Relaksujący olej do masażu z lawendą, melisą i szałwią

Nowość

11.14

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

SKU: BA53 Kategoria:

Relaksujący olejek do masażu Bania Agafii na bazie oleju z nasion lnu wzbogacono kompleksem olejków eterycznych, cenionych w aromaterapii, ze względu na właściwości odstresowujące oraz wzmacniające układ nerwowy. Masaż z zastosowaniem tego kosmetyku pomaga przywrócić siły witalne, piękno i zdrowie. Olejek może być stosowany w przypadku wszystkich typów skóry. Jest szczególnie polecany do masażu relaksacyjnego.

Zalety kosmetyku:

  • 100% składników pochodzenia naturalnego
  • bez parafiny, parabenów oraz SLS i SLES
  • nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników i substancji zapachowych

Składniki aktywne olejku do masażu Bania Agafii:

  • Olej lniany z zimnego tłoczenia – zapewnia odpowiedni poślizg podczas masażu. Doskonale pielęgnuje skórę. Uelastycznia i chroni przed nadmierną utratą nawilżenia. Wygładza szorstki, spękany naskórek. Charakteryzuje się wysokim stężeniem cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych, w szczególności omega-3, dzięki czemu łagodzi wszelkie podrażnienia oraz stany zapalne. Zawiera dużą dawkę naturalnej witaminy E, co sprawia, że chroni przed zaczerwienieniem skóry, drażniącym wpływem czynników zewnętrznych oraz wolnymi rodnikami – jedną z głównych przyczyn powstawania zmarszczek. Doskonale sprawdzi się zarówno w pielęgnacji skóry suchej jak i tłustej. Zawiera kwas alfa-linolenowy, który pomaga odblokować zapchane ujścia gruczołów łojowych, sprzyja regulacji wydzielania sebum oraz zmniejsza lepkość i gęstość łoju, co znacząco przyczynia się do redukcji krostek, wągrów i pryszczy. Olej lniany jest polecany również w przypadku skłonności do egzemy.
  • Olej z wrzosu zwyczajnego – zawiera garbniki, które działają oczyszczająco i przeciwbakteryjnie. Znajdziemy w nim także liczne flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych, jak i przeciwzapalnych. Zapobiega przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek oraz utracie jędrności i elastyczności skóry. Redukuje stany zapalne. Łagodzi podrażnienia. Wrzos jest ceniony w fitoterapii również ze względu na swe działanie relaksujące i uspokajające.
  • Olej z melisy – posiada czynne działanie aromaterapeutyczne. Dzięki obecności cennych olejków eterycznych wykazuje właściwości tonizujące układ nerwowy. Łagodzi napięcie i stres. Ułatwia zasypianie. Pomaga zrelaksować napięte mięśnie. Wykazuje pozytywny wpływ na skórę. Koi podrażnienia i stany zapalne. Działa przeciwłojotokowo oraz antybakteryjnie. Wspomaga walkę z wolnymi rodnikami.
  • Organiczny olej z lawendy – działa uspokajająco i relaksująco. Pielęgnuje skórę. Wspomaga regenerację naskórka. Przyspiesza proces gojenia drobnych zadrapań. Uelastycznia, wygładza i zmiękcza szorstką skórę.

Sposób użycia:
Nanosimy olej na suchą skórę, lekko wmasowując.

Pojemność: 170 ml

Skład

Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil (olej lniany), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Salvia Officinalis (Sage) Oil (olej szałwii), Mellissa Officinalis Leaf Oil (olej melisy), Organic Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil (organiczny olej lawendowy), Calluna Vulgaris Flower oil (olej wrzosu zwyczajnego).

Producent

Babcia Agafja

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Składnik

melisa, olejek lawendowy, szałwia

Problematyka

stres

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Relaksujący olej do masażu z lawendą, melisą i szałwią”

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.