Podkład do włosów wysokoporowatych – z jagodami goji

39.99

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Podkład do włosów wysokoporowatych, z jagodami goji, 150 ml, Maternatura

Wielozadaniowy spray do stylizacji wstępnej i ponownej stylizacji w kolejnych dniach. Równoważy porowatość włosów wysokoporowatych, uzupełniając brakujące nawilżenie i zatrzymując je na włosach. Przedłuża trwałość stylizacji, ożywia ją w kolejnych dniach dzięki działaniu elektrostatycznemu.

Do jakich włosów stosować?

  • Do włosów wysokoporowatych.
  • Na mokre, świeżo umyte i osuszone ręcznikiem włosy.

Właściwości i działanie:

  • Ekstrakt z jagód Goji nawilża włosy i zmiękcza, jest odpowiedni do włosów suchych, odwodnionych i matowych. Dzięki ekstraktowi z chmielu zwalcza wolne rodniki i poprawia jakość włosów.
  • Synergia utrwalania i modelowania polimerów oraz emulgatorów pochodzących ze źródeł roślinnych, zapewnia naturalne, miękkie uczucie i elastyczność.
  • Seryna, Inozytol, Prolina to aminokwasy, które pomagają włosom chronić się przed stresem oksydacyjnym (ciepło i zabiegi) i wzmacniają. Tworzą powłokę ochronną, która otula włosy, chroniąc je przed stresującym działaniem ciepła.
  • Gliceryna chroni skórę i włosy przed wysuszeniem.
  • Ekstrakt z nasion prosa ma właściwości regenerujące i przeciwzapalne. Ekstrakt zawiera również kwas krzemowy, który wspomaga tworzenie kolagenu i elastyny, pomagając jednocześnie zachować nawilżenie.
  • Wyciąg z korzeni Iris Florentina poprawia nawilżenie i elastyczność skóry oraz wzmacnia i zwiększa połysk włosów.

Certyfikaty:

  • AIAB
  • Vegan ok
  • Certificazione Cosmesi
  • testowane na obecność niklu

Jak używać:

Przygotuj włosy na swoje ulubione produkty do stylizacji. Spryskaj mokre włosy przed stylizacją lub suche włosy w celu ponownego ułożenia fryzury. Bez spłukiwania.

Czy wiesz, że…

  • Kosmetyk zapewnia maksymalne nawilżenie przed stylizacją PRE-STYLE i możliwość ponownego nałożenia na włosy i ułożenia fryzury w nadchodzących dniach.
  • Tworzy ochronną powłokę, która owija się na całej długości włosów, chroniąc je przed stresującym działaniem ciepła.
  • Wydłuża czas utrzymywania się fryzury.
  • Zapewnia objętość, nawilżenie i blask.
  • Sprawia, że włosy się nie puszą i nie elektryzują się.

Pojemność: 150 ml

Skład

Aqua [Water] (Eau), Sodium polyitaconate, Lycium barbarum fruit extract (*), Panicum miliaceum (Millet) seed extract (*), Humulus lupulus (Hops) extract (*), Pyrus malus (Apple) fruit extract, Iris pallida root extract (*), Serine, Inositol, Proline, Glycerin, Caprylyl/capryl glucoside, Sodium benzoate, Sodium dehydroacetate, Glyceryl caprylate, Polyglyceryl-6 oleate, Sodium cocoyl glutamate, Sodium surfactin, Benzyl alcohol, Betaine, Citric acid, Linalool, Lactic acid, Hydroxycitronellal, Parfum [Fragrance]

* z rolnictwa ekologicznego

Składnik

betaina, kwas mlekowy

Kraj pochodzenia

Włochy

Producent

Maternatura

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj włosów

Włosy farbowane, Włosy suche, Włosy zniszczone

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Podkład do włosów wysokoporowatych – z jagodami goji”

Betaina w kosmetyce

Betaina jest naturalnym aminokwasem, który występuje w organizmie ludzkim. Nazwa tego składnika pochodzi od buraków cukrowych, które są jej bogatym źródłem. Jako surowiec kosmetyczny ma postać białego, krystalicznego proszku. Betaina wykorzystywana jest w kosmetyce ze względu na swe właściwości nawilżające i kojące. Przywraca jedwabistą miękkość i gładkość szorstkiej, odwodnionej skórze.

Zobacz kosmetyki z betainą lub poczytaj o zastosowaniu betainy w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.