Naturalny żel intymny, lubrykant – bez silikonu

37.00

Na stanie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 10.9 zł

  • Paczkomat InPost: 10.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5904302000261 Kategoria:

Wysyłka już od 10.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalny żel intymny, lubrykant, bez silikonu, bez zapachu, bez smaku, 100ml, Hagi

Naturalny żel intymny to doskonały towarzysz intymnych chwil. Idealnie nawilża i daje poślizg. Sprawia, że doznania intymne są bardziej komfortowe.

Wegański i naturalny żel intymny został stworzony, aby zapewnić poślizg bez uczucia lepkości. Natychmiast nawilża skórę okolic intymnych oraz przywraca komfort i zapewnia lepsze doznania bliskości. Dodatkowo, troszczy się o fizjologiczne pH. Zawiera naturalne ekstrakty z lnu i bawełny, które koją skórę okolic intymnych, a beta-glukan zabezpiecza skórę przed otarciami. Żel intymny na bazie wody jest bez silikonu i bez zapachu oraz bez smaku. Wspaniale sprawdzi się do zabawy i miłości sam na sam oraz w duecie.

Psss…żel intymny łatwo zmywa się wodą.

W składzie żelu intymnego znajdziesz:

  • łagodzące ekstrakty z lnu i bawełny
  • utrzymujący naturalne pH okolic intymnych kwas mlekowy
  • kojący otarcia beta-glukan

Sposób użycia
Niewielką ilość żelu nanieś na dłoń lub bezpośrednio na okolice intymne. Stosuj zewnętrznie, gdy potrzebujesz nawilżyć lub ukoić skórę.

Składniki

  • Beta-glukan – jest cenionym składnikiem w kosmetologii i naturalnym budulcem, który występuje w skórze. Z wiekiem, w wyniku działania czynników środowiska zewnętrznego, a w szczególności promieniowania UV skóra traci swoje zdolności obronne przed zanieczyszczeniami i mikroorganizmami. Naturalny system obronny skóry zostaje osłabiony powodując wzrost jej wrażliwości. Poprzez miejscową aplikację beta-glukanu następuje pobudzenie naturalnego systemu obronnego skóry i redukcja jej wrażliwości. Dzięki zastosowaniu beta-glukanu skóra staje się bardziej zdrowa, młodsza i zregenerowana.
  • Ekstrakt z bawełny – bawełna jest włóknem, które otacza nasiona rośliny Gossypium. Wygląda jak puchata chmurka, która ochrania nasiono. Takie też są jej właściwości! Bawełna otula skórę przynosząc ukojenie i nawilżenie. Ekstrakt otrzymywany z nasion bawełny jest bogatym źródłem flawonoidów, tanin i związków mineralnych oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera witaminę E, dzięki czemu stanowi ochronę przed wolnymi rodnikami. Działa osłaniająco i odżywczo na nadmiernie wrażliwą i niedożywioną skórę, pielęgnując również zmiany skórne.
  • Inulina – choć nazwa tego składnika brzmi egzotycznie, jest to surowiec pozyskiwany z popularnej cykorii. To fruktan należący do polisacharydów i występujący także w korzeniach m.in. topinamburu. Inulina jest naturalnym ekologicznym prebiotykiem, który znalazł zastosowanie w kosmetykach dla dzieci. Sprzyja rozwojowi przyjaznych bakterii zapobiegając wzrostowi szkodliwych. Dzięki tej właściwości inulina wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry i utrzymuje ją w dobrej kondycji.

Pojemność: 100 ml

Skład

Aqua, Glycerin, Pentylene Glycol, Sorbitol, Xanthan Gum, Inulin, Betaglucan, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Gluconolactone, Calcium Gluconate, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Składnik

inulina, kwas mlekowy

Kraj pochodzenia

Polska

Producent

Hagi

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalny żel intymny, lubrykant – bez silikonu”

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.