Tonik złuszczający do cery trądzikowej Acne Regulation

47.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5907502687454 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Tonik w formie lekkiego żelu. Zmniejsza wydzielanie sebum, redukuje zmiany trądzikowe i inne niedoskonałości, zwęża pory. Przyspiesza regenerację skóry, reguluje barierę hydrolipidową i utrzymuje optymalne nawilżenie. Ujednolica koloryt, poprawia wygląd i stan cery z trądzikiem.

Wskazania do stosowania toniku Feed Skin:

  • trądzik
  • rozszerzone pory
  • blizny
  • nierównomierny koloryt
  • poszarzała, przetłuszczająca się cera

Pojemność: 100 ml

Problematyka

blizny, rozszerzone pory, trądzik

Skład

Aqua, Inulin, Malic Acid, Propanediol, Mandelic Acid, Polyglyceryl-3 PCA, Lactic Acid, Glycolic Acid, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Citric Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Tartaric Acid, Phytic Acid, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid.

Producent

Feedskin

Rodzaj skóry

skóra tłusta, skóra zmęczona

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS

Składnik

inulina, kwas glikolowy, kwas migdałowy, kwas mlekowy, cytryna

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Tonik złuszczający do cery trądzikowej Acne Regulation”

Kwas migdałowy w kosmetyce

Kwas migdałowy należy do grupy tzw. kwasów AHA (alfa-hydroksylowych). Jest bardzo delikatny w działaniu, dlatego poleca się go nawet osobom  o wrażliwej, skłonnej do zaczerwienień cerze. Jest stosowany w celu wyrównania kolorytu, pobudzenia skóry do odnowy a także redukcji trądziku, blizn i przebarwień. Sprawdza się doskonale w pielęgnacji wszystkich typów cery. Jest polecany do skóry młodzieńczej jak i dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z kwasem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu migdałowego w kosmetyce.

Kwas glikolowy w kosmetyce

Kwas glikolowy (kwas hydroksyoctowy) znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Należy do grupy alfahydroksykwasów. Pozyskiwany jest z trawy trzcinowej. Z pośród wszystkich kwasów kosmetycznych wyróżnia go najmniejsza masa cząsteczkowa, co warunkuje szybką i głęboką penetracje skóry.

Zobacz kosmetyki z kwasem glikolowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu glikolowego w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Cytryna w kosmetyce

Cytryna posiada właściwości złuszczające i rozjaśniające, które są zasługą witaminy C i kwasu cytrynowego. Hamując aktywność wolnych rodników, minimalizuje wywoływane przez nie uszkodzenia w obrębie struktury kolagenowo-elastynowej. Tym samym opóźniają proces fotostarzenia się skóry i tworzenia się zmarszczek. Ściągające, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze działanie cytryny sprawia, że jest surowcem powszechnie stosowanym w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ograniczając przetłuszczanie się włosów. Odświeża pasma, nadaje im blask, łagodzi świąd skóry.

Zobacz kosmetyki z cytryną lub poczytaj o zastosowaniu cytryny w kosmetyce.