Naturalna, wybielająca pasta do zębów z aktywnym węglem

26.99

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalna, wybielająca pasta do zębów z węglem aktywowanym, olejkiem miętowym, aloesem i rokitnikiem delikatnie oczyszcza i wybiela zęby. Bio-aktywne składniki łagodzą podrażnienia i chronią dziąsła, utrzymują czystość i naturalną biel zębów oraz zapewniają długotrwałą ochronę antybakteryjną i świeży oddech.

  • aktywny węgiel szybko i naturalnie rozpuszcza przebarwienia, dzięki czemu Twoje zęby odzyskują naturalną biel
  • aloes, rokitnik i rumianek chronią zęby i dbają o ich dobrą kondycję
  • olejek miętowy zapewnia wyjątkową świeżość

Certyfikaty:

Vegan, NaTrue

Sposób użycia:

Niewielką ilość pasty nanieść na wilgotną szczoteczkę za pomocą dołączonej, bambusowej szpatułki i wyszczotkować zęby.

Pojemność: 100 ml

Certyfikat

Vegan

Skład

Aqua (Water), Hydrated Silica, Sorbitol, Xylitol, Calcium Hydroxyapatite, Lauryl Glucoside, Charcoal (Bamboo) Powder, Flavoring (Fragrance), Xanthan Gum, Glycerin, Citric Acid, Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hippophae Rhamnoides (Sea Bukcthorn) Fruit Extract, Mentha Arvensis (Peppermint) Leaf Oil, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium sorbate

Składnik

olejek miętowy, węgiel, aloes, olejek rokitnikowy, rumianek

Producent

BEN&ANNA

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalna, wybielająca pasta do zębów z aktywnym węglem”

Vegan

Kosmetyki wegańskie

Certyfikat Vegan jest nadawany przez Towarzystwo Wegańskie (ang. The Vegan Society) – utworzoną w 1944 roku organizację charytatywną, zarejestrowaną w Wielkiej Brytanii. Twórca organizacji, Donald Watson jest również autorem samego słowa “vegan“, które powstało z pierwszych trzech i ostatnich dwóch liter od słowa “vegetarian” (ang.). Znak towarowy Vegan jest zarejestrowany w Europie, USA, Kanadzie, Australii i Indiach. Oznaczenie to widnieje na ponad 22 000 produktów na całym świecie. Vegan Society jest jednym z najbardziej zaufanych instytucji certyfikujących produkty wegańskie.

Wybierając kosmetyk z oznaczeniem Vegan możesz mieć pewność, że:

  • produkt jest wolny od składników pochodzenia zwierzęcego
  • produkt, ani żaden jego składnik nie był testowany na zwierzętach
  • składniki produktu nie posiadają modyfikacji GMO z użyciem genów zwierzęcych

Poznaj pozostałe certyfikowane kosmetyki wegańskie »

Olejek miętowy w kosmetyce

Olejek miętowy jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną liści mięty. Na świecie uprawia się kilka odmian tej aromatycznej rośliny z rodziny jasnowatych. Najpopularniejszą jest mięta pieprzowa – Menthae piperitae. Ziele posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii, ziołolecznictwie, przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Zobacz kosmetyki z olejem miętowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku miętowego w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.