Polityka prywatności

Ponieważ szanujemy Twoją prywatność przygotowaliśmy Politykę prywatności – spis zasad jakimi kierujemy się przy przetwarzaniu danych osobowych w zgodzie z RODO ( rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych jest dobrowolne i może być w każdej chwili wycofane przez wysłanie wiadomości e-mail na adres sklep@oily.pl z adresu e-mail, którego zgoda dotyczy.

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest właściciel sklepu Oily.pl, czyli Top Management z siedzibą w Dąbrowce (05-252), ul. Kościelna 45K, NIP 638-157-20-08, REGON 240831413

Jak można się z nami skontaktować?

Możesz skontaktować się z nami mailowo pod adresem sklep@oily.pl lub telefonicznie 790 660 222.

W jakim celu zbierane są dane osobowe?

Przetwarzamy Twoje dane kontaktowe w celu:

  • zawarcia umowy sprzedaży (podczas zakupów w naszym sklepie internetowym)
  • rejestracji konta w sklepie internetowym i zarzadzania tym kontem
  • prowadzenia działań marketingowych (np. w wyniku zapisu na newsletter)
  • zbierania i publikowania opinii o sprzedawanych w sklepie produktach
  • publikowania komentarzy użytkowników dotyczących wpisów na naszym blogu
  • archiwizacji (obowiązki wynikające z przepisów prawa)
  • umożliwienia i poprawy funkcjonalności naszych usług (m.in. cele statystyczne)

Jakie są Twoje prawa w związku z RODO?

Masz prawo żądania od administratora dostępu do Twoich danych osobowych. Udzielenie informacji na temat danych osobowych jest bezpłatne. Możesz wnosić o ich niezwłoczne sprostowanie, usunięcie lub ograniczenie przetwarzania swoich danych osobowych. Masz prawo do przeniesienia danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych). Realizacja Twoich praw w związku z RODO jest możliwa poprzez kontakt z nami np. W formie wysłania wiadomości e-mail na adres sklep@oily.pl.

Użytkownik może w dowolnej chwili cofnąć zgodę na całkowite lub częściowe przetwarzanie danych osobowych, co skutkuje usunięciem lub zanonimizowaniem danych, z zastrzeżeniem, że nie dotyczy to jednak danych osobowych, które są niezbędne do realizacji przez Administratora obowiązków ustawowych (np. realizacja złożonego już zamówienia) lub do ochrony prawnie uzasadnionego interesu (np. prowadzenie dokumentacji dla celów księgowych, podatkowych) . Dane osobowe zostaną usunięte również wtedy, gdy nie będą one potrzebne do realizacji określonego celu. Informujemy, że Twoje dane nie są profilowane.

W jaki sposób chronimy dane osobowe informacje?

Proces rejestracji oraz logowania do naszego systemu realizowany jest za pomocą bezpiecznego połączenia SSL, które powoduje znaczące zwiększenie ochrony transmitowanych przez Internet danych. Powierzone informacje są przetwarzane przez Administratora z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa.

Jak długo są przechowywane dane?

Dane dotyczące zawarcia umowy sprzedaży będziemy przechowywać do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy. Jeśli zgoda na przetwarzanie została wyrażona dla określonego celu (np. otrzymywania od nas newslettera), będziemy przetwarzać dane osobowe do czasu odwołania zgody.

Czy podane informacje osobiste są udostępniane innym podmiotom?

Dostęp do danych osobowych oprócz administratora mają także nasi zaufani partnerzy dzięki którym możemy realizować nasze usługi w zakresie sprzedaży przez Internet. Nie udostępniamy pozyskanych danych osobowych w celach marketingowych tychże podmiotów.

Nasi Partnerzy to:

Informacje o korzystaniu przez użytkowników z naszej strony mają także podmioty powiązane oraz nasi zaufani partnerzy, którzy również wykorzystują technologie takie jak pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam, oraz analizowania ruchu na naszych stronach i w Internecie.

Dane osobowe przekazujemy:

  • PayPro SA (Przelewy24) – w celu przetwarzania płatności elektronicznych
  • Sever – Sewer Skrzypiński – w celu przetwarzania danych dla przewoźnika (kuriera)
  • Poczta Polska – w celu realizacji usługi przesyłek kurierskich
  • Home.pl – serwer poczty elektronicznej
  • OptAt Marcin Biegun działający w ramach Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości – usługa hostingu i utrzymania serwera sklepu internetowego Oily.pl

Dane osobowe mogą być przekazywane na żądanie uprawnionym organom państwowym np. Prokuraturze czy Policji.

Jakie dane osobowe są gromadzone?

Administrator przetwarza dane osobowe takiej jak: imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, pliki cookie, adresy IP

Pliki cookies i adres IP

Administrator używa technologii takich jak pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu statystycznym, analizowania ruchu na stronach, usprawnienia funkcjonalności strony oraz możliwości realizacji naszych usług.

Co to są pliki Cookies?

Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartphonie itp.).
Cookie zazwyczaj zawiera m.in. nazwę strony internetowej, z której pochodzi, swój czas istnienia i unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z której następuje połączenie ze stroną internetową.

Administrator wykorzystuje dwa rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne – pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas przeglądania strony www Administratora.
  • Cookies stałe – pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas istnienia lub do momentu, kiedy je usuniesz ze swojej przeglądarki.

Korzystając z serwisu akceptujesz wykorzystanie cookies. W każdym momencie masz możliwość wyłączenia mechanizmu cookies w swojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, blokując używane przez nas Cookies, możesz nie mieć dostępu do części oferowanych przez nas funkcjonalności oraz usług.

W związku z ogólnymi zasadami połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są wykorzystywane przez Administratora w celach technicznych. Adresy IP są wykorzystywane również do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych.