Żel do higieny intymnej z ekstraktem z żeń-szenia

17.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
SKU: 5901845501859 Kategorie: , ,

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Delikatny żel do higieny intymnej O’Herbal z ekstraktem z żeń-szenia. Żel oczyszcza błonę śluzową okolic intymnych. Pozostawia uczucie komfortu.

Sposób użycia: Aplikuj niewielką ilość żelu na skórę w okolicach intymnych, a następnie spłucz ciepłą wodą.

Pojemność: 500 ml

Skład

Aqua*, Ammonium Lauryl Sulphate*, Cocamidopropyl Betaine*, Coco-glucoside*, Glyceryl Oleate*, Glycerin*, Sorbitol*, Thymus vulgaris flower/leaf extract*, Equisetum Arvense Extract*, Mentha Piperita Leaf Extract*, Polysorbate 20, Tetrasodium Glutamate diacetate, citric acid, parfum, sodium benzoate, potassium sorbate, linalool, butylphenyl methylpropional.

Składnik

olejek miętowy, tymianek

Producent

O’Herbal

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Żel do higieny intymnej z ekstraktem z żeń-szenia”

Tymianek – działanie i zastosowanie

Tymianek pospolity (Thymus vulgaris) to ceniona roślina lecznicza, której początki stosowania sięgają starożytności. Już wtedy powszechnie wykorzystywana była jako lek na zapalenie oskrzeli, ułatwiający odkrztuszanie poprzez rozrzedzanie wydzieliny zalegającej w górnych drogach oddechowych. Tymianek zawiera olejek eteryczny (w składzie dominuje tymol), flawonoidy, garbniki, witaminę C i polifenole (między innymi kwas chlorogenowy, obficie występujący w zielonej kawie). Obok działania wykrztuśnego tymianek wykazuje również właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz grzybobójcze.

Zobacz kosmetyki z tymiankiem lub poczytaj więcej o właściwościach tymianku.

Olejek miętowy w kosmetyce

Olejek miętowy jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną liści mięty. Na świecie uprawia się kilka odmian tej aromatycznej rośliny z rodziny jasnowatych. Najpopularniejszą jest mięta pieprzowa – Menthae piperitae. Ziele posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii, ziołolecznictwie, przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Zobacz kosmetyki z olejem miętowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku miętowego w kosmetyce.