Stawocare – maść na stawy

54.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Stawocare – maść na stawy, 60 ml, Hempking

Nasza maść Stawocare na stawy to produkt kosmetyczny łączący w sobie naturalne składniki, takie jak MSM, żywokost oraz wąkrotka azjatycka. Maść na stawy – Stawocare zawiera oczywiście nasz konopny składnik: ekstrakt konopny! Produkt jest przebadany i bezpieczny do użytku.

Jak działa?

  • maść wspierająca Twoje stawy,
  • połączenie konopi z wąkrotką azjatycką, MSM i żywokostem
  • naturalne składniki aktywne w naszej maści na stawy sprawiają, że jest ona wsparciem dla Twoich stawów w bezpieczny i skuteczny sposób.

MSM:

  • wspomaga ochronę skóry,
  • zmniejsza powstawanie blizn,
  • poprawia wygląd skóry.

Żywokost:

  • posiada właściwości ochronne,
  • działa łagodząco, wygładzająco i zmiękczająco na skórę.

Wąkotka azjatycka:

  • wspomaga redukcję obrzęków skóry,
  • wzmacnia skórę poprzez działanie na naczynia krwionośne,
  • ma działanie łagodzące,
  • zmniejsza widoczność blizn,
  • nawadnia i wygładza skórę,

Poza tymi składnikami maść zawiera też masło shea, olej migdałowy, olej oliwkowy, masło z orzechów kakaowca oraz olej konopny o pełnym spektrum fitoskładników!

Stawocare maść na stawy – dla kogo?

Maść Stawocare jest przeznaczona dla każdego kto:

  • potrzebuje wsparcia dla swojej skóry,
  • intensywnie trenuje, przez co jest narażony na urazy,
  • jest starszą osobą, która ceni skuteczne i proste w użyciu kosmetyki,
  • odczuwa potrzebę zadbania o swoją skórę!

Sięgając po maść Stawocare zadbasz o regenerację stawów, łagodzenie objawów oraz zmniejszenie obrzęków i wzmocnienie skóry.

Sposób użycia:

Maść Stawocare w niewielkiej ilości należy rozprowadzić na skórze.

Przechowuj w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej poniżej 25 stopni Celsjusza.

Pojemność: 60 ml

Producent

Hempking

Problematyka

ból mięśni i stawów

Skład

Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Capric/Caprylic Triglyceride, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Husk Oil and Olea Europaea Fruit Oil, Brassica Napus Seed Oil, Dimethyl sulfone, Glyceryl Stearate Citrate, Symphytum Officinale Root Extract, Glyceryl Stearate SE, Centella Asiatica Extract, Ricinus Communis Seed Oil, Yeast Extract, Theobroma Cacao Seed Butter, Cetyl Alcohol, Cannabis Sativa Seed Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Sodium Benzoate, Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Eugenol*, Cinnamal*, Linalool*, Benzyl Salicylate*, Limonene* *naturalny składnik olejku eterycznego.

Składnik

olej konopny, żywokost, centella asiatica, kwas hialuronowy, masło kakaowe, masło shea, olejek cynamonowy, olejek migdałowy, olejek rycynowy, oliwa z oliwek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Stawocare – maść na stawy”

Właściwości żywokostu

Żywokost lekarski (Symphytum officinale) wspomaga leczenie chorób skórnych, a także przynosi ulgę przy urazach i kontuzjach. Zawiera garbniki, substancje śluzowe, krzemionkę, kwas rozmarynowy i alantoinę. Skład zioła decyduje o jego działaniu przeciwzapalnym, łagodzącym podrażnienia i regenerującym skórę. Zmniejsza opuchliznę i obrzęki, przynosząc ulgę przy urazach i stłuczeniach.

Zobacz kosmetyki z żywokostem lub poczytaj więcej o właściwościach żywokostu.

Wąkrota azjatycka (Centella Asiatica) w kosmetyce

Centella Asiatica zawiera niezwykle cenione w kosmetyce triterpenowe saponiny; madekasozyd i azjatykozyd. Madekasozyd skutecznie zwalcza stany zapalne skóry, które towarzyszą m.in. podrażnieniom, infekcjom i trądzikowi. Wspomniane reakcje zapalne, według teorii inflammaging, przyczyniają się bezpośrednio do powstawania zmarszczek oraz degradacji włókien kolagenu i elastyny. Madekasozyd pomaga zmniejszyć nadreaktywność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych takich jak detergenty czy zanieczyszczenia. Łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia oraz towarzyszący im uporczywy świąd. Działa stymulująco na fibroblasty, czyli komórki skóry właściwej, odpowiedzialne za produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego.

Zobacz kosmetyki z centellą asiatica lub poczytaj o zastosowaniu centelli asiatica w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło kakaowe w kosmetyce

Masło kakaowe dzięki bogactwu polifenoli, wykazujące silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Działanie to dodatkowo wzmacniają teobromina i kofeina. W efekcie kosmetyki powstające na bazie masła kakaowego skutecznie walczą z nadmiarem wolnych rodników, powstających m.in. na skutek oddziaływania na skórę promieniowania UV.

Zobacz kosmetyki z masłem kakaowym lub poczytaj o zastosowaniu masła kakaowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.