaden sposób szkodliwa, jest produktem obojętnym dla skóry. Zwiększa elastyczność skóry, nadaje jej gładkość. Nawilża skórę przez swoje właściwości higroskopijne. Poprawia napięcie skóry. Przyspiesza procesy regeneracyjne.
  • Prunus Amygdalus Dulcis Oil – olej ze słodkich migdałów. Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych np. atopowych lub ze zmianami łuszczycowymi. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.
  • Olea Europaea Husk Oil – olej z łusek oliwek. Naturalne źródło skwalenu, czyli emolientu o wszechstronnym działaniu natłuszczającym i zabezpieczającym. Działa dodatkowo regenerująco, wygładzająco i uelastyczniająco. Pomaga zatrzymać wilgoć w skórze.
  • Olea Europaea Oil – oliwa z oliwek. Cenne źródło witamin A, B, C, E i F, a także przeciwutleniaczy. Oliwa z oliwek wykazuje ogrom właściwości pielęgnacyjnych i jest jednym z najbardziej wszechstronnych składników. Działa między innymi ochronnie, zabezpieczająco i natłuszczająco, a przy tym wspiera walkę ze wszelkimi podrażnieniami czy uszkodzeniami. Koi, łagodzi zmiany alergiczne – sprawdza się dobrze przy regeneracji skóry po zabiegach dermatologicznych lub u osób borykających się z egzemą, AZS czy łuszczycą. Jest naturalnym antyoksydantem. Chroni skórę przed utratą wody i jest składnikiem szczególnie polecanym do pielęgnacji dzieci i noworodków.
  • Urea – mocznik. Substancja otrzymywana w sposób syntetyczny, choć naturalnie występuje w organizmie ludzkim – jest wydalany z moczem. Mocznik ma zdolność do wchodzenia w głębsze warstwy skóry. Jest składnikiem, który stosowany jest w produktach dla skór skrajnie suchych, wrażliwych, odwodnionych, a także przy problemach dermatologicznych takich jak egzema, łuszczyca czy atopowe zapalenie skóry – tylko w stężeniach do 10% wykazuje właściwości zmiękczające i silnie nawilżające
  • Glyceryl stearate citrate – cytrynian stearynianiu gliceryny . Emulgator pochodzenia roślinnego o właściwościach zmiękczających skórę. Jest również stabilizatorem formuły kosmetyku.
  • Glyceryl stearate se – stearynian glicerolu se. Tłusty emolient, który tworzy na skórze warstwę zabezpieczającą przed działaniem czynników zewnętrznym. Jest stabilizatorem konsystencji.
  • Ricinus Communis Seed Oil – olej rycynowy. Jeden z najstarszych olejów znanych w pielęgnacji. Był używany już w czasach Starożytnego Egiptu i uważany za „cudowny”. Ma działanie natłuszczające, zabezpieczające, a przy czym stanowi doskonałą bazę dla tworzenia kosmetyków, ponieważ ma bardzo dobrą przyczepność do skóry. Oprócz tego wykazuje działanie zmiękczające strukturę włosów, skóry i paznokci.
  • Theobroma Grandiflorum Seed Butter – Masło Cupuacu. W dosłownym tłumaczeniu cupuacu oznacza „białe kakao”, ponieważ otrzymane masło przypomina konsystencją białą czekoladę. Masło to wykazuje silne działanie regenerujące i odżywcze – idealnie sprawdza się w przypadku pielęgnacji skrajnie przesuszonych skór, a także przy problemie atopowego zapalenia skóry, łuszczycy czy egzemy. Działa kojąco, regenerująco i łagodząco.
  • Theobroma Cacao Seed Butter – masło z orzechów kakaowca. Masło kakaowe znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce głównie ze względu na dobre właściwości nawilżające, regenerujące, odżywcze i przeciwutleniające. Masło kakaowe jest bardzo dobrze tolerowane przez skórę. Ma naturalny, kakaowy zapach i jest polecane szczególnie w pielęgnacji cer dojrzałych, suchych i odwodnionych.
  • Lactic Acid – kwas mlekowy. Hydrokwas, który występuje w dwóch formach: L i D i to właśnie L-kwasmlekowy wykorzystuje się w kosmetykach. Jego główną funkcją i działaniem jest nawilżanie skóry,ponieważ ma on zdolność do przenikania w warstwę rogową skóry. Stężenie kwasu mlekowego wkosmetykach waha się w przedziale od 1 do 10%, natomiast w produktach gabinetowych do specjalnych zabiegów złuszczających nawet do 50%. Jeżeli kwas mlekowy zostałby zaaplikowany na skórę w czystej postaci, może ją silnie podrażnić. W niskich stężeniach działa nawilżająco, natomiast w wyższych złuszczająco – odblokowuje pory, oczyszcza skórę i złuszcza zrogowaciały naskórek.
  • Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil – olej z nasion konopi siewnej. Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim jest konopia siewna wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku
    każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Ma zdolności lecznicze, przyspiesza gojenie ran, działa antyalergicznie, może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Idealny dla osób z AZS, egzemą i łuszczycą. Doskonale odbudowuje, wzmacnia i przywraca komfort skórze. Sprawdza się w walce z trądzikiem, ponieważ ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Wykazuje również silne działanie przeciwzmarszczkowe, jest naturalnym antyoksydantem i ma zdolność do szybszej regeneracji skóry.
  • Rubus Idaeus Seed Oil – olej z pestek malin. Olej naturalny, niezwykle ceniony w kosmetyce za dużepokłady kwasów owocowych w towarzystwie prowitaminy A, witamin z grupy B, C i E, a także cennych pektyn. Składnik ten, jako jeden z niewielu doskonale sprawdza się w okolicach oczu, ponieważ regeneruje i wygładza te okolice. Oprócz tego ma działanie kojące, wzmacniające, a przy tym odświeżające i regulujące poziom wydzielanego sebum.
  • Argania Spinosa Kernel Oil – olej arganowy. Olej arganowy jest wytwarzany z owoców arganii żelaznej poprzez zmielenie w ręcznych żarnach ziaren owoców drzewa arganowego do oleistej pasty, z której ręcznie wyciska się olej o czerwonawym zabarwieniu. Olej arganowy jest wyjątkowo bogatym źródłem naturalnych tokoferoli (witamina E), jak również białek o wysokiej masie cząsteczkowej. Utrzymuje wysoki poziom nawilżenia, ale jest też doskonałym przeciwutleniaczem. Jest naturalnie bogaty w, kwasy tłuszczowe, karotenoidy, kwas ferulowy, sterole i polifenole. Regeneruje, wygładza i odbudowuje wierzchnią warstwę naskórka. Jest ceniony w pielęgnacji włosów, ponieważ zwalcza łupież, nabłyszcza i zapobiega łamliwości włosów. Sprawdza się również do wzmacniania
    paznokci. Ma zdolność przyspieszania gojenia ran i łagodzenia stanów zapalnych. Może być stosowany u każdego, w tym także w pielęgnacji dzieci, u osób wrażliwych, z alergiami i wykwitami.
  • Panthenol – pantenol. Jedna z najlepszych substancji syntetycznych, która wykazuje silne i efektywne działanie kojące, regenerujące i przyspieszające gojenie się ran. Doskonale sprawdza się na wszelkie podrażnienia, a także stany alergiczne, egzemę, atopowe zapalenie skóry czy na skórę poddaną nadmiernej ekspozycji na słońce.
  • Cetyl Alcohol – alkohol cetylowy. Substancja otrzymywana z kwasu palmitynowego lub z oleju pestek palmowych. Jest tłustym emolientem i niejonową substancją powierzchniowo czynną. Tworzy na powierzchni skóry ochronny film, który zapobiega odparowywaniu wody z naskórka, dzięki czemu ma tzw. pośrednie działanie nawilżające. Wygładza, zmiękcza i daje uczucie jedwabistości.
  • Melaleuca Alternifolia Oil – olejek z drzewa herbacianego. Jeden z najlepszych i najbardziej efektywnych olejków eterycznych o działaniu antybakteryjnym. Szacuje się, że w jego biologicznym składzie można odnaleźć ponad 90 różnych komponentów bakteriobójczych. Olejek z drzewa herbacianego działa również przeciwzapalnie, wiruso i grzybobójczo. Pomaga i przyspiesza gojenie się wyprysków i opryszczek. Wykorzystywany głównie jest w pielęgnacji cer trądzikowych, ma również
    lekkie działanie odświeżające i chłodzące.
  • Mentha Arvensis Oil – olej z liści mięty polnej. Ma przede wszystkim działanie odświeżające i jest jednym z najczęściej występujących składników w produktach do higieny jamy ustnej. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie – daje uczucie chłodu i oczyszczenia. W pielęgnacji skóry poleca się do cer silnie zanieczyszczonych i trądzikowych, ale także dla wrażliwych i mocno alergicznych.
  • Sodium Benzoate – benzoensan sodu. Konserwant dopuszczony przez jednostki certyfikujące do stosowania w kosmetykach naturalnych. Zapobiega rozwojowi bakterii. W przyrodzie występuje np. w jagodach, cynamonie i żurawinie.
  • Xanthan Gum – guma ksantanowa. Polisacharyd z glukozy. Służy jako zagęszczacz i regulator pH.
  • Pottasium Sorbate – sorbinian potasu. Łagodny konserwant. Naturalna alternatywa dla parabenów stosowana w kosmetykach naturalnych i organicznych. Ma działanie hamujące rozwój drobnoustrojów.
  • Citrid Acid – kwas cytrynowy. Należy do grupy kwasów AHA i naturalnie występuje w przyrodzie. Jest konserwantem i regulatorem pH. Ma działanie ściągające, rozjaśniające i złuszczające martwy naskórek. Przedłuża trwałość kosmetyku.

