Liftingujące serum do twarzy z bakuchiolem

52.79

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Liftingujące serum do twarzy dzikie owoce z bakuchiolem, maliną i porzeczką

✅99% składników pochodzenia naturalnego
✅wegańskie
✅naturalne

Kompozycja serum zawiera 99% zimnotłoczonych olei i 1% skoncentrowanego wysokoaktywnego bakuchiolu – roślinnego odpowiednika retinolu. Serum przeznaczone jest do cery dojrzałej.

Zalety kosmetyku:

  • działa przeciwstarzeniowo
  • wygładza drobne zmarszczki
  • ujędrnia i uelastycznia
  • wyrównuje koloryt
  • stymuluje odbudowę skóry

Sposób użycia: wmasuj kilka kropli serum w wilgotną skórę twarzy.

Pojemność: 30 ml

Skład

Prunus Armeniaca Kernel Oil, Rubus Idaeus Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Squalane, Vaccinium Myrtillus Seed Oil, Capric/Caprylic Triglyceride, Argania Spinosa Kernel Oil, Persea Gratissima Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Bakuchiol, Ribes Nigrum Fruit Extract, Parfum

Składnik

bakuchiol, olej z pestek moreli, olejek arganowy, olejek awokado, olejek winogronowy, olejek z opuncji

Producent

Arganove

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała

Problematyka

zmarszczki

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Liftingujące serum do twarzy z bakuchiolem”

Bakuchiol w kosmetyce

Bakuchiol mimo tego, że uchodzi obecnie za nowinkę kosmetyczną, nie jest nowością dla świata nauki. Związek ten po raz pierwszy wyizolowano w 1966 z nasion Psoralea corylifolia – rośliny z rodziny motylkowatych, o wywodzącej się z Dalekiego Wschodu, ludowej nazwie babchi. Jego cenne właściwości coraz częściej wykorzystywane są przez przemysł kosmetyczny. Ze względu na rewelacyjne działanie anti ageing nazywany jest bezpieczną alternatywą retionolu.

Zobacz kosmetyki z bakuchiolem lub poczytaj o zastosowaniu bakuchiolu w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Olejek awokado w kosmetyce

Olejek awokado dzięki bogactwu witamin i cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych pielęgnuje skórę oraz włosy. Znajdziemy go w kremach do twarzy, balsamach do ciała, szamponach i odżywkach do włosów. Występuje jako składnik serum, peelingów i maseczek. Stanowi naturalne remedium na zmarszczki, utratę jędrności oraz odwodnienie skóry. Przynosi również pożądane rezultaty w walce z trądzikiem i atopowym zapaleniem skóry. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami występującymi w skórze. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki czemu transportuje substancje odżywcze w głąb naskórka.

Zobacz kosmetyki z olejkiem awokado lub poczytaj o zastosowaniu olejku awokado w kosmetyce.

opuncja figowa

Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to sukulent pochodzący z Meksyku, obecnie jednak uprawiany w wielu krajach o ciepłym klimacie, m.in. w Ameryce Łacińskiej, południowej Europie oraz południowej i północnej Afryce. Bez wątpienia najważniejszym składnikiem olejku z nasion opuncji są nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią ok. 80% wszystkich zawartych w nim substancji.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z opuncji figowej lub poczytaj o zastosowaniu olejku z nasion opuncji w kosmetyce.