Przy zakupie wody Your Natural Side otrzymasz od nas glinkę Your Natural Side GRATIS. Promocja nie wymaga użycia kodu. Glinki są wysyłane losowo.

Serum do skóry głowy na porost włosów

17.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Prezent do zamówienia powyżej 145 zł

gra domino gratis

Jeśli wartość Twojego zamówienia w Oily.pl wyniesie więcej niż 145 zł otrzymasz od nas PREZENT w postaci gry domino.

SKU: 101873 Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalne serum do skóry głowy pogrubiające włosy i pobudzające ich wzrost z rokitnikiem ałtajskim – Taiga Vitamins. Rokitnik ałtajski odżywia i wzmacnia cebulki włosów sprawiając, że włosy stają się wyraźnie gęstsze i mocniejsze. Borówka i malina zawierają witaminę C, która odżywia cebulki włosowe i stymuluje wzrost włosów. Świeże zioła pochodzące z tajgi dzięki wysokiej zawartości witamin, odżywiają i wzmacniają włosy oraz dodają im naturalnej objętości i blasku.

Zalety kosmetyku:

  • nie zawiera parafiny i parabenów
  • bez sls i sles
  • na bazie organicznie czystych ekstraktów i olejów roślinnych
  • zawiera ekstrakty pochodzące z samego serca Tajgi
  • certyfikowany kosmetyk wegański

Działanie serum do skóry głowy :

  • zagęszcza włosy
  • wzmacnia cebulki włosów
  • odżywia skórę głowy
  • stymuluje porost

Składniki aktywne serum na porost włosów:

  • Niacynamid (Niacinamide)
  • Organiczny ekstrakt z owoców rokitnika (Hippophae Rhamnoides Fruit Extract)
  • Organiczny ekstrakt z owoców borówki czarnej (Vaccinium Myrtillus Fruit Extract)
  • Organiczny ekstrakt z liści malin (Rubus Idaeus Leaf Extract)
  • Organiczny ekstrakt z owoców jagody kamczackiej (Vaccinium Praestans Fruit Extract)
  • Organiczny olejek ze słonecznika (Helianthus Annuus Seed Oil)
  • Organiczny ekstrakt z arniki (Arnica Montana Flower Extract)
  • Organiczny olej z owoców dzikiej róży (Rosa Canina Fruit Oil)
  • Organiczny ekstrakt z oregano (Origanum Vulgare Flower/Leaf/Stem Extract)
  • Organiczny ekstrakt z korzenia irysa (Iris Sibirica Root Extract)
  • Organiczny ekstrakt z nagietka (Calendula Officinalis Flower Extract)
  • Organiczny ekstrakt z miodunki plamistej (Pulmonaria Officinalis Extract)
  • Organiczny ekstrakt z melisy (Melissa Officinalis Leaf Extract)
  • Organiczny ekstrakt z rumianku (Chamomilla Recutita Flower Extract)

Jak stosować serum na porost włosów:

Aplikuj niewielką ilość produktu na skórę głowy, koncentrując się na małym obszarze włosów, krok po kroku. Delikatnie wmasuj we włosy, nie spłukuj. Nakładaj na suchą lub wilgotną skórę głowy. Stylizuj według uznania.

Pojemność: 170 ml

Skład

SKŁAD PRODUKTU
Aqua, Niacinamide, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract*, Rubus Idaeus Leaf Extract*, Vaccinium Praestans Fruit Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Arnica Montana Flower Extract*, Rosa Canina Fruit Oil*, Origanum Vulgare Flower/Leaf/Stem Extract*, Iris Sibirica Root Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Pulmonaria Officinalis Extract*, Melissa Officinalis Leaf Extract*, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Caprylyl/Capryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Polyglyceryl-6 Oleate, Sodium Surfactin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, CI 15985, CI 19140, CI 42090, CI 14720.

