Scrub do ciała z rokitnikiem

28.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
SKU: 5901845504881 Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalna wegańska pielęgnacja ciała – oczyszczający peeling solny o słonecznym, rokitnikowym kolorze, który pachnie słońcem i świeżymi owocami. Bogaty w naturalne składniki rozpieszcza skórę i zmysły: złuszcza naskórek i przygotowuje do kolejnych zabiegów pielęgnacyjnych, zapewniając lepsze działanie składników aktywnych. Po użyciu skóra jest miękka, gładka, elastyczna, delikatnie natłuszczona i pachnąca.

Sposób użycia: Wmasuj peeling w suchą lub mokrą skórę przez kilka minut. Spłucz. Możesz wmasować w łokcie i kolana. Stosuj 2-3 razy w tygodniu.

Pojemność: 200 ml

Skład

Sodium Chloride*, Helianthus Annuus Seed Oil*, C10-18 Triglycerides*, Glyceryl Stearates*, Butyrospermum Parkii Butter*, Silica, Hippophae Rhamnoides Oil*, Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Tocopherol*, Beta-Sitosterol*, Squalane*, Glycine Soja Oil*, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol

Producent

O’Herbal

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

skwalan, masło shea, olejek rokitnikowy, witamina E

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, tłuszczów zwierzęcych

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Scrub do ciała z rokitnikiem”

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.