Naturalne serum do ust – przeciwzmarszczkowe

34.00

Clear

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
SKU: Brak danych Kategorie: ,

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Nawilżone i gładkie usta doskonale prezentują się zarówno ze szminką, jak i bez. Poznaj wyjątkowe serum przeciwzmarszczkowe – wzbogacony olejek do ust w wygodnej formie błyszczyka.

Kosmetyk zawiera innowacyjny składnik pochodzenia naturalnego SWT-7™, który działa odmładzająco i zmniejsza widoczność istniejących zmarszczek. Anti-aging Serum Felicea jest wydajne i pozostawia usta zadbane. Wybierz swój ulubiony spośród aż trzech orzechowych aromatów: nugat, kokos i orzech włoski.

Anti-aging Serum do ust Felicea to wyjątkowa moc naturalnych składników odżywczych w wygodnej formie błyszczyka.

  • Olej rycynowy regeneruje delikatną skórę.
  • Olej ze słodkich migdałów nawilża i wygładza powierzchnię ust. Surowiec jest szczególnie polecany suchej i wrażliwej skórze.
  • Olej jojoba jest pełen dobroczynnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia się skóry.
  • Olej z pestek winogron to bogate źródło pożądanej w pielęgnacji witaminy E, czyli “witaminy młodości”.

surowiec SWT-7™

Na szczególną uwagę w recepturze Anti-aging Serum do ust zasługuje tzw. surowiec SWT-7™, który pozyskano z wyciągu z niebielistki. Preparat wykazuje udowodnione działanie przeciwzmarszczkowe. Wysokie, bo aż 2% stężenie tego składnika pochodzenia naturalnego pozwala osiągnąć doskonałe efekty i widocznie zredukować zmarszczki wokół ust. Regularne stosowanie kosmetyku poprawia nawilżenie skóry, co ma bezpośredni wpływ na poprawę jej jędrności i opóźnienia procesy starzenia.

#lesswaste

Anti-aging Serum do ust zostało zamknięte w proekologicznym, szklanym opakowaniu, odpowiednim do recyklingu. Elementy plastikowe stanowią niezbędne minimum. Całość zaprojektowano zgodnie z filozofią #lesswaste.

Sposób użycia: aplikuj kosmetyk na usta i okolicę ust przynajmniej 2 razy dziennie przez ok. 28 dni i gołym okiem zobacz efekty działania naturalnego olejku: zmniejszenie widoczności zmarszczek, wyraźne wygładzenie, nawilżenie i odżywienie delikatnej skóry ust i wokół nich. Stosuj w dzień lub w nocy, w zależności od indywidualnych preferencji, tyle razy ile potrzebujesz.

Pojemność: 6 ml

Skład

Ricinus Communis Seed Oil, Polyglyceryl-3 Diisostearate*EcoCert, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, VP/Hexadecene Copolymer, Silica Dimethyl Silylate, Isocetyl Stearoyl Stearate *EcoCert, Isopropyl Palmitate, Lecithin, Parfum, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, Caprylic/Capric Triglyceride*Cosmos/EcoCert, Stevia Rebaudiana Extract, Aqua, Swertia Chirata Extract, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891

Kolor

331 Kokos, 332 Orzech, 333 Nugat

Składnik

lecytyna, olejek jojoba, olejek migdałowy, olejek rycynowy, olejek winogronowy

Kraj pochodzenia

Polska

Problematyka

zmarszczki

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalne serum do ust – przeciwzmarszczkowe”

Lecytyna w kosmetyce

Lecytyna stanowi jeden ze składników budulcowych błon komórkowych. Jest obecna w skórze, a jej niedobory mogą być rekompensowane poprzez zewnętrzną aplikację w postaci kremów i balsamów. To składnik dobrze znany w świecie kosmetyki. Pierwsze badania nad zastosowaniem lecytyny w preparatach do pielęgnacji skóry oraz włosów prowadzone były w latach 30-tych.

Zobacz kosmetyki z lecytyną lub poczytaj o zastosowaniu lecytyny w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.