Mydło z kurkumą i drzewem sandałowym

Bestseller

10.00

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

SKU: LAS-041 Kategoria: Tag:

Ajurwedyjskie mydełko Lass na bazie naturalnych składników aktywnych zostało stworzone z myślą o problemach takich jak przebarwienia, zmarszczki i nierównomierny koloryt skóry. Dzięki zawartości kurkumy oraz drzewa sandałowego wspomaga walkę z trądzikiem i zaskórnikami. Może być stosowane w przypadku wszystkich rodzajów skóry.

Zalety kosmetyku:

  • nie zawiera SLS, parabenów i ftalanów
  • bez syntetycznych barwników i kompozycji zapachowych
  • wolny substancji pochodzenia zwierzęcego.
  • kosmetyk naturalny
  • ajurwedyjska receptura
  • wytwarzany ręcznie
  • nietestowany na zwierzętach
  • odpowiedni dla wegan

Składniki aktywne mydła Lass Naturals:

  • Kurkuma – dzięki bogactwu antyoksydantów skutecznie neutralizuje wolne rodniki. Zapobiega przebarwieniom i ogranicza łojotok skóry.  Działa antybakteryjnie oraz przeciwzapalnie.
  • Drzewo sandałowe – koi podrażnienia i redukuje wydzielanie sebum. Łagodzi trądzik. Tonizuje, rozświetla i odświeża skórę. Dzięki naturalnym właściwościom dezodorującym zwalcza brzydki zapach potu.
  • Aloes – odżywia, nawilża i koi skórę. Działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Redukuje stany zapalne skóry.
  • Woda różana – wykazuje właściwości tonizujące, kojące oraz przeciwzmarszczkowe.
  • Olejek z dzikiej róży – pomaga rozjaśnić miejscowe przebarwienie. Wspomaga proces odnowy komórkowej. Przeciwdziała przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek.
  • Olejek kokosowy – wzmacnia naturalny płaszcz ochronny naskórka. Zapobiega utracie nawilżenia.
  • Olejek rycynowy – zmiękcza, uelastycznia i wygładza skórę. Dzięki bardzo dobrym właściwościom emoliacyjnym redukuje szorstkość naskórka.

Masa netto: 125g

Składnik

aloes, drzewo sandałowe, kurkuma, olejek kokosowy, olejek rycynowy, olejek z dzikiej róży, oliwa z oliwek, woda różana

Producent

Lass Naturals

Skład

Coconut Oil, Castor Oil, Olive Oil, Almond Oil, Rose Hip Oil, Aloe Vera , Rose Water, Sugar, Sandalwood Oil, Sandalwood Powder, Turmeric Oil.

Oleje zawarte w mydle są wyłącznie pochodzenia roślinnego.

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki naturalne

Kraj pochodzenia

Indie

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Problematyka

blizny, podrażnienia, przebarwienia

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Mydło z kurkumą i drzewem sandałowym”

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Olejek z dzikiej róży w kosmetyce

Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion znajdujących się w owocach rośliny. To naturalny eliksir piękności, który doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Spełni oczekiwania zarówno skóry suchej i dojrzałej, jak i mieszanej oraz tłustej. Wspomaga walkę ze zmarszczkami, przebarwieniami, rozstępami oraz trądzikiem. Jest lekki i dobrze się wchłania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży lub poczytaj o zastosowaniu olejku z dzikiej róży w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Dermafex - ajurwedyjskie mydełko na trądzik

    Dermafex – ajurwedyjskie mydełko na trądzik

  • Mydełko z olejkami eterycznymi – Sandałowe

    11.00
  • Bestseller

    Mydło sandałowe Mysore

    7.5010.40
  • Bestseller

    Mydło NEEM I KURKUMA