Świeca do masażu – Jaśmin

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
Bestseller

35.00

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Naturalna świeca do masażu na bazie wosku pszczelego i masła kokosowego z dodatkiem relaksujących olejków eterycznych i aromatycznych. Podczas topnienia zamienia się w odżywczy olejek do masażu dłoni, stóp i ciała.

Właściwości jaśminowej świecy do masażu

  • nawilża, natłuszcza i pielęgnuje
  • odżywia zniszczoną, wysuszoną skórę,
  • relaksuje i odstresowuje

Zastosowanie jaśminowej świecy do masażu

Świeca powinna się palić od 10-15 min, po zdmuchnięciu płomienia wylewamy niewielką ilość ciepłego olejku na dłonie lub ciało. Poprzez masaż wcieramy produkt w skórę. Ten wyjątkowy zabieg nada skórze jedwabistą gładkość i elastyczność, a także chwile wspaniałego relaksu.

Świeca o pięknym zmysłowym zapachu kwiatów jaśminu.

Opakowanie szklane.

Waga 100g netto.

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha, skóra zmęczona

Kraj pochodzenia

Polska

Producent

Subtle Beauty

Składnik

olejek kokosowy, wosk pszczeli

Nuta zapachowa

zapach jaśminowy

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

145

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Skład

cocos nucifera, cera flava, aroma.

  1. Oceniony 5 na 5.

    Klinika w 3City

    Ten zapach świecy – jaśminowy – najbardziej uspokaja i rozluźnia.

Dodaj opinię

Jaśmin w kosmetyce

Jaśmin to ceniony od wieków afrodyzjak. Pochodzi z Azji, gdzie zdobił cesarskie ogrody. Jego nazwa wywodzi się z arabskiego słowa yasmine, oznaczającego prezent, dar od boga. Jaśmin ceniony jest ze względu na swój cudowny zapach i właściwości aromaterapeutyczne. W wielu kulturach ma także znaczenie symboliczne. W Indonezji towarzyszy często w ceremonii zaślubin, symbolizując czystość i wieczną miłość. Uważany jest za narodowy kwiat Filipin i Pakistanu. Cenne właściwości aromaterapeutyczne jaśmin zawdzięcza obecnym w jego kwiatach olejkom lotnym.

Zobacz jaśminowe kosmetyki lub poczytaj o zastosowaniu jaśminu w kosmetyce.

Wosk pszczeli w kosmetyce

Wosk pszczeli od wieków wykorzystywany jest w medycynie naturalnej. Pełni również ważną funkcję w kosmetyce. Dzięki bogactwu karotenoidów, węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych działa natłuszczająco, ochronnie i przeciwzmarszczkowo. Odżywia, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę oraz tworzy naturalny film ochronny skutecznie zapobiegający utracie wilgoci z naskórka. Wykazuje właściwości regenerujące i bakteriobójcze.

Zobacz kosmetyki z woskiem pszczelim lub poczytaj o zastosowaniu wosku pszczelego w kosmetyce.

Możesz lubić także…