Krem Boro Plus

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!
5.00 out of 5 based on 2 customer ratings

Doskonały, ziołowy krem na problemy takie jak spierzchnięte usta, przesuszona, łuszcząca się cera, zrogowaciała skóra piet, łokci czy kolan, a także pieluszkowe zapalenie skóry u dzieci i podrażnienia po goleniu. Kosmetyk dział antyseptycznie, kojąco i regenerująco. Pomocny również w przypadku trądziku, ukąszeń owadów oraz odparzeń skórnych.

11.90

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 8901248101110 Kategorie: , Tag:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Antyseptyczny krem Boro Plus łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie niewielkich ran i skaleczeń. Boro Plus jest niezastąpiony przy wysypkach, ukąszeniach owadów, trądziku i opryszczce.

Składniki aktywne kremu Boro Plus

  • ekstrakt z drzewa sandałowego
  • ekstrakt z aloesu
  • kurkuma
  • neem
  • kapoor kachli
  • tulsi

Zastosowanie kremu Boro Plus

  • pielęgnacja spierzchniętych ust
  • regeneracja popękanej skóry pięt
  • ochrona i odbudowa cery suchej i wrażliwej
  • niwelowanie podrażnień po goleniu
  • łagodzenie objawów pieluszkowego zapalenia skóry u niemowląt
  • niwelowanie stanów zapalnych towarzyszących trądzikowi oraz zaskórnikom

INCI:
Extracts of-Kapoor Kachari, Chandan, Ghritkumari 1,5% each, Nimba 1,0%,Tulasi 0,4%, Haridra 0,3%, Hriber 0,5%, Khadir, Kumud 0,15% each, Bhavprakash, Jasad Bhasma (ZincOxide) 2,5%, Tankan Amla ( Boric Acid ) 0,8%, Dugdha Pashana (Talc)7,0%, Rastarangini, Methylparaben, Propylparaben, Ointment vehicle q.s

Pojemność: 40 ml

Rodzaj skóry

skóra sucha, skóra tłusta

Kraj pochodzenia

Indie

Problematyka

podrażnienia, trądzik

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie

Skład

Extracts of-Kapoor Kachari, Chandan, Ghritkumari 1,5% each, Nimba 1,0%,Tulasi 0,4%, Haridra 0,3%, Hriber 0,5%, Khadir, Kumud 0,15% each, Bhavprakash, Jasad Bhasma (ZincOxide) 2,5%, Tankan Amla ( Boric Acid ) 0,8%, Dugdha Pashana (Talc)7,0%, Rastarangini, Methylparaben, Propylparaben, Ointment vehicle q.s

Składnik

aloes, drzewo sandałowe, kapoor kachli, kurkuma, neem, tulsi

  1. Renata P. (zweryfikowany)

    Boro Plus naprawdę świetnie łagodzi stany zapalne skóry. Od wielu lat borykam się z atopowym zapaleniem skóry. Na nadgarstkach mam zaczerwienione, łuszczące się i swędzące plamy. Ten krem skutecznie łagodzi podrażnienia i przyspiesza proces gojenia. To jedyny krem po którym nie swędzi mnie skóra . Efekt po prostu mnie zaskoczył. Przynosi prawdziwą ulgę. Skóra w końcu się wygoiła i zaczyna normalnie wyglądać. Wcześniej stosowałam masło shea niestety nie pomagało. Krem ma dodatkowo piękny, naturalny sandałowy zapach, który unosi się w powietrzu jak perfumy. Polecam 🙂

  2. anonim1 15102017 (zweryfikowany)

    Przy pojawieniu się miejscowych podrażnień smaruję miejscowo skórę i niewielkie ranki po wyciskaniu goją się szybko. Krem nie ma brzydkiego zapachu.

Dodaj opinię

Tulsi rośnie naturalnie na terenach tropikalnych. Pochodzi z Indii, gdzie nazywana jest także świętą bazylią. To bardzo cenione w ajurwedzie zioło, które stosuje się w zaburzeniach działania układu odpornościowego, pokarmowego, nerwowego i oddechowego. W medycynie naturalnej ekstrakt z ziela zalecany jest jako środek spowalniający procesy starzenia. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom tulsi zyskało miano „eliksiru życia” i „królowej ziół”. Antyrodnikowe i przeciwstarzeniowe właściwości tulsi potwierdziły badania naukowe prowadzone przez doktora Vaibhava Shinde z Poona College of Pharmacy, których wyniki zaprezentowano w ramach British Pharmaceutical Conference w Manchester.

Zobacz kosmetyki z tulsi lub poczytaj o zastosowaniu tulsi w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.