Pojemność: 100 ml

Producent

Hempking

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

kwas mlekowy, olej konopny, olejek miętowy, masło kakaowe, masło shea, mocznik, olejek arganowy, olejek migdałowy, olejek rycynowy, olejek z drzewa herbacianego, oliwa z oliwek, panthenol

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego”

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Mocznik w kosmetyce

Mocznik stanowi naturalny składnik warstwy rogowej naskórka. Występuje w składzie NMF (Natural Moisturising Factor), czyli kompozycji związków odpowiadających za utrzymanie odpowiedniego nawilżenia i elastyczności skóry. Stanowi aż 7% składu NMF. Wraz z wiekiem ilość mocznika w skórze maleje, stąd wskazane jest uzupełnianie jego braku poprzez aplikację kosmetyków i maści z jego zawartością.

Zobacz kosmetyki z mocznikiem lub poczytaj o zastosowaniu mocznika w kosmetyce.

Olejek miętowy w kosmetyce

Olejek miętowy jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną liści mięty. Na świecie uprawia się kilka odmian tej aromatycznej rośliny z rodziny jasnowatych. Najpopularniejszą jest mięta pieprzowa – Menthae piperitae. Ziele posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii, ziołolecznictwie, przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Zobacz kosmetyki z olejem miętowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku miętowego w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło kakaowe w kosmetyce

Masło kakaowe dzięki bogactwu polifenoli, wykazujące silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Działanie to dodatkowo wzmacniają teobromina i kofeina. W efekcie kosmetyki powstające na bazie masła kakaowego skutecznie walczą z nadmiarem wolnych rodników, powstających m.in. na skutek oddziaływania na skórę promieniowania UV.

Zobacz kosmetyki z masłem kakaowym lub poczytaj o zastosowaniu masła kakaowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.