Normalizujący żel myjący do twarzy

24.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
SKU: 5902249010350 Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Odświeżający żel do codziennego mycia twarzy, przeznaczony do cery przetłuszczającej się i problematycznej. Zawiera ekstrakt z kory wierzby białej o właściwościach ściągających i normalizujących oraz kwas salicylowy, który dogłębnie oczyszcza i odblokowuje pory. Dodatek olejku eukaliptusowego przyspiesza regenerację zmian skórnych.

Sposób użycia: 1-2 dozy żelu nanieś bezpośrednio na wilgotną skórę, masuj 1-2 minuty, następnie zmyj dokładnie ciepłą wodą.

Pojemność: 150 ml

Skład

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Decyl Glucoside, Salicylic Acid, Panthenol, Hydroxyethylcellulose, Salix Alba Bark Extract, Sodium Bicarbonate, Sodium Benzoate, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Parfum.

Składnik

brzoza, kwas salicylowy, olejek eukaliptusowy, panthenol

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

rozszerzone pory, trądzik

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Normalizujący żel myjący do twarzy”

Brzoza w kosmetyce

Brzoza jest źródłem cennego surowca zielarskiego. W medycynie i kosmetyce wykorzystuje się jej liście, młode gałązki, pączki oraz korę. Z brzozy pozyskuje się także oskołę, czyli sok brzozowy. Surowiec ten jest źródłem cennych składników aktywnych takich jak garbniki, flawonoidy i trójterpeny (w tym betulina). Zawiera również olejki eteryczne oraz witaminę C.

Zobacz kosmetyki z brzozą lub poczytaj więcej o właściwościach brzozy.

Olejek eukaliptusowy - własciwości

Eukaliptusy należą do najwyższych drzew na świecie, a z ich liści otrzymywany jest jeden z najpopularniejszych olejków eterycznych. W jego składzie dominuje eukaliptol (inaczej cyneol). Substancja ta ma silne działanie przeciwbakteryjne oraz pobudzające wydzielanie śluzu, a więc ułatwiające wykrztuszanie. Oprócz cyneolu w olejku znajdują się również seskwiterpeny o właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwzapalnych, a także monoterpeny o działaniu wykrztuśnym, przeciwzapalnym i rozkurczowym.

Zobacz kosmetyki z olejkiem eukaliptusowym lub poczytaj więcej o właściwościach olejku eukaliptusowego.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.