Varicare – maść na naczynka

54.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Varicare – maść na naczynka

Varicare to maść na popękane naczynka, pełna naturalnych składników wzmacniających naczynia krwionośne, w tym takich jak: kasztanowiec, kocanka włoska oraz witamina C. Maść Varicare zawiera również nasz firmowy konopny składnik: ekstrakt konopny z pełnym spektrum fitoskładników!

Produkt został przebadany i jest bezpieczny.

Jak działa?

Kasztanowiec:

  • zwiększa odporność skóry na rozszerzanie się naczynek i ich pękanie,
  • wzmacnia skórę poprzez działanie na naczynia krwionośne,
  • wspomaga walkę z uczuciem ciężkich nóg,

Kocanka włoska:

  • działa ściągająco na naczynka skórne,
  • przywraca równowagę skórze,
  • zmniejsza zaczerwienienia i łagodzi podrażnienia,
  • pielęgnuje skórę naczynkową,
  • rozjaśnia i nawilża skórę

Witamina C:

  • wspomaga skórę poprzez produkcję kolagenu,
  • wspiera wygląd skóry poprzez działanie na naczynia krwionośne.

Maść zawiera również masło shea oraz z orzechów kakaowca, olej migdałowy, oliwkowy i konopny, a także o ekstrakt konopny z pełnym spektrum fitoskładników!

Sposób użycia:

Maść Varicare w niewielkich ilościach rozsmaruj na skórze w miejscu popękanych lub rozszerzonych naczynek. Przechowuj w temperaturze pokojowej do 25 stopni Celsjusza.

Pojemność: 60 ml

Skład

Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Capric/Caprylic Triglyceride, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Husk Oil and Olea Europaea Fruit Oil, Ascorbic Acid, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate SE, Ruscus Aculeatus Root Extract, Ricinus Communis Seed Oil, Helichrysum Italicum Flower Water, Theobroma Cacao Seed Butter, Arnica Montana Flower Extract, Cetyl Alcohol, Cannabis Sativa Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Extract, Citrus Sinensis Oil, Benzyl Alcohol, Citrus Paradisi Peel Oil, Xanthan Gum, Citrus Limonum Oil, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Limonene*, Linalool*, Citral* *składnik kompozycji zapachowej.

Składnik

olej konopny, arnika, kasztanowiec, masło kakaowe, masło shea, olejek migdałowy, olejek rycynowy, oliwa z oliwek, witamina C

Producent

Hempking

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra naczynkowa, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Varicare – maść na naczynka”

Arnika w kosmetyce

Arnika górska w średniowieczu była uznawana za magiczną roślinę, która chroni domostwa przed niszczycielskim działaniem żywiołów. Po dzień dzisiejszy jest stosowana w ziołolecznictwie. Nowoczesna medycyna potwierdziła wiele jej leczniczych właściwości. Z cennego działania arniki korzysta dziś również kosmetyka. Surowcem zielarskim są kwiaty rośliny. Stanowią cenne źródło seskwiterpenów, flawonoidów, kwasów fenolowych, alkaloidów i garbników. Ziele jest rośliną aromatyczną, co oznacza, że wytwarza stosowane w aromaterapii olejki eteryczne.

Zobacz kosmetyki z arniką lub poczytaj o zastosowaniu arniki w kosmetyce.

Witamina C w kosmetyce

Witamina C jest jednym z najważniejszych antyoksydantów spotykanych w naturze. Rośliny i niektóre zwierzęta są w stanie samodzielnie ją wytwarzać – w przeciwieństwie do człowieka, który witaminę musi dostarczać z zewnątrz. Jej niedobory mogą mieć poważne konsekwencje, od utrudnionego gojenia się ran po pogorszenie funkcjonowania mięśni i stawów. Dla zachowania młodego wyglądu istotne jest dostarczanie witaminy C nie tylko od środka. Aplikowanie kremów i serum z jej zawartością w widoczny sposób poprawia kondycję skóry, jej sprężystość i koloryt.
Zobacz kosmetyki z witaminą C lub poczytaj o zastosowaniu witaminy C w kosmetyce.

Wyciąg z kasztanowca w kosmetyce

Kasztanowiec jest źródłem mieszaniny saponin triterpenowych, określanej nazwą escyna. Oprócz niej w ekstraktach obecne są również m.in. kwercetyna, eskulina, epikatechina i proantocyjanidyny. Specyficzna kompozycja substancji aktywnych zadecydowała o ogromnej popularności wyciągów z kasztanowca zarówno w medycynie, jak i kosmetologii. Preparaty powstałe na jego bazie wykazują właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, a co najważniejsze – działają przeciwobrzękowo, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne i usprawniają krążenie.

Zobacz kosmetyki z kasztanowcem lub poczytaj o zastosowaniu kasztanowca w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło kakaowe w kosmetyce

Masło kakaowe dzięki bogactwu polifenoli, wykazujące silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Działanie to dodatkowo wzmacniają teobromina i kofeina. W efekcie kosmetyki powstające na bazie masła kakaowego skutecznie walczą z nadmiarem wolnych rodników, powstających m.in. na skutek oddziaływania na skórę promieniowania UV.

Zobacz kosmetyki z masłem kakaowym lub poczytaj o zastosowaniu masła kakaowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.