Przy zakupie wody Your Natural Side otrzymasz od nas glinkę Your Natural Side GRATIS. Promocja nie wymaga użycia kodu. Glinki są wysyłane losowo.

Witamina E 10ml

9.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

W kosmetyce witamina E występuje w dwóch formach: mixu naturalnych tokoferoli (alfa-tokoferol) oraz estru o nazwie octan tokoferylu. Natura Receptura posiada w swojej ofercie wariant drugi, czyli octan witaminy E rozpuszczalny w alkoholach, tłuszczach, olejach i masłach. Przyjmuje postać lepkiej cieszy o dość ciężkiej konsystencji oleju i jasnej barwie (od bezbarwnej do jasnożółtej). Powinien być przechowywany w szczelnie zamkniętym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła.

Używane stężenie w kosmetykach: 1,5 – 3 %

Właściwości kosmetyczne witaminy E

Witamina E słynie przede wszystkim z właściwości antyoksydacyjnych – chroni przed wolnymi rodnikami, promieniami UV, utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka oraz włókien kolagenowych i elastycznych skóry. Wygładza, ujędrnia, odżywia i znakomicie działa przeciw zmarszczkom – stosowana w kuracjach przeciwstarzeniowych i odmładzających potrafi zdziałać cuda! Dlatego właśnie, bez kozery, nazywana jest witaminą młodości. Ponadto, posiada właściwości przeciwzapalne, przyspiesza gojenie się ran oraz zmniejsza przebarwienia skórne.

Witaminę E dodawaj do wszystkich swoich kosmetyków – zarówno tych gotowych, jak i tych przygotowanych własnoręcznie. Niech to będzie nieodłączny element Twojej pielęgnacji. Z NAMI POCZUJESZ SIĘ LEPIEJ!

Ciekawostka? Witamina E dodana do naturalnych olei roślinnych zabezpiecza je przed procesem jełczenia.

Wskazania do stosowania kosmetycznej witaminy E:

  • zmarszczki
  • utrata jędrności
  • skóra zniszczona działaniem promieniowania UV
  • skłonność do podrażnień i zaczerwienień
  • pękające naczynka (cera naczynkowa)

Zastosowanie witaminy E w kroplach:

  • jako dodatek do olejowych serum, kremów, balsamów,
  • do pielęgnacji okolic oczu,
  • jako dodatek do maseczek i peelingów do twarzy i ciała,
  • jako dodatek do kosmetyków pielęgnujących włosy – wit. E może być dodawana do szamponów, odżywek, masek itp.,
  • jako dodatek do kosmetyków do opalania i po opalaniu (w celu złagodzenia poparzeń słonecznych).

Witamina E w kroplach to surowiec kosmetyczny przeznaczony do użytku zewnętrznego.

Pojemność: 10 ml

Skład

Tocopherol Acetate

Producent

Natura Receptura

Problematyka

podrażnienia, przebarwienia, zmarszczki

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Rodzaj włosów

Włosy cienkie i delikatne, Włosy farbowane, Włosy normalne, Włosy osłabione, Włosy suche, Włosy tłuste, Włosy zniszczone

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Witamina E 10ml”