Ujędrniający olejek do masażu – korekcja figury

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
Bestseller

19.62

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Dostawa już od 10,50 zł

Darmowa dostawa powyżej 99 PLN

SKU: BA52 Kategoria:

100% naturalny olejek do masażu Bania Agafii, dzięki właściwościom aromaterapeutycznym ujędrnia oraz poprawia sprężystość i elastyczność skóry. Chroni przed powstawaniem rozstępów. Redukuje pomarańczową skórkę i sprzyja korekcji figury. Stanowi unikalne połączenie maksymalnie efektywnych w walce z cellulitem olejów, które wspomagają detoksykację skóry oraz drenaż limfatyczny.

Składniki aktywne ujędrniającego olejku do masażu Bania Agafii:

  • Olej szarłatu (amarantusa) – stanowi cenne źródło witaminy E, która poprawia poziom nawilżenia skóry, a także dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za destrukcję włókien kolagenu i elastyny. Zawiera również witaminę A pełniącą istotną rolę w procesie regeneracji naskórka. Stanowi unikalne połączenie kwasu linolowego (48%)  ze skwalenem (7%). Kwas linolowy bierze aktywny udział w budowie cementu miedzy-komórkowego. Wpływa korzystnie na poziom nawilżenia i odporność skóry. Skwalen działa antyrodnikowo oraz przeciwzapalnie. Zapewnia skórze miękkość i gładkość.
  • Organiczny olej cytrynowy – pobudza mikrocyrkulację, dzięki czemu wspomaga walkę z cellulitem oraz utratą jędrności skóry. Hamuje aktywność wolnych rodników, chroniąc tym samym przed uszkodzeniami w obrębie struktury kolagenowo-elastynowej. 
  • Olejek rokitnikowy – to prawdziwa skarbnica karotenoidów. Znajdziemy w nim m.in. beta-karoten, likopen, luteinę i zeaksantynę. Równie licznie występują w nim flawonoidy, m.in. kwercetyna i rutyna. Obecne są także składniki mineralne, witamina C oraz cenne kwasy tłuszczowe. Tak bogaty skład olejku rokitnikowego czyni go naturalnym kompleksem anti-aging, który dogłębnie odżywia, regeneruje i rewitalizuje skórę.
  • Olej z igieł sosny karłowatej – rozgrzewa i wzmaga krążenie. Działa pobudzająco, przeciwzapalnie oraz antybakteryjnie. Wykazuje właściwości przeciwbólowe (łagodzi ból mięśni i stawów). Wpływa stymulująco na układ odpornościowy. Relaksuje napięte mięśnie.
  • Olej cziny aleutskiej – zawiera wysoką dawkę naturalnego kwasu askorbinowego, dzięki czemu delikatnie złuszcza martwy naskórek i wyrównuje powierzchnię skóry. Pobudza produkcję kolagenu. Wpływa korzystnie na elastyczność i sprężystość skóry.
  • Oliwa z oliwek – dzięki obecności licznych polifenoli zabezpiecza przed niszczycielskim wpływem wolnych rodników. Za sprawą dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych uzupełnia niedobory lipidów w płaszczu ochronnym naskórka, dzięki czemu działa regenerująco, ochronnie oraz pośrednio nawilżająco.

Zalety kosmetyku:

  • 100% naturalny skład
  • właściwości aromaterapeutyczne
  • składniki aktywne pochodzenia roślinnego
  • drogocenne oleje z organicznych surowców
  • bez parafiny i parabenów
  • nie zawiera sztucznych barwników oraz syntetycznych substancji zapachowych

Sposób użycia:
Nanosimy olej na suchą skórę. Wmasowujemy.

Pojemność: 170 ml

Skład

Pinus Pumilio Leaf Oil (olej z igieł sosny karłowatej), Нippopha Rhamnoides Oil (olej rokitnikowy), Amaranthus Caudatus Seed Oil( olej szarłatu(amarantusa), Lathyrus Aleuticus Extract (czina aleutska) , Organic Citrus Medica Limonum Peel Oil (organiczny olej cytrynowy), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (oliwa z oliwek)

Składnik

olejek z amarantusa, cytryna, olejek rokitnikowy, oliwa z oliwek

Producent

Babcia Agafja

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Rodzaj

kosmetyki aromaterapeutyczne, kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra zmęczona

Problematyka

cellulit, rozstępy

  1. basia (zweryfikowany)

    Olejek ujędrniający pięknie pachnie, nie pozostawia tłustej warstwy. Nakładam głównie na brzuch i dekolt. Świetnie nadaje się też do masażu twarzy. Szczerze polecam!

Dodaj opinię

Olej z amarantusa w kosmetyce

Olej z amarantusa zyskuje coraz większe uznanie nie tylko w diecie, ale również w kosmetyce. Jest chętnie stosowany w wielu formułach kremów, szamponów, maseczek i balsamów. Posiada bardzo dobre właściwości emoliencyjne. Doskonale pielęgnuje zarówno skórę jak i włosy. Wspomaga łagodzenie wielu dolegliwości skórnych.

Zobacz kosmetyki z olejem amarantusowym lub poczytaj o zastosowaniu oleju amarantusowego w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Cytryna w kosmetyce

Cytryna posiada właściwości złuszczające i rozjaśniające, które są zasługą witaminy C i kwasu cytrynowego. Hamując aktywność wolnych rodników, minimalizuje wywoływane przez nie uszkodzenia w obrębie struktury kolagenowo-elastynowej. Tym samym opóźniają proces fotostarzenia się skóry i tworzenia się zmarszczek. Ściągające, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze działanie cytryny sprawia, że jest surowcem powszechnie stosowanym w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ograniczając przetłuszczanie się włosów. Odświeża pasma, nadaje im blask, łagodzi świąd skóry.

Zobacz kosmetyki z cytryną lub poczytaj o zastosowaniu cytryny w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Bestseller

    Błoto z Morza Martwego

    22.00
  • Bestseller

    Antycellulitowy olejek do ciała – grejpfrut i cytryna

  • Bestseller

    Drewniany masażer antycellulitowy

    13.90
  • Bestseller

    Masażer antycellulitowy