Krem ​​przeciwzmarszczkowy z olejkiem z opuncji

34.99

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Ujędrniający krem ​​przeciwzmarszczkowy Najel zapewniający gładką, nawilżoną skórę oraz wypełnienie drobnych zmarszczek. Bezzapachowe kremy NAJEL są przeznaczone do stosowania do każdego typu skóry.

  • Zawiera olejek z opuncji figowej, znany ze swojego działania przeciwstarzeniowego.
  • Woda różana, która zapewnia regenerację i pomaga zwalczać procesy starzenia się skóry.
  • Sok Cladode (z gałązek / liści) z opuncji figowej, bogaty w cukier roślinny nawilża skórę.
  • Ekstrakt z kwiatów kasztanowca, który jest znany ze znacznego spłycania zmarszczek wokół oczu.

Krem ​​przeciwzmarszczkowy działa bezpośrednio pod zmarszczki wokół oczu, na styku skórno-naskórkowym oraz w skórze właściwej, przywracając cerze młodość i świeżość. Ujędrnia skórę i zapewnia trwałe nawilżenie *.

Wyprodukowano we Francji.

Wyniki testu użytkowania i skuteczności:

Wyniki testu użytkowania i skuteczności jednoznacznie wskazują na znaczny spadek widoczności zmarszczek po 28 dniach stosowania.

Ujędrniający krem ​​NAJEL został przetestowany na 23 dorosłych ochotnikach przez 28 dni przy 2 aplikacjach dziennie, rano i wieczorem. Punktacja kliniczna pokazuje statystycznie istotne zmniejszenie zmarszczek kurzych łapek i bruzd nosowo-wargowych.

* Przeprowadzone badania kliniczne: ocena skuteczności nawadniania metodą korneometrii na panelu 12 osób.

Pojemność: 50 ml

Skład

AQUA (WATER), ROSA DAMASCENA (ROSE) FLOWER WATER*, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, BENTONITE, OPUNTIA FICUS-INDICA STEM EXTRACT*, HYDROLYZED SUNFLOWER SEED WAX, CETEARYL ALCOHOL, SORBITAN CAPRYLATE, OPUNTIA FICUS-INDICA (CACTUS) SEED OIL, FRUCTOSE, GLYCERYL BEHENATE, LAURUS NOBILIS (LAUREL) FRUIT OIL*, AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT*, JOJOBA ESTERS, XANTHAN GUM, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED WAX, CAPRYLOYL/CAPROYL METHYL GLUCAMIDE, POTASSIUM SORBATE, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, PROPANEDIOL, BENZOIC ACID, ACACIA DECURRENS FLOWER WAX, POLYGLYCERIN-3, CITRIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, BETA-SITOSTEROL, GLUCOSE, SQUALENE, SODIUM CITRATE

* składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.

99% całości jest pochodzenia naturalnego.

23% wszystkich składników pochodzi z rolnictwa ekologicznego.

Certyfikat

Cosmos Organic

Składnik

skwalan, kasztanowiec, olejek jojoba, olejek laurowy, olejek z opuncji, oliwa z oliwek, woda różana

Problematyka

zmarszczki

Producent

Najel

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem ​​przeciwzmarszczkowy z olejkiem z opuncji”

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Olejek laurowy w kosmetyce

Olejek laurowy to zdecydowanie jeden z kosmetyków, który obowiązkowo powinien znaleźć się w kosmetyczce każdej włosomaniaczki oraz zwolenniczki kosmetyki naturalnej. Ten pozyskiwany z liści wiecznie zielonego wawrzynu szlachetnego olej wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Swój charakterystyczny zapach oraz cenne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne zawdzięcza licznym olejkom eterycznym zasobnym w substancje aktywne takie jak α-pinen, β-pinen, limonen, linalool oraz cineol. Olejek laurowy to także prawdziwe bogactwo chlorofilu, witamin i składników mineralnych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem laurowym lub poczytaj więcej o właściwościach oleju laurowego.

Wyciąg z kasztanowca w kosmetyce

Kasztanowiec jest źródłem mieszaniny saponin triterpenowych, określanej nazwą escyna. Oprócz niej w ekstraktach obecne są również m.in. kwercetyna, eskulina, epikatechina i proantocyjanidyny. Specyficzna kompozycja substancji aktywnych zadecydowała o ogromnej popularności wyciągów z kasztanowca zarówno w medycynie, jak i kosmetologii. Preparaty powstałe na jego bazie wykazują właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, a co najważniejsze – działają przeciwobrzękowo, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne i usprawniają krążenie.

Zobacz kosmetyki z kasztanowcem lub poczytaj o zastosowaniu kasztanowca w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

opuncja figowa

Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to sukulent pochodzący z Meksyku, obecnie jednak uprawiany w wielu krajach o ciepłym klimacie, m.in. w Ameryce Łacińskiej, południowej Europie oraz południowej i północnej Afryce. Bez wątpienia najważniejszym składnikiem olejku z nasion opuncji są nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią ok. 80% wszystkich zawartych w nim substancji.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z opuncji figowej lub poczytaj o zastosowaniu olejku z nasion opuncji w kosmetyce.