Przy zakupie wody Your Natural Side otrzymasz od nas glinkę Your Natural Side GRATIS. Promocja nie wymaga użycia kodu. Glinki są wysyłane losowo.

Mydło z Aleppo 20% olejku laurowego

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings

20.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Prezent do zamówienia powyżej 145 zł

gra domino gratis

Jeśli wartość Twojego zamówienia w Oily.pl wyniesie więcej niż 145 zł otrzymasz od nas PREZENT w postaci gry domino.

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

100 % naturalne, mydło na bazie oliwy z oliwek z dodatkiem olejku laurowego (20%). Kosmetyk wyróżniony włoskim certyfikatem ICEA ECO BIO COSMETICS.

Właściwości mydła Aleppo

  • tradycyjna, ręczna produkcja w syryjskim mieście Aleppo
  • sprawdzona, znana od ponad 2000 lat receptura
  • tradycyjne suszenie i leżakowanie na pustyni przez okres min. 6-9 miesięcy (mydło nie zawiera sztucznych utwardzaczy oraz konserwantów)
  • najwyższej jakości oleje roślinne jako baza mydła
  • 100 % składników pochodzenia roślinnego
  • nie zawiera tłuszczów zwierzęcych, konserwantów, perfum ani dodatków syntetycznych
  • nie testowane na zwierzętach

Zastosowanie mydła Aleppo

Codzienna higiena i pielęgnacja skóry wrażliwej skłonnej do alergii, trądziku i egzemy.

Składniki aktywne mydła Aleppo

  • Oliwa z oliwek – odżywia i natłuszcza skórę.
  • Olejek laurowy – działa antyseptyczne i przeciwzapalnie. Niweluje trądzik i wspomaga proces gojenia.

Waga: 200g

Skład

Aqua,Olea Europaea Oil, Laurus Nobilis Oil , Sodium Chloride, Sodium Hydroxide

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra wrażliwa

Kraj pochodzenia

Syria

Składnik

olejek laurowy, oliwa z oliwek

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

podrażnienia, rozszerzone pory, trądzik

Rodzaj

kosmetyki hammam SPA, kosmetyki naturalne

  1. india47

    Nie wiem, czy się różnią mydła aleppo z 10, 20 , 30 czy 50 proc. olejku laurowego w codziennym ich używaniu, wiec zamówiłam pośrednie. Bardzo jest fajne. Przede wszystkim inne od drogeryjnych. Ładnie pachnie, ładnie się pieni, jest niezwykle delikatne i mocno nawilżające. Kostka mydła jest ciężka i wygląda efektownie. Moja cera to cera wrażliwa, alergiczna, a to pierwsze mydełko tak delikatnie myjące. Polecam wszystkim wrażliwym buźkom.

  2. Iwona (zweryfikowany)

    Mydła Aleppo używam od dłuższego czasu – mydło jest fantastyczne, a zapach skóry obłędny.

Dodaj opinię

Olejek laurowy w kosmetyce

Olejek laurowy to zdecydowanie jeden z kosmetyków, który obowiązkowo powinien znaleźć się w kosmetyczce każdej włosomaniaczki oraz zwolenniczki kosmetyki naturalnej. Ten pozyskiwany z liści wiecznie zielonego wawrzynu szlachetnego olej wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Swój charakterystyczny zapach oraz cenne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne zawdzięcza licznym olejkom eterycznym zasobnym w substancje aktywne takie jak α-pinen, β-pinen, limonen, linalool oraz cineol. Olejek laurowy to także prawdziwe bogactwo chlorofilu, witamin i składników mineralnych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem laurowym lub poczytaj więcej o właściwościach oleju laurowego.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.