Naturalny szampon w kostce – do włosów suchych i łamliwych

34.99

Na stanie (może być zamówiony)

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 8002849924907 Kategoria: Tag:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Szampon w kostce, odżywczy, z olejem jojoba i olejem arganowym, AIAB, 80 g, Anthyllis

Używałaś kiedyś szamponu w kostce? Jeśli nie, to Anthyllis jest świetnym wyborem na pierwszy raz. Zakochasz się w nim! Jeśli już przekonałaś się, że szampon w kostce jest świetną alternatywą, to tym bardziej przypadnie Ci do gustu Anthyllis.

Dlaczego? Bo cudownie działa na włosy, świetnie się pieni, jest ekologiczny i bardzo praktyczny (jeden szampon w kostce to jak 2 butelki szamponu po 250 ml!).

Anthyllis w kostce to dopracowana formuła, która otrzymała certyfikat ekologiczny. To znaczy, że produkt ten jest szczególnie przyjazny Tobie i środowisku.

Zwróć uwagę na skład tego szamponu. Dzięki wielu składnikom czynnym wysoko w składzie, szampon ten oddziaływuje na Twoją skórę i włosy. Ponadto jest bardzo wydajny. Tu płacisz za jakość.

Szampon w kostce wzbogacony olejem jojoba, oliwą z oliwek i olejem arganowym o znanych właściwościach odżywczych.

Delikatnie oczyszcza włosy i jest idealny do odżywiania, zmiękczania i ożywiania włosów suchych, łamliwych i wrażliwych.

  • posiada Certyfikat AIAB,
  • produkt jest wegański,
  • został testowany na obecność niklu, chromu i kobaltu < 0,1ppm,
  • opakowanie kartonowe FSC,
  • testowany dermatologicznie.

Aktywne składniki:

  • ISETHIONATE SURFACTANT (Sodium Cocoyl Isethionate) – Delikatny środek myjący, który tworzy kremową pianę, pozostawiając włosy czyste i miękkie. Tworzy na włosach cienki film, który chroni je przed czynnikami zewnętrznymi i ułatwia rozczesywanie. Pozostawia włosy łatwe do układania, sprężyste, miękkie i lśniące, o większej objętości.
  • NATURALNY KOPOLIMER SILIKONOPODOBNY (Glyceryl olivate oleate estolides) – Tworzy warstwę ochronną wokół włosów, która wygładza zniszczone części, pozostawiając włosy miękkie i zmniejszając efekt puszenia się.
  • OLEJ ARGANOWY (Argania spinosa kernel oil) – Zmiękcza, nawilża, odżywia Łatwo wnika we włosy, odżywia je i pozostawia miękkie i lśniące. Jego działanie pomaga zapobiegać rozdwajaniu się końcówek i dalszemu uszkodzeniu suchych i zniszczonych włosów.
  • OLEJ JOJOBA (Simmondsia chinensis seed oil) – Zmiękcza, nawilża, odżywia Otula włosy, pozostawiając nawet suche i zniszczone włosy jedwabiste i lśniące. Pomaga zapobiegać produkcji nadmiaru sebum, poprawiając wygląd tłustych i matowych włosów.
  • NATURALNY BARWNIK: KWIATY KROKOSZA KROKOSZA (Carthamus tinctorius flower)

Sposób użycia:

Jeśli korzystasz pierwszy raz szamponu w kostce pewnie zastanawiasz się, czy będzie się dobrze pienił i jak umyć nim włosy? Nie martw się, po kilku myciach uśmiechniesz się do siebie i potwierdzisz, że to prostsze, niż myślałaś.

Producent zaleca następujące kroki: zwilż włosy i szampon, a następnie pocieraj kostkę w dłoniach do wytworzenia piany i nałóż ją bezpośrednio na skórę głowy. Możesz też pocierać kostką włosy. Po umyciu dokładnie spłucz. Na pewno szybko dogadacie się z szamponem Anthyllis.

Dbaj o to, by nie był narażony na stały dostęp wody.

Waga: 80 g

Skład

Sodium Cocoyl Isethionate, Hydrogenated Vegetable Oil, Polyglyceryl-4 Laurate, Aqua (Water), Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Parfum (Fragrance), Magnesium Sulfate, Alcohol Denat., Behenamidopropyl Dimethylamine, Argania Spinosa Kernel Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glyceryl Olivate Oleate Estolides, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Tetradecane, Carthamus Tinctorius (Safflower) Flower, Lactic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate.

*z upraw ekologicznych

> 90% składników pochodzenia naturalnego

Składnik

kwas mlekowy, olejek arganowy, olejek jojoba, oliwa z oliwek

Kraj pochodzenia

Włochy

Producent

Anthyllis

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj włosów

Włosy suche

Certyfikat

AIAB

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalny szampon w kostce – do włosów suchych i łamliwych”

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.