Składnik

arnika, melisa, nagietek, niacynamid, olejek rokitnikowy, olejek z dzikiej róży, rumianek

Problematyka

wypadanie włosów

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, tłuszczów zwierzęcych

Producent

Babuszka Agafia

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj włosów

Włosy cienkie i delikatne, Włosy osłabione

Certyfikat

Vegan

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Serum do skóry głowy na porost włosów”

Vegan

Kosmetyki wegańskie

Certyfikat Vegan jest nadawany przez Towarzystwo Wegańskie (ang. The Vegan Society) – utworzoną w 1944 roku organizację charytatywną, zarejestrowaną w Wielkiej Brytanii. Twórca organizacji, Donald Watson jest również autorem samego słowa “vegan“, które powstało z pierwszych trzech i ostatnich dwóch liter od słowa “vegetarian” (ang.). Znak towarowy Vegan jest zarejestrowany w Europie, USA, Kanadzie, Australii i Indiach. Oznaczenie to widnieje na ponad 22 000 produktów na całym świecie. Vegan Society jest jednym z najbardziej zaufanych instytucji certyfikujących produkty wegańskie.

Wybierając kosmetyk z oznaczeniem Vegan możesz mieć pewność, że:

  • produkt jest wolny od składników pochodzenia zwierzęcego
  • produkt, ani żaden jego składnik nie był testowany na zwierzętach
  • składniki produktu nie posiadają modyfikacji GMO z użyciem genów zwierzęcych

Poznaj pozostałe certyfikowane kosmetyki wegańskie »

Nagietek w kosmetyce

Nagietek wykazuje właściwości przeciwzapalne. Zwalcza chorobotwórcze grzyby oraz bakterie. Badania naukowe potwierdziły jego skuteczność w walce m.in z paciorkowcami oraz gronkowcami. Ekstrakt z nagietka jest pomocny w przypadku stanów zapalnych błon śluzowych jamy ustnej. Pomaga uporać się z łupieżem oraz towarzyszącymi mu podrażnieniami skóry głowy. Wspomaga proces gojenia uszkodzeń naskórka (obecne w nagietku karotenoidy i trójterpeny przyśpieszają ziarninowanie). Jest stosowany w przypadku odleżyn, odmrożeń oraz żylaków. Łagodzi objawy zapalenia spojówek. Przeciwdziała trądzikowi.

Zobacz kosmetyki z nagietkiem lub poczytaj o zastosowaniu nagietka w kosmetyce.

Arnika w kosmetyce

Arnika górska w średniowieczu była uznawana za magiczną roślinę, która chroni domostwa przed niszczycielskim działaniem żywiołów. Po dzień dzisiejszy jest stosowana w ziołolecznictwie. Nowoczesna medycyna potwierdziła wiele jej leczniczych właściwości. Z cennego działania arniki korzysta dziś również kosmetyka. Surowcem zielarskim są kwiaty rośliny. Stanowią cenne źródło seskwiterpenów, flawonoidów, kwasów fenolowych, alkaloidów i garbników. Ziele jest rośliną aromatyczną, co oznacza, że wytwarza stosowane w aromaterapii olejki eteryczne.

Zobacz kosmetyki z arniką lub poczytaj o zastosowaniu arniki w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Olejek z dzikiej róży w kosmetyce

Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion znajdujących się w owocach rośliny. To naturalny eliksir piękności, który doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Spełni oczekiwania zarówno skóry suchej i dojrzałej, jak i mieszanej oraz tłustej. Wspomaga walkę ze zmarszczkami, przebarwieniami, rozstępami oraz trądzikiem. Jest lekki i dobrze się wchłania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży lub poczytaj o zastosowaniu olejku z dzikiej róży w kosmetyce.

Niacynamid w pielęgnacji skóry

Niacynamid reguluje wydzielanie sebum i pomaga zwęzić nadmiernie rozszerzone pory. Wyrównuje koloryt cery oraz wygładza drobne zmarszczki. Przywraca poszarzałej, zmęczonej cerze witalność i blask. Skutecznie przeciwdziała negatywnemu wpływowi zanieczyszczeń powietrza na skórę. Zapobiega powstawaniu zaczerwienień oraz stanów zapalnych.

Zobacz kosmetyki z niacynamidem lub poczytaj o zastosowaniu niacynamidu w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.