Normalizująca wcierka do skóry głowy

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

25.90

Na stanie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 5902249010411 Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Normalizujący tonik-wcierka do skóry głowy to jeden z najpopularniejszych produktów marki Vianek, dedykowany dla kobiet, jak i mężczyzn. Naturalne składnik zawarte w produkcie stymulują porost włosów, a także ograniczając ich wypadanie i przetłuszczanie. Dodatkowo regularne stosowanie przywraca równowagę skóry naszej głowy.

Informacje dodatkowe:

  • Produkt w formie toniku do stosowania na skórę głowy.
  • Przeciwdziała przetłuszczaniu się skóry i pobudza włosy do wzrostu.
  • Zawiera kompleks ekstraktów z pokrzywy, skrzypu, łopianu, szałwii i brzozy, bogatych w składniki mineralne oraz witaminy, które wzmacniają cebulki, znacząco przyspieszając wzrost włosów.
  • Olejki rozmarynowy i eukaliptusowy odświeżają, pobudzają i odżywiają skórę głowy. Systematycznie stosowanie sprawia, że włosy rosną mocniejsze i grubsze, stają się bardziej odporne na uszkodzenia.

Sposób użycia: Codziennie przez 2-3 minuty wcieraj w skórę głowy. Nie spłukuj. Kurację stosuj przez minimum 4 tygodnie.

Pojemność: 150 ml

Skład

Aqua, Propanediol, Glycerin, Urtica Dioica Leaf Extract, Equisetum Arvense Leaf Extract, Arctium Lappa Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Betula Alba Leaf Extract, Panthenol, Coco-Glucoside, Lactic Acid, Cocamidopropyl Betaine, Phytic Acid, Rosmarinus Officinalis Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Benzyl Alcohol, Parfum, Limonene, Linalool, Dehydroacetic Acid.

Składnik

brzoza, kwas mlekowy, olejek eukaliptusowy, skrzyp polny, łopian, panthenol, pokrzywa, rozmaryn, szałwia

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

wypadanie włosów

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj włosów

Włosy normalne, Włosy osłabione, Włosy tłuste

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Normalizująca wcierka do skóry głowy”

Skrzyp polny w kosmetyce

Skrzyp polny to pospolicie występująca w Polsce roślina, uważana za chwast. Znajdziemy ją na łące i obrzeżach pól. Od wieków ceniona jest w medycynie naturalnej. Wspomaga leczenie wielu schorzeń. Wraz z eko trendem ponownie wróciła do łask i jest chętnie stosowana w kosmetyce i medycynie. Stanowi bogactwo składników aktywnych, dzięki czemu odżywia i regeneruje włosy, paznokcie oraz skórę. Jej niezwykłe właściwości zawdzięczamy zawartości krzemu. Ten “pierwiastek życia” wykazuje działanie pielęgnacyjne i lecznicze. Jest budulcem skóry, włosów i paznokci.

Zobacz kosmetyki ze skrzypem lub poczytaj o zastosowaniu skrzypu polnego w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Brzoza w kosmetyce

Brzoza jest źródłem cennego surowca zielarskiego. W medycynie i kosmetyce wykorzystuje się jej liście, młode gałązki, pączki oraz korę. Z brzozy pozyskuje się także oskołę, czyli sok brzozowy. Surowiec ten jest źródłem cennych składników aktywnych takich jak garbniki, flawonoidy i trójterpeny (w tym betulina). Zawiera również olejki eteryczne oraz witaminę C.

Zobacz kosmetyki z brzozą lub poczytaj więcej o właściwościach brzozy.

Olejek eukaliptusowy - własciwości

Eukaliptusy należą do najwyższych drzew na świecie, a z ich liści otrzymywany jest jeden z najpopularniejszych olejków eterycznych. W jego składzie dominuje eukaliptol (inaczej cyneol). Substancja ta ma silne działanie przeciwbakteryjne oraz pobudzające wydzielanie śluzu, a więc ułatwiające wykrztuszanie. Oprócz cyneolu w olejku znajdują się również seskwiterpeny o właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwzapalnych, a także monoterpeny o działaniu wykrztuśnym, przeciwzapalnym i rozkurczowym.

Zobacz kosmetyki z olejkiem eukaliptusowym lub poczytaj więcej o właściwościach olejku eukaliptusowego.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Łopian w kosmetyce

Łopian od wieków stosowany jest w medycynie naturalnej. Jego niezwykłe właściwości doceniło również lecznictwo konwencjonalne oraz współczesna kosmetologia. Wraz z trendem powrotu do kosmetyki naturalnej, ponownie odkryliśmy drzemiące w łopianie właściwości. Podstawowym surowcem zielarskim jest, zbierany późną jesienią oraz wczesną wiosną, korzeń rośliny. Bywają stosowane także liście łopianu. Badania naukowe wskazują, że roślina zawiera w swym składzie lignany, które zwalczają stan zapalny.

Zobacz kosmetyki z łopianem lub poczytaj o zastosowaniu łopianu w kosmetyce.

Pokrzywa w kosmetyce

Pokrzywa od wieków stosowana jest w medycynie naturalnej. Właściwości lecznicze wykazuje zarówno korzeń jak i liście rośliny. Ze względu na bogactwo flawonoidów, garbników, witamin oraz składników mineralnych, ziele jest również cenione w kosmetyce. Ekstrakt z pokrzywy znajdziemy w preparatach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów.

Zobacz kosmetyki z pokrzywą lub poczytaj o zastosowaniu pokrzywy w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.